Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Tonsilotren - 40 comprimate Deutche Homoopathie

  Pagina actualizata la data de: 24.06.2024
  SKU: 23398747
  Disponibilitate: In stoc
  37,50 Lei
  i h

  Tonsilotren comprimate - Atropinum sulfuricum, Hepar sulfuris, Kalium bichromicum, Silicea, Mercurius bijodatus

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Tonsilotren şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Tonsilotren

  3. Cum să luaţi Tonsilotren

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Tonsilotren

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Tonsilotren şi pentru ce se utilizează

  Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. Este recomandat în afecţiuni ale tractului respirator superior cum ar fi: amigdalite acute, de exemplu faringită catarală, faringită cronică, faringită cronică şi cronic recurentă, hiperplazia amigdalelor la copii, tonsilectomii.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Tonsilotren

  Nu luaţi Tonsilotren dacă sunteţi alergic la Atropinum sulfuricum, Hepar sulfuris, Kalium bichromicum, Silicea, Mercurius bijodatus sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Tonsilotren nu trebuie administrat copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Tonsilotren, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. O reevaluare a tratamentului este necesară:

  - dacă afecțiunea acută nu se ameliorează sau se înrăutățește după 2 zile de tratament;

  - dacă apar simptome noi, de exemplu temperatură mai mare de 39°C.

  Tonsilotren împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Nu sunt cunoscute interacțiunile cu alte medicamente.

  Tonsilotren împreună cu băuturi şi alcool: indicație generală - efectul unui medicament homeopat poate fi influențat nefavorabil de către factori generali dăunatori ce țin de stilul de viață ca și de către stimulanți (alcool, cafea).

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Tonsilotren va fi utilizat în timpul sarcinii sau alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Tonsilotren nu are nicio influență asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Acest medicament conține lactoză monohidrat și zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să luați Tonsilotren

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Adulți: in cazul în care medicul nu recomandă alte doze, doza recomandată pentru adulți în afecţiunile acute este de 1 comprimat la fiecare oră, până la maximum 12 comprimate pe zi, până la stabilirea unei ameliorări. În tratamentul ulterior sau în faringitele cronice doza recomandată este de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.

  • Utilizarea la copii şi adolescenţi: in cazurile acute, doza recomandată este de 1 comprimat la fiecare două ore, în primele 1-2 zile. În tratamentul ulterior sau în faringitele cronice doza recomandată este de 1 comprimat de 3 ori pe zi. La copiii cu hiperplazie a amigdalelor faringiene doza recomandată este de 1 comprimat de 3 ori pe zi.

  Durata tratamentului: tratamentul trebuie să dureze cel puțin 6-8 săptămâni. În faringita cronică recurentă se recomandă repetarea curelor de tratament de 6-8 săptămâni de mai multe ori pe an.

  Mod de administrare: comprimatele trebuie lăsate să se dizolve lent la nivelul cavităţii bucale. Pentru copiii mici, comprimatele pot fi sfărâmate și apoi dizolvate într-o cantitate mică de apă. Trebuie să se păstreze un interval de cel puțin jumătate de oră între administrarea medicamentului și mese.

  Dacă luaţi mai mult Tonsilotren decât trebuie: anunțați imediat medicul.

  Dacă uitaţi să luaţi Tonsilotren: dacă ați uitat să luați o doză, luați-o imediat ce v-ați amintit, apoi treceți la schema de dozare recomandată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacții adverse au fost raportate: erupții cutanate tranzitorii, creșterea cantității de salivă – aceasta revine la normal la scăderea dozei sau la mărirea intervalului dintre doze.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Tonsilotren

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Tonsilotren: substanţele active sunt Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5mg, Hepar sulfuris trit. D3 10,0mg, Kalium bichromicum trit. D4 50,0mg, Silicea trit. D2 5,0mg, Mercurius bijodatus trit. D8 25,0mg. Celelalte componente sunt: zahăr, lactoză monohidrat, stearat de magneziu.

  Prezentare: cutie x 40 comprimate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent