Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Antispasmin 40mg - 20 comprimate Biofarm

  Pagina actualizata la data de: 21.07.2024
  SKU: 7501230
  Disponibilitate: In stoc
  14,60 Lei
  i h

  Antispasmin 40mg

  Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
  Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Antispasmin cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
  - Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
  - Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
  - Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.
  - Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  In acest prospect gasiti:
  1. Ce este Antispasmin si pentru ce se utilizeaza
  2. Inainte sa utilizati Antispasmin
  3. Cum sa utilizati Antispasmin
  4. Reactii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza Antispasmin

  1. Ce este Antispasmin si pentru ce se utilizeaza
  Antispasmin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani.
  Antispasmin este un medicament antispastic.
  Antispasmin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

  2. Inainte sa utilizati Antispasmin
  Nu utilizati Antispasmin:
  - daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale Antispasmin;
  - daca aveti afectiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii.

  Aveti grija deosebita cand utilizati Antispasmin:
  - daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti porfirie;
  - daca aveti tensiune arteriala mica;
  - daca utilizati Antispasmin timp indelungat (medicul dumneavoastra va poate indica evaluarea functiei hepatice).
  Antispasmin nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea la aceasta grupa de varsta.

  Utilizarea altor medicamente: va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
  Daca utilizati Antispasmin impreuna cu alte medicamente, isi pot modifica reciproc modul lor de actiune.
  Informati-l pe medicul dumneavoastra daca utilizati levodopa, inainte de a incepe tratamentul cu Antispasmin.

  Sarcina si alaptarea: adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Utilizarea Antispasmin in timpul sarcinii necesita prudenta. Nu se recomanda administrarea Antispasmin in timpul alaptarii.

  Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: daca in timpul tratamentului cu Antispasmin prezentati senzatia de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur, este necesar sa evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

  Informatii importante privind unele componente ale Antispasmin: Antispasmin contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

  3. Cum sa utilizati Antispasmin
  Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
  • Adulti, adolescenti - doza recomandata este de 120-240mg clorhidrat de drotaverina pe zi (3-6 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-3 prize.
  • Copii cu varsta peste 6 ani - doza recomandata este de 80-200mg clorhidrat de drotaverina pe zi (2-5 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-5 prize.
  Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile de tratament simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza.
   Copii cu varsta sub 6 ani - deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea administrarii, Antispasmin nu este indicat la acest grup de varsta.

  Daca ati utilizat din Antispasmin mai mult decat trebuie: adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgente al celui mai apropiat spital daca ati utilizat mai multe comprimate de Antispasmin decat trebuie.
  Daca ati uitat sa utilizati Antispasmin: daca ati uitat sa utilizati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
  Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  4. Reactii adverse posibile
  Ca toate medicamentele, Antispasmin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
  Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, dupa cum urmeaza: foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti); frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti); mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti); rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti); foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10 000 pacienti); frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile).
  Rare: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie.
  Antispasmin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.
  Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  5. Cum se pastreaza Antispasmin
  Nu utilizati Antispasmin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa ”Data expirarii”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
  A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
  A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

  Cum arata Antispasmin si continutul ambalajului: Antispasmin se prezinta sub forma de comprimate lenticulare de culoare galbena.

  Prezentare: cutie x 20 comprimate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent