Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Triferment - 30 comprimate gastrorezistente Biofarm

  Producator: Biofarm
  Pagina actualizata la data de: 29.02.2024
  SKU: 1053540
  Disponibilitate: In stoc
  20,88 Lei
  i h

  Triferment® 275mg - Pancreatina

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect, deoarece el conține informații importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripție medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizați Triferment® cu atenție, pentru a obține cele mai bune rezultate.

  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau sfaturi. Trebuie să vă prezentați la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutățesc sau nu se îmbunătățesc după 3 zile. Dacă vreuna dintre reacțiile adverse se agravează sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiți:

  1. Ce este Triferment® și pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizați Triferment®

  3. Cum să utilizați Triferment®

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Triferment®

  6. Informații suplimentare

  1. Ce este Triferment® și pentru ce se utilizează

  Triferment® conține substanța activă pancreatină alcătuită din enzime pancreatice (lipază, amilază, protează). Aceste enzime sunt utile pentru pacienți al căror pancreas nu mai poate produce suficiente enzime pentru digestia hranei. Enzimele pancreatice ingerate pe cale orală sunt necesare pentru descompunerea nutrienților în vederea digestiei. Lipaza descompune grăsimile, amilaza descompune zaharurile (glucidele), iar proteaza determină descompunerea proteinelor, asigurând digestia adecvată și absorbția nutrienților. Triferment® este utilizat în tulburările digestive din cadrul secreției insuficiente de enzime pancreatice de diverse cauze (insuficiență pancreatică exocrină).

  2. Înainte să utilizați Triferment®

  Nu utilizați Triferment®:

  - dacă sunteți alergic (hipersensibil) la pancreatină sau la oricare din componentele medicamentului;

  - dacă aveți pancreatită acută (inflamație acută a pancreasului);

  - în caz de acutizări ale pancreatitei cronice (exacerbarea afecțiunilor pancreasului).

  Aveți grijă deosebită când utilizați Triferment®:

  - dacă se administrează doze mari la copii pot să apară leziuni în jurul anusului;

  - dacă se administrează la copii și aceștia păstrează comprimatele în gură prea mult timp, poate să apară o inflamație a mucoasei de la nivelul gurii, numită stomatită;

  - la copiii care au o boală genetică numită fibroză chistică;

  - dacă aveți gută (boală în care se acumulează în organism un compus rezultat din metabolizarea proteinelor, numit acid uric, iar acesta afectează articulațiile) sau pietre la rinichi alcătuite din acid uric (litiază urică).

  Utilizarea altor medicamente: vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală. Medicamentele care inhibă sau neutralizează secreția gastrică acidă (medicamente utilizate pentru arsuri la stomac) pot modifica eficacitatea pancreatinei (aciditatea gastrică poate inactiva enzimele pancreatice).

  Utilizarea Triferment® împreună cu alimente și băuturi: Triferment® se administrează în timpul meselor.

  Sarcina și alăptarea: adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu utilizați Triferment® în timpul sarcinii sau alăptării, doar dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat altfel.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: Triferment® nu influențează capacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

  Informații importante privind unele componente ale Triferment®: Triferment® conține zahăr și lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a utiliza acest medicament. Conține și coloranții galben amurg FCF (E110) și Ponceau 4R (E124) care pot provoca reacții alergice.

  3. Cum să utilizați Triferment®

  Luați întotdeauna Triferment® exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Doza uzuală este de 1-2 comprimate gastrorezistente Triferment®, administrate oral, de 3 ori pe zi, în timpul meselor. Comprimatele se înghit întregi, cu o cantitate suficientă de apă.

  Dacă ați utilizat mai mult Triferment® decât trebuie: dacă ați luat mai mult Triferment® beți multă apă și adresați-vă medicului dumneavostră sau la unitatea de primiri urgențe a celui mai apropiat spital. Luați cu dumneavostră și comprimatele de Triferment®. Poate să apară greață, diaree, dureri la nivelul stomacului, creșterea nivelului de acid uric din sânge.

  Dacă ați uitat să utilizați Triferment®: nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Triferment® poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Foarte rar au fost raportate următoarele reacții adverse: reacții alergice, dureri ușoare de stomac, crampe, greață, diaree, constipație, iritație la nivelul porțiunii finale a intestinului gros (rect), balonare, gaze; dureri la nivelul articulaților, tumefacția (umflarea) articulaților; urinare mai frecventă, usturimi la urinare. Copii: leziuni în jurul anusului (când se administrează doze mari); inflamația mucoasei de la nivelul gurii (stomatită); reacții alergice (au apărut mai frecvent la copii). Dacă vreuna dintre reacțiile adverse se agravează sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. Cum se păstrează Triferment®

  A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. Nu utilizați Triferment® după data de expirare înscrisă pe ambalaj după ”Data expirării”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să eliminați medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informații suplimentare

  Ce conține Triferment®: substanța activă este pancreatină. Un comprimat gastrorezistent conține pancreatină 275mg. Pancreatina conținută într-un comprimat gastrorezistent echivalează cu o activitate enzimatică minimă de 2970 unități amilază, 3720 unități lipază și 250 unități protează. Celelalte componente sunt: nucleu - amidon de porumb, talc, zahăr; film - hipromeloză 15 cP (E 464), lactoză monohidrat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, acid citric monohidrat (E 330), copolimer acid metacrilic tip C, talc, trietilcitrat (E 1505), dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu (E 500), laurilsulfat de sodiu, alcool polivinilic parțial hidrolizat, macrogol 3350, Ponceau 4R (E 124), galben amurg FCF (E 110).

  Cum arată Triferment® și conținutul ambalajului: Triferment® se prezintă sub formă de comprimate gastrorezistente de culoare roșie, cu formă discoidală.

  Prezentare: cutie x 30 comprimate gastrorezistente.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent