Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Plantaginol sirop - 100ml Tis Farmaceutic

  Pagina actualizata la data de: 13.07.2024
  SKU: 16274088
  Disponibilitate: In stoc
  10,60 Lei
  i h

  Plantaginol sirop - Extract lichid de pătlagină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Plantaginol sirop şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Plantaginol sirop

  3. Cum să utilizaţi Plantaginol sirop

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Plantaginol sirop

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Plantaginol sirop şi pentru ce se utilizează

  Plantaginol sirop este un medicament pe bază de plante, care conţine extract lichid de patlagină (Plantago lanceolata) ca substanţă activă. Plantaginol sirop este utilizat în mod tradițional în tratamentul simptomatic al inflamațiilor căilor respiratorii superioare însoțite de tuse uscată. Plantaginol sirop este indicat la copii cu vârstă peste 6 ani, adolescenți și adulți.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Plantaginol sirop

  Nu utilizaţi Plantaginol sirop:

  - dacă sunteţi alergic la extract lichid de pătlagină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Acest medicament contine zahar.

  - dacă pacientul este un copil cu vârsta sub 6 ani.

  Atenţionări şi precauţii:

  - dacă sunteţi însarcinată sau alăptați;

  - dacă aveți diabet.

  Plantaginol sirop împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Plantaginol sirop nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu sunt disponibile informaţii suficiente despre siguranţa administrării la gravide şi femei care alăptează.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Plantaginol sirop nu are sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Plantaginol sirop conţine 2,86g zahar/doză (5ml sirop). Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat. Plantaginol sirop conţine 3 vol% alcool (etanol), adică până la 150mg/doză (5ml sirop), echivalent cu 3ml bere sau1,5ml vin/doză (5ml sirop). Poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

  3. Cum să utilizaţi Plantaginol sirop

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Plantaginol sirop este destinat administrării orale. Siropul este destinat pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani. 5ml sirop (o lingură dozatoare mare) conțin 1,2g extract lichid de pătlagină.

  Modul de administrare:

  Adulți și adolescenți: 10ml sirop de 3 ori/zi;

  Copii peste 6 ani: 5ml sirop de 3 ori/zi;

  Copii cu vârsta sub 6 ani: Plantaginol sirop nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 6 ani. În cazul în care simptomele nu se ameliorează după 7 zile de tratament, pacienții trebuie să se adreseze medicului.

  Dacă utilizaţi mai mult Plantaginol sirop decât trebuie: nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Plantaginol sirop: nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să vă aplicaţi o doză, luati alta, imediat ce v-aţi amintit.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Plantaginol sirop: dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Nu au fost raportate reacții adverse la tratamentul cu sirop de pătlagină. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Plantaginol sirop

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină/umiditate. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Plantaginol sirop: substanţa activă este extract lichid de pătlagină (Plantago lanceolata) (0,8-0,9:1). 100ml sirop conține 24g extract lichid de pătlagină (Plantago lanceolata) (0,8-0,9:1). 5ml sirop conțin: 1,2g extract lichid de pătlagină (Plantago lanceolata) (0,8-0,9:1). Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, zahăr (sucroză), apă purificată.

  Cum arată Plantaginol sirop şi conţinutul ambalajului: se prezintă sub formă de soluţie slab opalescentă, de culoare brun roşcat închis. 

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent