Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Voltaren Forte gel 23.2mg/g - 50 grame

  Producator: GlaxoSmithKline
  SKU: 16276677
  Disponibilitate: In stoc
  20,39 Lei
  i h

  Voltaren Forte 23,2mg/g gel - Diclofenac dietilamină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă durerea şi edemul nu se ameliorează în 7 zile sau dacă se agravează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Voltaren Forte şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Voltaren Forte

  3. Cum să utilizaţi Voltaren Forte

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Voltaren Forte

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Voltaren Forte şi pentru ce se utilizează

  Voltaren Forte conţine substanţa activă diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit în piele prin masaj și crește permeabilitatea la nivelul pielii. Substanța activă pătrunde în profunzimea țesutului inflamat. Voltaren Forte este utilizat pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi edemul în cazul unor afecţiuni dureroase de la nivelul încheieturilor şi muşchilor.

  Voltaren Forte poate fi utilizat în tratarea următoarelor afecţiuni:

  • Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste: 

  - traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor (de exemplu entorse, luxaţii, echimoze, dureri de spate, traumatisme din sport); ameliorează rapid durerea, inclusiv durerea moderată până la severă, se îmbunătățește mobilitatea pacientului și ajută la recuperarea funcției normale. 

  - tendinită (de exemplu cotul tenismenului), inflamația tendoanelor din jurul cotului sau a genunchiului.

  • Numai adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste):

  - artroza uşoară a genunchilor sau degetelor sau de la nivelul coloanei vertebrale.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Voltaren Forte

  Nu utilizaţi Voltaren Forte:

  - dacă sunteţi alergic la diclofenac sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene utilizate pentru tratamentul durerilor, febrei sau inflamaţiilor, cum sunt ibuprofen sau aspirină (acid acetilsalicilic) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. Simptomele unei reacţii alergice pot include: respiraţie şuierătoare (astm bronşic) sau îngreunată; urticarie sau erupţie pe piele manifestată prin vezicule; umflarea feţei sau a limbii; curgerea nasului.

  - dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină;

  - dacă aveţi vârsta sub 14 ani.

  Dacă vi se aplică vreuna dintre situaţiile de mai sus, nu utilizaţi Voltaren Forte.

  Atenţionări şi precauţii:

  - nu aplicaţi gelul dacă aveţi leziuni pe piele cum sunt tăieturi, plăgi deschise sau pe pielea care prezintă urticarie sau eczemă. Dacă urticaria începe să apară pe piele după ce aplicaţi medicamentul, întrerupeţi tratamentul.

  - nu utilizaţi o cantitate mai mare de medicament decât cea indicată sau pentru o perioadă de timp mai mare decât cea indicată, cu excepţia cazului în care vă recomandă medicul dumneavoastră.

  - Voltaren Forte este doar pentru uz extern. A nu se utiliza în cavitatea bucală. A nu se înghiţi.

  - spălaţi-vă pe mâini după utilizare. Evitaţi contactul cu ochii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiţi-vă ochii cu apă curentă, din abundenţă. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă disconfortul persistă.

  - puteţi utiliza un bandaj elastic (orteză) sau feșe specifice leziunilor de tip entorsă, dar nu utilizaţi gelul sub bandaje elastice ocluzive (plastic).

  Dacă aveţi întrebări, discutaţi cu farmacistul sau cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Voltaren Forte.

  Copii şi adolescenţi: datele privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi sub 14 ani sunt insuficiente (vezi punctul „ Nu utilizaţi Voltaren Forte”). La adolescenţi începând cu vârsta de 14 ani, dacă acest medicament este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, pacientul/părinţii adolescentului este/sunt sfătuiţi să consulte medicul.

  Voltaren Forte împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alte medicamente pe care le-aţi cumpărat cu prescripţie medicală sau fără prescripţie medicală.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Voltaren Forte nu trebuie utilizat în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, pentru că poate afecta fătul sau poate crea probleme la naştere. Voltaren Forte trebuie utilizat numai la recomandarea medicului în timpul primelor 6 luni de sarcină iar doza trebuie menţinută cât mai scăzută şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil. În timpul alăptării Voltaren Forte trebuie utilizat numai la recomandarea medicului, întrucât diclofenacul trece în cantităţi mici în laptele matern. Totuşi, Voltaren Forte nu trebuie aplicat pe sâni de către mamele care alăptează, nici altundeva pe suprafeţe mari de piele sau pentru o perioadă mai mare de timp.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Voltaren Forte nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Voltaren Forte: Voltaren Forte conţine butilhidroxitoluen. Poate provoca reacţii adverse la nivelul pielii, localizate (de exemplu, dermatită de contact) sau iritaţie a ochilor sau mucoaselor. Voltaren Forte conţine propilenglicol. Poate provoca iritaţie cutanată.

  3. Cum să utilizaţi Voltaren Forte

  Utilizaţi întotdeauna Voltaren Forte exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste: aplicaţi Voltaren Forte de 2 ori pe zi (dimineaţa și seara) pe suprafaţa dureroasă; durerea se ameliorează pentru o perioadă îndelungată, de până la 12 ore.

  Cum să aplicaţi Voltaren Forte:

  1. Înainte de prima utilizare desigilaţi tubul: deşurubaţi capacul, apoi folosiţi partea opusă pentru a fixa, răsuci şi îndepărta sigiliul de pe tub.

  2. Masaţi uşor zona dureroasă sau umflată cu o cantitate mică de gel pentru a pătrunde în piele. Cantitatea necesară depinde de mărimea zonei dureroase sau inflamate; de obicei, este necesară o cantitate variind de la mărimea unei cireşe până la cea a unei nuci. Veţi simţi o senzaţie uşoară de răcorire atunci când masaţi gelul până la pătrunderea în piele.

  3. După aplicare mâinile trebuie spălate, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă suprafaţa tratată. Voltaren Forte este indicat numai pentru administrare cutanată.

  Cât timp trebuie să utilizaţi Voltaren Forte: nu utilizaţi Voltaren Forte mai mult de: 

  - 2 săptămâni pentru traumatisme ale muşchilor şi încheieturilor (de exemplu luxaţii, întinderi, echimoze) sau tendinită;

  - 3 săptămâni pentru dureri asociate artrozelor.

  Un tratament mai îndelungat poate fi administrat numai la recomandarea medicului. Dacă durerea sau inflamaţia persistă timp de 7 zile, sau se accentuează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Dacă utilizaţi mai mult Voltaren Forte decât trebuie: dacă ați aplicat mai mult gel decât trebuie, ștergeți surplusul de gel cu un șervețel. Dacă dumneavoastră înghiţiţi acest medicament, adresaţi-vă imediat unui medic.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Voltaren Forte: dacă uitaţi să aplicaţi Voltaren Forte la ora obişnuită, puteţi să îl aplicaţi atunci când vă amintiţi şi apoi continuaţi ca de obicei. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Voltaren Forte poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Unele reacţii adverse rare şi foarte rare pot fi grave Dacă aveţi oricare dintre simptomele de alergie de mai jos, OPRIŢI administrarea Voltaren Forte şi adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului dumneavoastră: erupţie trecătoare pe piele cu vezicule; urticarie, respiraţie şuierătoare, greoaie sau senzaţia de apăsare în piept (astm bronşic), umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului. Alte reacţii adverse ce pot avea loc sunt de obicei uşoare şi trecătoare: erupţii pe piele, mâncărimi, înroşire sau usturime a pielii. Pielea poate fi mai sensibilă la expunerea la soare. Pot apărea semne de arsuri solare cu mâncărimi, umflături şi vezicule.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Voltaren Forte

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentul ambalat pentru comercializare: a se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. Medicamentul în uz sau medicamentul după prima deschidere: a se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Voltaren Forte: substanţa activă este diclofenac dietilamină. Un gram de gel conţine diclofenac dietilamină 23,2mg, corespunzător la diclofenac sodic 20mg. Acest medicament conţine 50mg propilenglicol şi 0,2mg butilhidroxitoluen per fiecare gram de gel. Ceilalţi excipienţi sunt: alcool izopropilic, caprilcaproat de cocoil, parafină lichidă, eter macrogol cetostearil, carbomeri, dietilamină, parfum eucaliptus sting, oleil alcool, apă purificată.

  Cum arată Voltaren Forte şi conţinutul ambalajului: Voltaren Forte se prezintă sub formă de gel moale, omogen, cu aspect cremos, de culoare albă până la alb-gălbuie. Nu este gras și nu pătează.

  Prezentare: tub x 50g.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent