Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Ambroxol 30mg - 20 comprimate Egis Pharmaceutical

  Pagina actualizata la data de: 05.03.2024
  SKU: 1068011
  Disponibilitate: In stoc
  7,50 Lei
  i h

  Ambroxol 30mg Egis Pharmaceutical

  Citiţi cu atenţie întregul prospect deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament se poate elibera şi fără prescripţie medicală pentru ca dumneavoastră să vă trataţi o afecţiune uşoară fără ajutorul medicului. Totuşi, pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie să utilizaţi medicamentul Ambroxol Egis cu atenţie. Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. Dacă simptomele nu dispar sau se înrăutăţesc după 4-5 zile este necesar să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

  În acest prospect găsiți:

  1. Ce este Ambroxol Egis comprimate şi pentru ce este utilizat 

  2. Înainte de a utiliza Ambroxol Egis comprimate

  3. Cum se utilizează Ambroxol Egis comprimate 

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Ambroxol Egis comprimate 

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Ambroxol Egis comprimate şi pentru ce este utilizat 

  Compoziţie: un comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă, amidonglicolat de sodiutip A, stearat de magneziu.

  Grupa farmacoterapeutică: mucolitice.

  Indicaţii terapeutice

  Ambroxol Egis comprimate este indicat ca terapie secretolitică:

  •  în afecţiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secreţie anormală de mucus şi afectare a transportului mucusului;

  •  în afecţiuni bronşice acute şi episoade acuteale bronhopneumopatiei cronice.

  De asemenea, Ambroxol Egis comprimate este indicat pre- şi postoperator.

  2. Înainte de a utiliza Ambroxol Egis comprimate

  Nu utilizaţi Ambroxol Egis comprimate dacă sunteţi alergic la ambroxol sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

  Acordaţi atenţie utilizării Ambroxol Egis comprimate.

  În cazul în care suferiţi de ulcer gastroduodenal.

  În cazul în care aveţi insuficienţă renală sau hepatică severă.

  Sarcina: studiile pe animale de laborator nu au evidenţiat un efect teratogen. Cu toate acestea, este recomandat să nu se administreze clorhidratul de ambroxol la femeia însărcinată.

  Alăptarea: medicamentul se excretă în laptele matern, dar se pare că nu afectează sugarul la doze terapeutice. Totuşi, nu se recomandă administrarea medicamentului în perioada de alăptare.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: deoarece, foarte rar, au fost descrise cefalee şi vertij în timpul tratamentului cu Ambroxol Egis comprimate, se recomandă prudenţă la pacienţii care conduc vehicule sau foloses cutilaje.

  Informaţii importante privind unii excipienţi conţinuţi de Ambroxol Egis comprimate: datorită conţinutului în lactoză al Ambroxol Egis comprimate pacienţii cu afecţiuni ereditare deintoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp),sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactozănu trebuie să utilizeze acest medicament.

  Utilizarea altor medicamente: administrarea concomitentă de Ambroxol Egis comprimate şi antibiotice (amoxicilină, cefuroximă, eritromicină, doxiciclină) duce la creşterea concentraţiei de antibiotice la nivelul pulmonar. Ambroxol Egis comprimate nu se administrează concomitent cu antitusive şi/sau cu substanţecare scad secreţia bronşică (de exemplu, de tipatropinic), aceste asocieri fiind nejustificate. Nu s-au semnalat alte interacţiuni medicamentoase cu relevanţă clinică. Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament - chiar şi din cele eliberate fără prescripţie medicală.

  3. Cum să utilizaţi Ambroxol Egis

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Adulţi şi copii peste 12 ani: doza recomandată este de 1 comprimat Ambroxol Egis de 3 ori pe zi (90mg clorhidrat de ambroxol pe zi), în primele 2-3 zile; apoi doza se scade la 1 comprimat Ambroxol Egis de 2 ori pe zi (60mg clorhidrat de ambroxol pe zi).

  În caz de insuficienţă renală severă, datorită acumulării de metaboliţi ai ambroxolului rezultaţi prin metabolizare în ficat, doza de întreţinere trebuie scăzută corespunzător, iar intervalul dintre doze trebuie prelungit. Comprimatele trebuie administrate întregi cu lichide, după mese. Efectul mucolitic este potenţat de aportul de lichide. Urmaţi aceste instrucţiuni dacă medicul dumneavoastră nu vă recomandă altfel. Dacă după 4-5 zile de tratament simptomatologia nu se ameliorează, este necesar să vă consultaţi medicul dumneavoastră pentru reevaluarea tratamentului. Dacă aveţi impresia că efectul Ambroxol Egis 30mg comprimate este prea puternic sau prea slab întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Dacă utilizaţi mai mult Ambroxol Egis decât trebuie: până în prezent nu au fost descrise efecte datorate supradozajului. Dacă aţi utilizat mai mult Ambroxol Egis 30mg comprimate decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Ambroxol Egis: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să o luaţi. Luaţi doza următoare la momentul stabilit de schema de tratament. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ambroxol Egis comprimate este în general bine tolerat dar, ca toate medicamentele poate determina reacţii adverse. Este posibil să apară reacţii gastro-intestinaleminore, de tipul greaţă, vărsături, gastralgii, care cedează rapid la scăderea dozei.

  Au fost descrise cazuri de reacţii cutaneo-mucoase: eritem, rush, prurit, urticarie. Foarte rar, au fost semnalate reacţii anafilactoide, care au avut o evoluţie favorabilă. În acest caz tratamentul trebuie întrerupt.

  De asemenea, foarte rar au fost descrise cefalee şi vertij.

  Dacă observaţi oricare alte reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  5. Cum se păstrează Ambroxol Egis comprimate 

  A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Ambroxol Egis: substanţa activă este ambroxolul. Un comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30mg. - Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă K 30, amidonglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu.

  Cum arată Ambroxol Egis şi conţinutul ambalajului: Ambroxol Egis se prezintă sub formă de comprimate rotunde, plate, de culoare albă sau aproape albă, cu marginile teşite, fără miros sau aproape fără miros, având gravat « 231 » pe o faţă, iar pe cealaltă prezentând o linie mediană.

  Prezentare: cutie x 20 comprimate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent