Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Gaviscon cu aroma de capsuni - 24 comprimate masticabile

  Producator: Reckitt-Benckiser
  Pagina actualizata la data de: 14.04.2024
  SKU: 16277017
  Disponibilitate: In stoc
  22,70 Lei
  i h

  Gaviscon cu aroma de capsuni

  Vă rugăm să citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a lua acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

  3. Cum să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează acest medicament

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile şi pentru ce se utilizează

  Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile aparţine unui grup de medicamente numite "supresori ai refluxului", care formează un strat protector deasupra conţinutului stomacului care împiedică acidul gastric să părăsească stomacul şi să pătrundă în esofag, cauzând astfel senzaţia de arsură şi de disconfort. Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile se utilizează pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care pot apărea, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii şi la pacienţii cu simptome asociate esofagitei. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

  2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

  Nu luaţi acest medicament dacă ştiţi că sunteţi alergic la oricare dintre componente, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (vezi pct. 6 pentru lista completă ).

  Atenționări și precauții: acest medicament conţine sodiu (10,6 mmol per doza de patru comprimate) şi calciu 3,2 mmol per doza de patru comprimate). Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă restrictivă în săruri de sodiu sau săruri de calciu, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă suferiţi sau aţi suferit de o afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni.

  Acest medicament conține aspartam. Dacă aveţi fenilcetonurie, luaţi în considerare că acest medicament este îndulcit cu aspartam, o sursă de fenilalanină.

  Utilizarea altor medicamente: nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interfera cu acţiunea altor medicamente.

  Sarcina şi alăptarea: puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

  3. Cum să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

  Pentru administrare orală. Mestecaţi bine înainte de înghiţire.

  • Adulţi, inclusiv vârstnici şi copii peste 12 ani: la apariţia simptomelor, luaţi două până la patru comprimate după masă şi la culcare.

  • Copii sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

  Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci să continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit. Dacă luați mai mult decât trebuie, este posibil să vă simţiţi balonat. Este puţin probabil să vă facă rău, dar vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultăţi la respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului. Dacă experimentaţi vreuna dintre aceste reacţii adverse sau oricare altele întrerupeţi administrarea şi consultaţi imediat medicul.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează acest medicament

  Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare (EXP: lună / an) înscrisă. Flacon din polipropilenă. Utilizați în termen de 6 luni de la deschidere. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C. 

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conţine acest medicament: fiecare comprimat masticabil conţine alginat de sodiu 250mg, hidrogenocarbonat de sodiu 133,5mg şi carbonat de calciu 80mg ca şi substanţe active. Celelalte componente sunt: manitol (E421), macrogol 20000, aspartam (E951), aromă de căpşuni (maltodextrină, amidon modificat E1450 ulei vegetal, propilenglicol E1520), oxid roşu de fier, xilitol, carmeloză sodică, stearat de magneziu. Aceste comprimate nu conţin zahăr sau gluten.

  Cum arată acest medicament și conţinutul ambalajului: comprimate rotunde, de culoare roz pal cu margini teşite cu miros şi aromă de căpşuni. Comprimatele sunt marcate pe o faţă cu o sabie şi un cerc, iar pe cealaltă faţă cu GS250.

  Prezentare: cutie x 24 comprimate masticabile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent