Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Codamin P - 20 comprimate Terapia

  Producator: Terapia
  Pagina actualizata la data de: 05.03.2024
  SKU: 16276648
  Disponibilitate: In stoc
  19,50 Lei
  i h

  Codamin P comprimate - Paracetamol, cafeină anhidră, fosfat de codeină hemihidrat

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

  Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.

  Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Codamin P şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Codamin P

  3. Cum să luaţi Codamin P

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Codamin P

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Codamin P şi pentru ce se utilizează

  Codamin P este un medicament pentru combaterea durerii, cu administrare orală, disponibil fără prescripţie medicală, fiind o combinaţie de trei substanţe active: codeină (sub formă de codeină fosfat hemihidrat) – are efect moderat de combatere a durerii prin acţiune centrală, paracetamol – are efect de combatere a durerii şi febrei şi cafeină – are acţiune uşoară de stimulare psihomotorie prin mecanism central şi proprietăţi antimigrenoase.

  Codeina poate fi utilizată o perioadă scurtă de timp la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

  Acest medicament conţine codeină. Codeina aparţine unei clase de medicamente denumită analgezice opioide, care ameliorează durerea prin acţiunea lor. Poate fi utilizată singură sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul.

  Codamin P este indicat pentru tratamentul durerilor de intensitate uşoară până la moderată, incluzând diferite tipuri de dureri de cap cum sunt durerile de cap de tip migrenă, durerile de cap cu caracter constrictiv, dureri dentare, dureri la nivelul sinusurilor, dureri la nivelul urechii, nevralgii şi dismenoree.

  Codamin P este indicat şi pentru tratamentul stărilor febrile, al durerilor de gât, precum şi pentru ameliorarea simptomelor din răceală şi gripă. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Codamin P

  Nu luaţi Codamin P:

  - dacă sunteţi alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă aveţi insuficienţă hepatică severă, insuficienţă respiratorie, creşterea secreţiilor la nivelul plămânilor (hipersecreţie traheo-bronşică), criză de astm bronşic, aţi suferit recent intervenţii chirurgicale la nivelul căilor biliare (codeina creşte presiunea la nivelul căilor biliare);

  - pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului
  de apnee obstructivă în somn;

  - dacă ştiţi că metabolizaţi foarte repede codeina la morfină.

  - dacă alăptaţi.

  Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să utilizeze Codamin P.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Codamin P, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
  - dacă aveţi insuficienţă renală severă, hipotiroidism (glanda tiroidă nu funcţionează bine), creştere în volum a prostatei sau stricturi uretrale (obstrucţie la nivelul căilor de eliminare a
  urinii);
  - dacă aţi fost diagnosticat cu hipertensiune intracraniană, abdomen acut sau traumatism cranian;
  - dacă sunteţi în vârstă sau cu debilităţi;
  - atenţionare pentru sportivi - Codamin P poate pozitiva rezultatele testelor antidoping.

  Copii şi adolescenţi: utilizarea la copii şi adolescenţi după intervenţii chirurgicale Codamin P nu trebuie utilizat pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi după îndepărtarea amigdalelor sau vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn.

  Codamin P împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Codamin P dacă luaţi:

  - medicamente pentru depresie (numite inhibitori de monoaminooxidază);

  - medicamente pentru subţierea sângelui numite anticoagulante (warfarină);

  - medicamente care induc enzimele hepatice (întrebaţi medicul dumneavoastră care sunt acestea);

  - unele medicamente numite barbiturice (medicamente pentru somn) sau primidonă (utilizată pentru tratamentul convulsiilor);

  - metoclopramidă şi domperidonă;

  - colestiramină;

  - nalbufină, buprenorfină, pentazocină;

  - medicamente cu acţiune de deprimare a SNC;

  - medicamente numite anticolinergice;

  - bupropion, cimetidină, fluoxetină, paroxetină, chinidină şi ritonavir;

  - loperamidă, pectină, kaolin (medicamente antidiareice).

  Codamin P împreună cu alimente şi băuturi: Codamin P trebuie luat cu apă. Alcoolul etilic creşte riscul de hepatotoxicitate al Codamin P - nu trebuie să consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu Codamin P.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intentionati sa ramaneti gravida, spuneti medicului dvs inainte de a administra acest medicament.

  3. Cum sa luati Codamin P

  Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

  Adulti, varstnici: doza recomandata este de 1-2 comprimate Codamin P; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4-6 ore. Nu trebuie depasita doza maxima zilnica de 7 comprimate Codamin P.

  Adolescentii cu varsta de 12 ani sau peste: 1-2 comprimate Codamin P la fiecare 6 ore, dupa cum este necesar. Nu luati mai mult de 7 comprimate Codamin P intr-un interval de 24 ore.

  Comprimatele trebuie administrate cu un pahar de apa sau cu alte lichide.

  Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Daca durerea nu se amelioreaza dupa 3 zile, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a fi sfatuit.

  Codamin P nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 12 ani, din cauza riscului de aparitie a problemelor severe cu respiratia.

  Daca luati mai mult Codamin P decat trebuie: daca luati mai mult decat trebuie din Codamin P adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului sau mergeti la cel mai apropiat spital.

  Daca uitati sa luati Codamin P: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

  Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: leucopenie (scăderea numărului celulelor albe), neutropenie (scăderea numărului anumitor celule albe), pancitopenie (scăderea numărului tuturor celulelor din sânge) şi agranulocitoză.
  Ocazional, pot să apară greaţă, vărsături, transpiraţii, congestia bruscă a feţei, dureri de cap, vertij, senzaţie de uscăciune a mucoasei bucale, tulburări de vedere sau vedere dublă, ameţeli, bătăi cardiace rapide, palpitaţii, scăderea tensiunii arteriale la ridicarea în picioare, reacţii alergice (erupţii cutanate, mâncărimi, edem la nivelul feţei) şi dificultăţi în urinare (usturimi la urinare, urinări frecvente), spasm la nivelul căilor urinare sau biliare.

  Rareori s-au raportat halucinaţii, agitaţie şi modificări de dispoziţie, scăderea libidoului sau a funcţiei sexuale, crampe la nivelul stomacului.

  Au fost raportate cazuri foarte rare de reacţii cutanate grave.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Codamin P
  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
  Ce conţine Codamin P: substanţele active sunt paracetamolul, cafeina şi codeina. Fiecare comprimat conţine paracetamol 400mg, cafeină anhidră 23mg şi fosfat de codeină hemihidrat 15mg. Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, crospovidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, povidonă, croscarmeloză sodică.

  Cum arată Codamin P şi conţinutul ambalajului: Codamin P se prezintă sub formă de comprimate în formă de discuri, de culoare albă sau aproape albă, având inscripţionate pe una dintre feţe Codamin P.

  Prezentare: cutie x 30 comprimate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent