Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  calgel gel gingival x 10 grame

  Producator: mcneil
  SKU: 1063250
  Disponibilitate: In stoc
  19,00 Lei
  i h

  Calgel este un gel gingival utilizat in vederea ameliorarii si calmarii durerilor asociate eruptiei dentare, fiind recomandat in timpul eruptiei dentare.

  Calgel gel, 100g gel gingival contin clorhidrat de lidocaina 0,33g si clorura de cetilpiridina 0,10g si excipienti: sorbitol solutie 70% (necristalizat), xilitol, etanol 96%, glicerol, hidroxietilceluloza 5000 cP, ulei de ricin hidrogenat - PEG 40, Laureth 9, macrogol 300, zaharina sodica, levomentol, aroma Herbal, caramel (E 150), apa purificata.

  Grupa farmacoterapeutica: produse pentru cavitatea bucala, alte preparate pentru tratamentul oral local, diverse.

  Indicatii terapeutice: utilizarea Calgel este indicata în perioada de eruptie dentara. Calgel amelioreaza durerea asociata eruptiei dentare. De asemenea, acesta poseda usoare proprietati antiseptice.

  Contraindicatii: hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului.

  Precautii: nu trebuie depasita doza recomandata. Daca simptomele persista sau se agraveaza, daca apar reactii adverse sau se produce supradozajul, trebuie întrerupta administrarea medicamentului si trebuie efectuat un control medical.

  Interactiuni: nu se cunosc.

  Atentionari speciale: Copii - Calgel poate fi administrat la copiii cu varste peste 3 luni.

  Sarcina si alaptarea: nu este cazul.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: nu este cazul.

  Mod de administrare: aplicati pe varful unui deget curat o cantitate mica de gel (cu o lungime de aproximativ 7,5mm), cu care masati usor zona afectata a gingiilor copilului. Daca este necesar, administrarea poate fi repetata dupa un interval de 20 minute, de maximum 6 ori pe zi.

  Reactii adverse: in cazul respectarii recomandarilor de utilizare nu este de asteptat sa apara reactii adverse. Totusi, au fost raportate cazuri foarte rare de hipersensibilitate la clorhidratul de lidocaina la adulti si copii cu varste peste 12 ani în urma injectarii locale. În aceste cazuri reactiile de hipersensibilitate s-au manifestat sub forma de edeme locale si dispnee usoara sau eruptii cutanate generalizate.

  Datele din literatura de specialitate au indicat ca musetelul, un component minor ale aromatizantului din compozitia Calgel, determina reactii alergice. Reactiile de hipersensibilitate determinate de musetel se manifesta sub forma de dispnee la persoanele cu atopie. La unele persoane care consuma infuzii din amestecuri de plante ce contin musetel au fost raportate reactii anafilactice (manifestari de astm bronsic). La persoanele sensibilizate testele cutanate efectuate cu produse ce contin musetel pot avea rezultate pozitive.

  Supradozaj: teoretic, în urma utilizarii în exces a Calgel poate fi determinata suprimarea sensibilitatii faringiene ceea ce poate afecta deglutitia. Acest efect a fost raportat la un adult care a efectuat gargara si a înghitit 5ml solutie de clorhidrat de lidocaina 2% (cantitate echivalenta cu 100mg lidocaina). Totusi, tinand seama de raportul între suprafata corporala si suprafata zonei faringiene, în cazul unui copil cu varsta de 3 luni, aceasta doza ar fi echivalenta cu o doza de 5,4g Calgel.

  Este foarte putin probabil, chiar în cazul utilizarii gresite sau în exces a Calgel, sa fie atinse valorile concentratiilor plasmatice ale substantelor active la care apar efecte toxice cu relevanta clinica.

  Pastrare: a nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lasa la îndemana copiilor.

  Prezentare: tub x 10g.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent