Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Imodium 2mg - 6 comprimate orodispersabile Janssen

  Pagina actualizata la data de: 05.03.2024
  SKU: 17338728
  Disponibilitate: In stoc
  19,98 Lei
  i h

  Imodium® 2mg comprimate orodispersabile - Clorhidrat de loperamidă

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imodium

  3. Cum să utilizaţi Imodium

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Imodium

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

  Imodium este indicat pentru controlul simptomatic al diareei acute și cronice. Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv. În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente. De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta poate produce frecvent diaree.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imodium

  Nu utilizaţi Imodium:

  - dacă sunteţi alergic la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

  - dacă administraţi la copii sub 2 ani;

  - dacă există sânge în scaun sau dacă aveţi febră;

  - dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulcerativă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

  - dacă aveţi enterocolită bacteriană produsă de microorganisme agresive, precum Salmonella, Shigella şi Campylobacter;

  - dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.

  Atenţionări şi precauţii: nu luați acest medicament decât pentru indicația aprobată (vezi pct. 1) și nu luați niciodată o cantitate mai mare decât cea recomandată (vezi pct. 3). La pacienții care au luat prea multă loperamidă, substanța activă din Imodium, au fost raportate probleme cardiace grave (simptome care includ bătăi rapide sau neregulate ale inimii). Înainte să utilizaţi Imodium, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Deşi Imodium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.

  Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri minerale. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru copii. La copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani Imodium se administrează numai cu prescripţia şi sub supravegherea medicului. În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, dacă nu se observă nicio ameliorare în 48 ore de la începerea tratamentului întrerupeţi administarea clorhidratului de loperamidă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră. Au fost raportate cazuri izolate de de colită infecţioasă şi megacolon toxic, produs de microorganisme bacteriene şi virale tratate cu clorhidrat de loperamidă.

  Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul, deoarece poate determina supradozaj relativ cu semne de toxicitate la nivelul SNC. A fost raportat abuzul și administrarea greşită a clorhidratului de loperamidă, substanţa activă a Imodium 2mg comprimate orodispersabile. Luaţi acest medicament doar pentru indicaţia aprobată (vezi punctul 1) şi nu luaţi niciodată mai mult decât doza recomandată (vezi punctul 3).

  Imodium împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Spuneţi medicului în special dacă luaţi nurmătoarele:

  - ritonavir (pentru tratamentul SIDA);

  - quinidină (pentru tratamentul ritmului anormal al inimii);

  - desmopresin administrat oral (pentru tratamentul urinării excesive);

  - itraconazol sau ketoconazol (pentru tratamentul infecţiilor fungice);

  - gemfibrozil (pentru tratamentul valorilor crescute ale colesterolului).

  Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi peristaltismul intestinal (de exemplu, anticolinergice) deoarece acestea pot intensifica efectul Imodium.

  Dacă aveţi probleme ale ficatului: spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveți probleme cu ficatul, s-ar putea să aveţi nevoie de o supraveghere medicală atentă în timp ce luaţi Imodium.

  Imodium împreună cu alimente şi băuturi: comprimatul se va dizolva și este înghițit cu salivă. Nu este nevoie de aportul de lichide pentru comprimatul orodispersabil.

  Sarcina și alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua Imodium. Se recomandă să nu utilizaţi Imodium dacă alăptaţi, pentru că în laptele dumneavoastră pot ajunge cantităţi mici de Imodium.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Imodium nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea, de aceea este recomandabil să fiţi precaut atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

  Informații importante privind unele dintre celelalte componente ale acestui medicament: conține aspartam (E 951), o sursă de fenilalanină. Acest lucru poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie. Medicamentul conţine sulfiţi. Poate provoca rar reacţii de hipersensibilitate grave şi bronhospasm.

  3. Cum să utilizaţi Imodium

  Doza de Imodium pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree. Comprimatul orodispersabil trebuie pus pe limbă. Comprimatele orodispersabile sunt fragile şi nu trebuie împinse prin blister, deoarece acest lucru le-ar deteriora. Pentru a scoate comprimatele orodispersabile din blister:

  - trageţi în sus marginea foliei;

  - îndepărtaţi folia complet;

  - apăsaţi pentru a împinge comprimatul; 

  - îndepărtaţi comprimatul.

  Mod de administrare:

  • Adulţi (inclusiv vârstnici), copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani: pentru diareea acută (un episod brusc), administraţi 2 comprimate orodispersabile Imodium (4mg clorhidrat de loperamidă) odată, apoi 1 comprimat Imodium (2mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul. Pentru diareea de lungă durată (cronică), doza iniţială este de 2 comprimate orodispersabile (4mg) pe zi pentru adulţi şi 1 comprimat orodispersabil (2mg) pe zi pentru copii; această doză iniţială trebuie ajustată până la obţinerea a 1-2 scaune solide pe zi, rezultat la care se ajunge de obicei cu o doză de întreţinere de 1-6 comprimate (2-12mg) pe zi. Dar: nu administraţi mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră (3 comprimate orodispersabile/20kg), care nu trebuie să depăşească un maxim de 8 comprimate orodispersabile pe zi).

  • Copii cu vârsta între 2 şi 5 ani: comprimatele orodispersabile nu trebuie administrate copiilor cu vârsta sub 2 ani.

  • Copii cu vârsta sub 2 ani: clorhidratul de loperamidă nu se utilizează la copii cu vârsta sub 2 ani.

  Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Imodium. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Dacă utilizaţi mai mult Imodium decât trebuie: dacă aţi luat prea mult Imodium 2mg comprimate orodispersabile, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru recomandări. Simptomele pot include: bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate ale inimii, modificări ale ritmului bătăilor inimii (aceste simptome pot avea consecințe potențial grave, care vă pot pune în pericol viața), rigiditate musculară, mișcări necoordonate, somnolență, dificultăți de urinare sau respiraţie dificilă. Copiii reacţionează mai puternic decât adulţii la cantităţi mari de Imodium 2mg comprimate orodispersabile. Dacă un copil a luat o cantitate prea mare sau dacă prezintă oricare dintre simptomele de mai sus, adresaţi-vă imediat unui medic.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Imodium: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Imodium: intreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Imodium să apară mai târziu. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reacţii adverse frecvente: ameţeală, flatulenţă, constipaţie, greaţă, gură uscată, dureri abdominale, vărsături, disconfort abdominal, dureri în partea superioară a abdomenului, distenie abdominală, înroşire a pielii, durere de cap, dispepsie, reacţii de hipersensibilitate, reacţii anafilactice (inclusiv şoc anafilactic) şi reacţii anafilactoide, anomalii de coordonare, nivel scăzut de conştienţă, hipertonie, pierderea conştienţei, somnolenţă, stupoare, micşorarea pupilei, ileus (inclusiv ileus paralitic), megacolon (inclusiv megacolon toxic), glosodinie (senzatie de arsură la nivelul gurii), umflarea feţei, gurii, gâtului, erupţii buloase (inclusiv sindrom Steven-Johnson, necroliză toxică epidermică şi eritem multiform), mâncărimi, urticarie, retenţie urinară, oboseală. Reacţii adverse la copii şi adolescenţi cu vârsta de 6 -17 ani: vărsături, somnolenţă, ameţeală, greaţă, constipaţie.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe websiteul Agenţiei Naţionale a Medicamentului http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Imodium

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra în ambalajul original pentru a fi ferit de umiditate. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Imodium: substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. Un comprimat orodispersabil conține 2mg clorhidrat de loperamidă. Celelalte componente sunt: gelatină, manitol, aspartam, aromă de mentă, hidrogenocarbonat de sodiu.

  Cum arată Imodium şi conţinutul ambalajului: Imodium se prezintă sub formă de comprimate rotunde de culoare albă sau aproape albă.

  Prezentare: cutie x 6 comprimate orodispersabile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent