Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Tantum Verde cu portocala si miere 3mg - 20 pastile Angelini

  Pagina actualizata la data de: 29.02.2024
  SKU: 7509198
  Disponibilitate: In stoc
  25,48 Lei
  i h

  Tantum® Verde cu gust de portocală şi miere 3mg pastile - Clorhidrat de benzidamină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Tantum Verde cu gust de portocală şi miere şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere

  3. Cum să luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Tantum Verde cu gust de portocală şi miere

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Tantum Verde cu gust de portocală şi miere şi pentru ce se utilizează

  Tantum Verde cu gust de portocală şi miere conţine clorhidrat de benzidamină şi poate fi administrat ca tratament analgezic - antiinflamator în afecţiunile cavităţii bucale şi faringelui la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere

  Nu luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic şi/sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când luați Tantum Verde cu gust de portocală şi miere dacă aveţi un istoric de astm.

  Tantum Verde cu gust de portocală şi miere împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Nu s-au semnalat interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să luaţi Tantum Verde.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: utilizarea locală a benzidaminei la dozele recomandate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Tantum Verde cu gust de portocală şi miere conţine izomalt (care este un tip de zahăr). Dacă aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, întrebaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. Tantum Verde cu gust de portocală şi miere conţine de asemenea, un colorant numit galben amurg (E 110) care poate provoca reacții alergice.

  3. Cum să luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală recomandată este de o pastilă Tantum Verde cu gust de portocală şi miere de 3 ori pe zi. Pentru obţinerea efectului maxim, este indicat să se lase pastila să se dizolve în gură.

  Utilizarea la copii și adolescenți: din cauza pericolului de sufocare (prin alunecarea pastilei în căile respiratorii), administrarea pastilelor la copiii între 6-12 ani se face numai sub supravegherea unui adult. Nu este recomandată administrarea pastilelor la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Durata tratamentului: durata tratamentului nu trebuie să fie mai mare de 7 zile. Dacă după administrarea Tantum Verde cu gust de portocală şi miere simptomele nu se ameliorează sau se agravează trebuie să discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră.

  Dacă luaţi mai mult Tantum Verde cu gust de portocală şi miere decât trebuie: trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

  Dacă uitaţi să luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să luaţi Tantum Verde cu gust de portocală şi miere: dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Poate să apară senzaţie de arsură şi uscăciune a mucoasei bucale. Dacă vi se întâmplă dumneavoastră, beţi un pahar cu apă pentru a reduce aceste senzaţii. Trebuie să discutaţi imediat cu medicul dacă brusc vi se umflă gura sau gâtul, sau apar dificultăţi la respiraţie. Reacţii adverse cu frecvență necunoscută: reacţie alergică (hipersensibilitate), reacţie alergică gravă (șoc anafilactic), semne care pot include dificultăți de respirație, dureri în piept sau senzație de apăsare în piept și/sau senzație de amețeală/leșin, mâncărime severă a pielii sau noduli formați pe piele, umflare a feței, buzelor, limbii și/sau gâtului și care pot pune viața în pericol.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Tantum Verde cu gust de portocală şi miere

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau folie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original pentru a fi ferit de umiditate. Nu utilizaţi Tantum Verde dacă observaţi semne vizibile de deteriorare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Tantum Verde cu gust de portocală şi miere: substanţa activă este clorhidratul de benzidamină. Celelalte componente sunt: izomalt, acesulfam potasic, acid citric monohidrat, aromă de portocală, aromă de miere, levomentol, galben de chinolină (E 104), galben amurg (E 110).

  Cum arată Tantum Verde cu gust de portocală şi miere şi conţinutul ambalajului: Tantum Verde cu gust de portocală şi miere se prezintă sub formă de pastile galben-portocaliu, pătrate, translucide, prevăzute cu o cavitate centrală, cu gust de portocală si miere.

  Prezentare: cutie x 20 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent