Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  XanterDES solutie oftalmica 0.3ml - 20 monodoze

  Producator: Sifi S.p.A
  SKU: 75480341
  Disponibilitate: In stoc
  50,00 Lei
  Prețul tău: 45,00 Lei
  i h

  XanterDES solutie oftalmica 0.3ml 

  XanterDES este indicat pentru a ameliora disconfortul și iritarea ochilor, cauzate de condiții de mediu precum praf, căldură, fum, vânt, aer condiționat, alergeni. in plus, XanterDES conține o concentrație foarte scăzută de corticosteroid, desonid fosfat de sodiu, care contribuie la acțiunea dispozitivului medical împotriva iritațiilor minore ale suprafeței ochiului.

  Compozitie: solutie oftalmica sterila, transparentă, fără conservanți, conținând gumă xantan 0,2% și desonid fosfonat de sodiu 0,025%.

  Mod de administrare: se recomandă să instilați 1 picătură de XanterDES în fornixul conjunctival, de trei ori pe zi, cu excepția cazului în care medicul indică altfel. Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicală.

  Contraindicatii:

  - hipersensibilitate la componentele produsului;

  - hipertensiune oculară și glaucom, infecții oculare (cum ar fi herpes simplex, infecția virală a corneei, conjunctivită bacteriană, virală sau fungică, tuberculoză și micoză oculară, blefarită purulentă și herpetică, orjelet);

  - leziuni sau abraziuni ale corneei; boli legate de subțierea corneei.

  Reactii adverse: utilizarea produsului poate provoca ocazional arsuri usoare dupa instilare. Interactiuni cu alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular. Nu se cunosc interactiuni ale produsului cu administrarea altor medicamente oftalmice. Se recomanda insa sa nu se administreze alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular in decurs de 10 minute de la instilarea solutiei XanterDES.

  Sarcina si alaptare: la copii și în timpul sarcinii produsul trebuie administrat doar în cazuri de nevoie reală și numai sub supraveghere medicală.

  Atentionari: produsul conține concentrații scăzute de corticosteroizi, prin urmare nu trebuie să fie utilizat în mod cronic, decât dacă este indicat de medic. Foarte rar au fost raportate cazuri de calcifiere a corneei în asociere cu utilizarea picăturilor de ochi care conțin fosfat la unii pacienți cu corneea deteriorată semnificativ. Utilizarea corticosteroizilor, mai ales dacă este prelungită, poate determina creșterea presiunii intraoculare. Prin urmare, se recomandă monitorizarea presiunii intraoculare în cazul utilizării corticosteroizilor pe perioade care depășesc două săptămâni. Deoarece corticosteroizii favorizează și apariția cataractei, se recomandă să nu îi utilizați pe perioade îndelungate. XanterDES se poate utiliza și de către persoanele care poartă lentile de contact, însă acestea trebuie să îndepărteze lentilele înainte de administrarea produsului și să aștepte 10 minute înainte de a le reintroduce.

  Nu utilizați soluția XanterDES dacă recipientul monodoză este deschis sau deteriorat. Evitați atingerea vârfului recipientului deschis de ochi sau de orice suprafață, precum și contactul direct al acestuia cu ochiul. Fiecare recipient monodoză trebuie utilizat imediat după deschidere. Nu reutilizați produsul rămas, deoarece XanterDES nu conține conservanți și produsul rămas se poate contamina. După deschiderea fiecărui plic de aluminiu, recipientele monodoză rămase trebuie păstrate în plic pentru a proteja produsul împotriva luminii. După deschiderea plicurilor de aluminiu, recipientele monodoză trebuie utilizate în termen de 28 de zile. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. Nu utilizați XanterDES după data de expirare. Nu aruncați produsul în mediul înconjurător după utilizare. Soluția XanterDES poate fi administrată copiilor sau persoanelor cu capacități limitate, sub supravegherea unui adult responsabil.

  Prezentare: cutie x 20 monodoze.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent