Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Ser efedrinat picaturi nazale 1% - 10ml Tis Farmaceutic

  Pagina actualizata la data de: 13.07.2024
  SKU: 12758904
  Disponibilitate: In stoc
  7,80 Lei
  i h

  Ser efedrinat 10mg/ml picături nazale, soluție - Clorhidrat de efedrină

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Ser efedrinat 10mg/ml și pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Ser efedrinat 10mg/ml

  3. Cum să utilizați Ser efedrinat 10mg/ml

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Ser efedrinat 10mg/ml

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Ser efedrinat 10mg/ml și pentru ce se utilizează

  Ser efedrinat 10mg/ml contine clorhidrat de efedrina, substanta activa cu efect decongestionant. Medicamentul este utilizat in tratamentul simptomatic al rinitei şi sinuzitei acute, rinitei vasomotorii, edemelor apărute în urma intervenţiilor chirurgicale endonazale.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Ser efedrinat 10mg/ml

  Nu utilizați Ser efedrinat 10mg/ml:

  - dacă sunteți alergic la clorhidratul de efedrină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),

  - aveţi rinită atrofică,

  - aveţi glaucom cu unghi închis,

  - suferiţi de boli obstructive ale tractului urinar,

  - aveţi sub 18 ani.

  Atenționări și precauții: administrarea prelungită a clorhidratului de efedrină determină tahifilaxie. Administrarea clorhidratului de efedrină pe o perioadă mai mare de 7 zile poate produce fenomene congestive ale mucoasei nazale, datorită acţiunii iritante locale. Se recomandă prudenţă la pacienţii cu hipertensiune arterială, afecţiuni cardiace, hipertiroidie, având în vedere acţiunea alfa-simpatomimetică a efedrinei.

  Ser efedrinat 10mg/ml împreună cu alte medicamente: spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Dacă se utilizează concomitent şi alte medicamente vasoconstrictoare, efectul poate fi amplificat. Prin utilizarea simultană de medicamente vasodilatatoare se ajunge la diminuarea efectului. Administrarea efedrinei este contraindicată la pacienţii care utilizează inhibitori ai monoamiooxidazei sau care au utilizat aceste medicamente în ultimele 14 zile.

  Ser efedrinat 10mg/ml împreună cu alimente, băuturi și alcool: nu există restricții în acest sens.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Ser efedrinat 10mg/ml poate fi utilizat în timpul sarcinii numai la recomandarea medicului. Clorhidratul de efedrină se excretă în laptele matern. Acest medicament nu este recomandat în timpul alăptării, datorită riscului de reacţii adverse cardiovasculare (tahicardie) la sugar.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: Ser efedrinat 10mg/ml nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Ser efedrinat 10mg/ml conține clorură de benzalconiu. Poate provoca reacţii adverse cutanate.

  3. Cum să utilizați Ser efedrinat 10mg/ml

  Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Un ml picături nazale soluţie conţine 10mg clorhidrat de efedrină. Un ml soluţie conţine 30 picături.

  Adulţi: doza uzuală este de 3-4 picături, în fiecare nară, de 3 ori/zi, timp de 4-5 zile. Administrarea clorhidratului de efedrină pe o perioadă mai mare de 7 zile poate produce fenomene congestive ale mucoasei nazale, datorită acţiunii iritante locale.

  Dacă utilizați mai mult Ser efedrinat 10mg/ml decât trebuie: in cazul utilizării prelungite şi administrării de doze mari pot să apară tulburări sistemice mai ales cardiovasculare sau nervoase: cefalee, insomnie, palpitaţii. În caz de supradozaj se instituie tratament simptomatic.

  Dacă uitați să utilizați Ser efedrinat 10mg/ml: nu dublaţi dozele pentru a recupera doza omisă. Continuaţi cu doza obişnuită după orarul normal.

  Dacă încetați să utilizați Ser efedrinat 10mg/ml: dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. 3

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Administrarea o perioadă îndelungată poate produce fenomene de iritaţie locală mergând până la atrofia mucoasei nazale.

  Reactii adverse sistemice: in cazul utilizării prelungite şi administrării de doze mari pot să apară cefalee, insomnie, palpitaţii.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Ser efedrinat 10mg/ml

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Ambalare pentru comercializare: 18 luni. După prima deschidere a flaconului: 28 zile Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Ser efedrinat 10mg/ml: substanţa activă este clorhidratul de efedrină 10mg/ml. Un ml conține clorhidrat de efedrină 5mg. Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, clorură de benzalconiu, apă purificată.

  Cum arată Ser efedrinat 10mg/ml și conținutul ambalajului: se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră, inodoră.

  Prezentare: flacon x 10ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent