Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  canephron x 60 drajeuri bionorica

  Producator: Bionorica
  SKU: 7496059
  Disponibilitate: In stoc
  45,50 Lei
  i h

  Canephron drajeuri - iarbă de ţintaură, pulbere/rădăcină de leuştean, pulbere/frunză de rozmarin

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Canephron drajeuri şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Canephron drajeuri

  3. Cum să utilizaţi Canephron drajeuri

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Canephron drajeuri

  6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

  1. Ce este Canephron drajeuri şi pentru ce se utilizează

  Canephron drajeuri este un medicament din plante cu utilizare tradiţională. Canephron drajeuri este folosit în mod tradiţional ca terapie suportivă la medicaţia specifică administrată în cazul simptomelor uşoare ale bolilor inflamatorii ale tractului urinar inferior şi pentru prevenirea formării calculilor renali la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani și peste. Acest medicament din plante medicinale cu utilizare tradiţională se foloseşte pentru indicaţiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Canephron drajeuri

  Nu utilizaţi Canephron drajeuri:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la iarbă de ţintaură, rădăcină de leuştean, frunză de rozmarin, alte plante din familia Apiaceae (Umbelliferae) (de exemplu, anason, fenicul), anetol (componentă a uleiurilor esențiale de anason, fenicul) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal;

  - dacă aveţi boli inflamatorii ale rinichilor;

  - dacă aveţi insuficienţă renală. Administrarea unei cantităţi mari de lichide este contraindicată în cazul umflării membrelor inferioare datorate afectării funcţiei rinichilor sau a inimii.

  Atenționări și precauții: inainte să luați Canephron drajeuri, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. În caz de febră persistentă sau dacă apar spasme, sânge în urină, tulburări de urinare sau retenţie urinară acută, adresaţi-vă de urgenţă unui medic.

  Copii: acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

  Canephron drajeuri împreună cu alte medicamente: până în prezent nu sunt cunoscute interacţiuni ale Canephron drajeuri cu alte medicamente. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Ca măsură de precauție, Canephron nu ar trebui utilizat în timpul sarcinii. Nu se cunoaște dacă Canephron sau substanțele active/metaboliții acestuia se excretează în laptele uman. Canephron nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Canephron drajeuri conţine glucoză, sucroză şi lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Canephron drajeuri

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă nu a fost prescris altfel, doza recomandată este:

   Adulți și adolescenţi cu vârsta de 12 ani și peste: 2 drajeuri 6 drajeuri. Luaţi drajeurile dimineața, la prânz și seara, fără să le mestecaţi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, cu un pahar cu apă).

  Utilizarea la copii: acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani. 

  În timpul tratamentului este necesar consumul unei cantităţi suficient de mari de lichide.

  Durata tratamentului: dacă simptomele se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de tratament, adresați-vă medicului. Este necesară consultarea informaţiilor de la subpunctul “Atenționări și precauții” (pct. 2). Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi impresia că efectul Canephron drajeuri este prea puternic sau prea slab.

  Dacă utilizați mai mult Canephron drajeuri decât trebuie: nu există date privind supradozajul cu Canephron.

  Dacă uitați să utilizaţi Canephron drajeuri: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetați să luați Canephron drajeuri: de regulă, întreruperea tratamentului cu acest medicament se poate face în deplină siguranţă. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: tulburări gastro-intestinale (greaţă, vărsături, diaree); reacții de hipersensibilitate/reacții alergice. Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, opriți administrarea Canephron drajeuri şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Canephron drajeuri

  Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare

  Ce conţine Canephron drajeuri: substanţele active sunt: Centaurii herba (iarbă de ţintaură), pulbere 18mg; Levistici radix (rădăcină de leuştean), pulbere 18mg; Rosmarini folium (frunză de rozmarin), pulbere 18mg. Celelalte componente sunt: nucleu - lactoză monohidrat, stearat de magneziu, amidon de porumb, povidonă K 25, dioxid de siliciu coloidal anhidru; strat de drajefiere - carbonat de calciu, ulei de ricin virgin, sirop de glucoză (substanţă uscată), oxid roşu de fer (E 172), amidon de porumb, dextrină, ceară Montan glycol, povidonă K 30, riboflavină, şelac, sucroză, talc, oxid de titan.

  Cum arată Canephron drajeuri şi conţinutul ambalajului: Canephron drajeuri se prezintă sub formă de drajeuri de formă rotundă, biconvexă, de culoare portocalie, cu suprafaţa netedă.

  Prezentare: cutie x 60 drajeuri.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent