Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Calcilivin - 30 capsule Naturpharma

  Pagina actualizata la data de: 13.07.2024
  SKU: 18390425
  Disponibilitate: In stoc
  64,50 Lei
  i h

  Calcilivin - calciu, vitamina D3 și oleuropeină pentru oase sănătoase

  Oleuropeina este un polifenol natural, care se regăseşte în măslinele verzi şi frunzele de măslin în cantităţile cele mai mari. Efectele benefice ale oleuropeinei asupra osului se datorează proprietăţilor sale antioxidante şi, cel mai important intervine în reglarea metabolismului osos prin influenţarea activitaţii osteoblastelor şi osteoclastelor. De exemplu, oleuropeina scade eliberarea citokinelor implicate în diferenţierea şi activitatea osteoclastelor. În plus, aceasta poate influenţa diferenţierea celulelor stem mezenchimale precursoare (celule MSC) din care se dezvoltă osteoblastele şi adipocitele prin fenomenul de osteoblastogeneză. Astfel formarea substanţei osoase se relizează în detrimentul acumulării de ţesut adipos (grăsime) în măduva osoasă. Un alt mecanism prin care oleuropeina îşi exercită efectele benefice asupra oaselor este prin acţiunea sa antioxidantă şi antiinflamatorie. Oleuropeina inhibă factorul nuclear KB (NF-KB) şi, prin urmare, reduce inflamaţia şi stresul oxidativ, ceea ce conduce la o pierdere accelerată a osului.

  Oleuropeina poate creşte depunerea de calciu de către osteoblaste şi, poate scădea activitatea osteoclastelor. La rândul său, vitamina D3 accelerează direct mineralizarea osteoblastelor, iar o metaanaliză recent publicată arată că vitamina D3 în combinaţie cu calciu reduce riscul de fracturi. Acesta este motivul pentru care uleiul de măsline bogat în oleuropeină şi vitamina D3 reprezintă o alternativă nutriţională pentru prevenirea şi tratarea osteoporozei şi fracturilor.

  Calciul este o componentă majoră a scheletului, aproximativ 99% din calciul total din organism se găsește în oase și dinți, sub formă de hidroxifosfat de calciu, cunoscut și sub numele de hidroxiapatită [Ca10(PO4)6(OH)2]. Aceasta joacă un rol important în structura țesuturilor, contribuind la menținerea fermității, rezistenței și elasticității acestora.

  Beneficii:

  oleuropeină - stimulează osteoblastele, inhibă osteoclastele, efect antioxidant, efect antiinflamator;

  hidroxiapatita - furnizează proporţia necesară de Calciu şi Fosfor pentru refacerea ţesutului osos;

  vitamina D3 - accelerează mineralizarea si îmbunătăţeşte  markerii specifici sănătăţii osoase.

  Compozitie: extract uscat din frunze de măslin (Olea Europea L.) 250mg, fosfat tricalcic (hidroxiapatită) 1200mg, colecalciferol 5.2mg.

  Mod de administrare:

  la adulți: câte o capsulă dimineața şi seara, cu aproximativ 30 de minute înainte de masă;

  la copii cu vârsta peste 6 ani: o capsulă  pe zi, dimineața cu aproximativ 30 de minute înainte de masă.

  Durata tratamentului:

  la adulți: de la 3 până la 12 luni;

  la copii cu vârsta peste 6 ani: de la 1 până la 6 luni.

  Atentionari: nu se recomandă la copii cu vârsta sub 6 ani, în timpul sarcinii sau al alăptării. Nu se utilizează la pacienții care prezintă hipersensibilitate la oricare dintre substanțele prezente în compoziția Calcilivinului. Nu depășiți doza zilnică recomandată! Nu utilizați acest supliment alimentar ca înlocuitor al unei diete variate! Nu lăsați la îndemâna copiilor mici! A se pastra intr-un loc uscat şi întunecos, la temperatura camerei (15-25°C). Datorită naturii substanțelor regăsite în compoziția Calcilivin, există posibilitatea să apară modificări de culoare, dar care nu ar trebui sa fie un motiv de îngrijorare.

  Prezentare: cutie x 30 capsule.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent