Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Fenistil Gel 0,1% - 30 grame

  Pagina actualizata la data de: 05.03.2024
  SKU: 1054558
  Disponibilitate: In stoc
  25,38 Lei
  i h

  Fenistil Gel 0,1%

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.

  Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Fenistil gel şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Fenistil gel

  3. Cum să utilizaţi Fenistil gel

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Fenistil gel

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Fenistil gel şi pentru ce se utilizează

  Fenistil gel conţine o substanţă activă ce aparţine unui grup de medicamente numite antihistaminice. Fenistil gel este utilizat pentru calmarea mâncărimilor asociate cu erupţii ale pielii, urticarie, înţepături de insecte, arsuri solare şi arsuri superficiale. Fenistil gel opreşte mâncărimea prin blocarea modului de acţiune al histaminei, o substanţă eliberată de corpul uman în timpul unei reacţii alergice. Deoarece gelul pătrunde uşor în piele, mâncărimile şi iriţatiile sunt calmate rapid, în câteva minute. Fenistil Gel are şi efect de anestezic local. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Fenistil gel

  Nu utilizaţi Fenistil Gel:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la maleatul de dimetinden sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă oricare dintre situaţiile menţionate mai sus sunt aplicabile pentru dumneavoastră, nu utilizaţi Fenistil gel.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Fenistil gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Evitaţi expunerea prelungită la soare a suprafeţelor de piele intens tratate. Informaţi medicul dumneavoastră dacă simţiţi mâncărimi puternice sau apar leziuni extinse. Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului, înainte de a utiliza Fenistil gel.

  Copii: la sugari şi copii mici nu utilizaţi pe zone întinse ale pielii, în special pe răni deschise sau inflamaţii cutanate.

  Fenistil gel împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În timpul sarcinii sau alăptării, nu utilizaţi Fenistil gel pe suprafeţe extinse ale pielii, şi mai ales când prezentaţi răni sau inflamaţii. Nu aplicaţi gelul pe mameloane dacă alăptaţi.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: aplicarea Fenistil gel pe piele nu afectează abilitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Fenistil gel conţine propilenglicol şi clorură de benzalconiu. Propilenglicolul poate cauza uşoare iritaţii locale ale pielii. Clorura de benzalconiu este iritantă şi poate determina reacţii alergice.

  3. Cum să utilizaţi Fenistil gel

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Fenistil gel se administrează local de 2-4 ori pe zi, pe suprafaţa cutanată afectată. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână.

  Dacă utilizaţi mai mult Fenistil gel decât trebuie: dacă dumneavoastră sau un copil înghiţiţi accidental acest medicament, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Fenistil gel: nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Fenistil gel poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Unele reacţii adverse au frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): senzaţie de uscăciune, senzaţie de arsură pe piele, erupţii însoţite de mâncărimi.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Fenistil gel

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau tub după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi Fenistil Gel dacă observaţi semne de deteriorare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Fenistil gel: substanţa activă este maleatul de dimetinden. Un gram de Fenistil gel conţine 1mg maleat de dimetinden. Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, edetat disodic, carbomer (Carbopol 974 P), hidroxid de sodiu soluţie 30%, propilenglicol, apă purificată.

  Cum arată Fenistil Gel şi conţinutul ambalajului: Fenistil Gel se prezintă sub formă de gel incolor, clar până la slab opalescent, răcoritor, inodor şi nu este unsuros. Gelul nu pătează hainele.

  Prezentare: tub x 30g.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent