Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Olynth 0.5 mg/ml spray nazal - 10ml

  Pagina actualizata la data de: 26.05.2024
  SKU: 1054466
  Disponibilitate: In stoc
  21,20 Lei
  i h

  Olynth® 0,5mg/ml spray nazal soluţie - Clorhidrat de xilometazolină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta include orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4

  Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Olynth 0,5mg/ml şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Olynth 0,5mg/ml

  3. Cum să utilizaţi Olynth 0,5mg/ml

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Olynth 0,5mg/ml

  6. Conţinutul ambalajului şi informaţii suplimentare

  1. Ce este Olynth 0,5mg/ml şi pentru ce se utilizează

  Olynth 0,5mg/ml conţine xilometazolină, care ajută la reducerea congestiei mucoasei nazale, reducând inflamaţia mucoasei (mucoasa de la nivelul nasului), pentru a vă ajuta să respiraţi mai uşor. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul de scurtă durată al congestiei nazale însoţite de secreţii nazale, asociate cu răceala sau sinuzita.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Olynth 0,5mg/ml

  Nu utilizaţi Olynth 0,5mg/ml dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră:

  - sunteţi alergic la xilometazolină sau la oricare din celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6);

  - aveţi presiune mare în interiorul ochiului, în special dacă aveţi glaucom cu unghi îngust;

  - aveţi rinită cronică (iritaţie nazală de lungă durată) cu puţine secreţii sau fără secreţii (rinita sica);

  - sunteţi în tratament cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau dacă aţi utilizat IMAO în ultimele 2 săptămâni;

  - urmaţi tratament cu alte medicamente care vă pot creşte tensiunea arterială;

  - aveţi inflamaţie cauzată de hipersensibilitatea vaselor de sânge din nasul dumneavoastră;

  - dacă aveţi inflamaţie asociată cu subţierea mucoasei nazale, însoţită sau nu de secreţii;

  - vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului, prin nas sau gură/

  Acest medicament NU se utilizează la copii cu vârsta sub 12 ani.

  Atenţionări şi precauţii: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră:

  - aveţi reacţii puternice la medicamentele simpatomimetice (medicamente de tipul adrenalinei), deoarece utilizarea Olynth 0,5mg/ml poate provoca insomnie, vertij, tremor, bătăi anormale ale inimii sau o creştere a tensiunii arteriale;

  - aveţi probleme ale inimii, aveți o boală a inimii (de exemplu sindrom de QT prelungit), aveți probleme ale vaselor de sânge sau tensiune arterială mare;

  - aveţi activitate crescută a glandei tiroide, diabet zaharat sau alte boli metabolice;

  - aveţi afecţiuni ale glandelor suprarenale;

  - aveţi prostata mărită (hipertrofie de prostată). Utilizarea continuă a medicamentului pe perioade lungi de timp poate duce la agravarea simptomelor de congestie.

  Alte medicamente şi Olynth 0,5mg/ml: discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Olynth 0,5mg/ml. NU utilizaţi medicamentul dacă luaţi:

  - anumite antidepresive, cum sunt antidepresive triciclice sau tetraciclice sau inhibitori IMAO (inhibitori ai monoamino oxidazei) în ultimele 2 săptămâni (vezi punctul ’Nu utilizaţi’);

  - alte medicamente care vă pot creşte tensiunea arterială. Vă rugăm să spuneţi farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Olynth 0,5mg/ml nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, deoarece nu se cunoaşte cum acţionează asupra copilului nenăscut. Dacă alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Nu se ştie dacă substanţa activă trece în laptele matern.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Olynth 0,5mg/ml nu are niciun efect cunoscut asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Olynth 0,5mg/ml conţine clorură de benzalconiu. Acest medicament conține 0,2mg clorură de benzalconiu per 1ml, care este echivalent cu 0,014mg/0,070ml spray. Clorura de benzalconiu poate provoca iritații sau umflături în interiorul nasului, mai ales dacă este utilizată pentru o lungă perioadă de timp.

  3. Cum să utilizaţi Olynth 0,5mg/ml

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Copii cu vârsta 2- 12 ani: dacă medicul sau farmacistul nu vă recomandă altfel, utilizaţi un puf de Olynth 0,5mg/ml în fiecare nară, de până la 3 ori pe zi, timp de maxim 7 zile. Nu depăşiţi doza recomandată.

  1. Scoateţi capacul protector. Amorsaţi flaconul înainte de utilizare, apăsând de mai multe ori 3 până când spray-ul iese cu un jet constant (vezi Figura 1 din prospect). Spray-ul este acum gata de utilizare.

  2. Ţineţi flaconul în sus. Introduceţi duza în nară – nu pulverizaţi sub nară (vezi Figura 2 din prospect).

  3. Apăsaţi pompa o dată. În momentul pulverizării, inspiraţi pe nas. Repetaţi şi pentru cealaltă nară.

  4. După utilizare, acoperiţi cu capacul de protecţie.

  Pentru a reduce riscul de transmitere a infecţiilor, fiecare flacon de trebuie utilizat de o singură persoană, iar duza trebuie clătită după fiecare utilizare.

  NU utilizaţi acest medicament la copii cu vârsta sub 2 ani. 

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Olynth 0,5mg/ml: adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau serviciului de urgenţă al celui mai apropiat spital şi luaţi medicamentul sau acest prospect cu dumneavoastră. Doze excesive pot duce la paralizia sistemului nervos central, de exemplu pierderea funcţiei musculare, oboseală, uscăciune a gurii, transpiraţie, bătăi rapide, neregulate ale inimii şi creştere a tensiunii arteriale.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Olynth 0,5mg/ml: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă aduceţi aminte, dar în cazul în care este aproape timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi continuaţi ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată. Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. OPRIŢI utilizarea spray-ului şi cereţi ajutor medical imediat dacă prezentaţi oricare din următoarele, care pot fi semne ale unei reacţii alergice: dificultăţi la respiraţie sau înghiţire, umflare a feţei, buzelor, a limbii sau a gâtului, mâncărimi severe pe piele, cu o erupţie de culoare roşie sau umflături. Alte reacţii adverse pot include: înţepături sau senzaţie de arsură la nivelul nasului, rare -  dureri de cap, creştere a tensiunii arteriale, nervozitate, greață, insomnie şi palpitaţii, tulburări de vedere şi reacţii alergice, agravare a inflamaţiei sinusurilor sau a mucoasei nazale după oprirea utilizării acestui medicament, sângerare nazală.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Olynth 0,5mg/ml

  A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30ºC. După deschidere, NU utilizaţi Olynth 0,5mg/ml mai mult de 20 săptămâni. Nu utilizaţi Olynth 0,5mg/ml după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi informaţii suplimentare

  Ce conţine Olynth 0,5mg/ml: substanţa activă este clorhidrat de xilometazolină, 1mg per mililitru de soluţie. Fiecare pulverizare de Olynth 0,5mg/ml (= 0,070ml) conţine 35μg (sau 0,035mg) clorhidrat de xilometazolină. Celelalte componente sunt: edetat de sodiu, clorură de sodiu, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, sorbitol (E420), clorură de benzalconiu, soluţie şi apă purificată.

  Cum arată Olynth 0,5mg/ml şi conţinutul ambalajului: soluţia este limpede, incoloră și este disponibilă într-un flacon de 10ml din sticlă brună, cu pompă de dozare.

  Prezentare: flacon x 10ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent