Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Supozitoare cu glicerina pentru adulti 2100mg - 12 supozitoare Antibiotice Iasi

  Pagina actualizata la data de: 03.03.2024
  SKU: 18390692
  În curs de aprovizionare

  Supozitoare cu glicerina pentru adulti 2100mg - Glicerol

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 10 zile. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Supozitoare cu glicerină pentru adulţi şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi

  3. Cum să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Supozitoare cu glicerină pentru adulţi

  6. Informaţii suplimentare

  1. Ce este Supozitoare cu glicerină pentru adulţi şi pentru ce se utilizează

  Supozitoarele cu glicerină sunt medicamente laxative şi sunt utilizate pentru tratarea constipaţiei, pentru uşurarea defecaţiei după intervenţii chirurgicale sau înaintea rectoscopiei. Supozitoarele cu glicerină stimulează secreţia la nivelul mucoasei rectale şi simultan declanşează mecanismul defecaţiei.

  2. Înainte să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi

  Nu utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la glicerină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi dacă suferiţi de diverse afecţiuni la nivelul intestinului gros sau a rectului (crize hemoroidale, fisuri anale, rectocolite hemoragice). Adresaţi-vă medicului sau farmacistului dacă aveţi nelămuriri. Supozitoarele cu glicerină sunt doar un adjuvant al tratamentului igieno-dietetic. Pentru normalizarea scaunelor, suplimentaţi alimentaţia cu fibre şi lichide şi efectuaţi activităţi fizice. Nu utilizaţi supozitoare cu glicerină timp îndelungat. Tratamentul constipaţiei nu trebuie să depăşească 10 zile. Dacă în acest interval simptomele nu se îmbunătăţesc sau se înrăutăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Pentru a uşura administrarea, introduceţi supozitoarele în apă rece.

  Utilizarea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu se cunosc interacţiuni între supozitoarele cu glicerină şi alte medicamente.

  Utilizarea Supozitoare cu glicerină pentru adulţi cu alimente şi băuturi: nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

  Sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu există studii controlate privind efectele administrării medicamentului la gravide. Supozitoarele cu glicerină pot fi utilizate în timpul sarcinii şi alăptării, atunci când este absolut necesar.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: supozitoare cu glicerină pentru adulţi nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

  3. Cum să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi

  Supozitoarele cu glicerină se administrează intrarectal. Doza uzuală este de un supozitor la nevoie.

  • În pregătirea examenului endoscopic al rectului: un supozitor cu 5-30 de minute înainte de ora aleasă pentru intervenţie. Supozitoarele se administrează intrarectal.

  Tratamentul constipaţiei nu trebuie să depăşească 10 zile.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Supozitoare cu glicerină pentru adulţi: nu s-a semnalat supradozaj cu supozitoare cu glicerină.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi: intreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Supozitoare cu glicerină pentru adulţi poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Acestea apar foarte rar şi sunt mai ales reacţii locale, datorate utilizării supozitoarelor timp îndelungat: senzaţii de arsură anală, iar excepţional inflamaţii congestive ale rectului. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. Cum se păstrează Supozitoare cu glicerină pentru adulţi

  Nu utilizaţi Supozitoare cu glicerină pentru adulţi după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare

  Ce conţine Supozitoare cu glicerină pentru adulţi: substanţa activă este glicerol. Fiecare supozitor conţine glicerol 2100mg. Celelalte componente sunt: stearat de sodiu, apă purificată.

  Cum arată Supozitoare cu glicerină pentru adulţi şi conţinutul ambalajului: supozitor sub formă de torpilă, cu suprafaţa netedă, onctuoasă, incolor sau translucid, cu miros slab caracteristic.

  Prezentare: cutie x 12 supozitoare.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent