Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Theraflu Extra Raceala si Gripa 650mg/20mg/10mg - 10 plicuri

  Producator: GlaxoSmithKline
  SKU: 5346720
  Disponibilitate: In stoc
  32,00 Lei
  Prețul tău: 28,50 Lei
  i h

  Theraflu Extra Raceala si Gripa 650mg/20mg/10mg pulbere pentru soluţie orală - Paracetamol/Maleat de feniramină/Clorhidrat de fenilefrină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau febra persistă mai mult de 3 zile sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Theraflu Extra răceală şi gripă şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă

  3. Cum să utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Theraflu Extra răceală şi gripă

  6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

  1. Ce este Theraflu Extra răceală şi gripă şi pentru ce se utilizează

  Theraflu Extra răceală şi gripă conţine o combinaţie de trei substanţe active care acţionează asupra simptomelor majore asociate răcelii şi gripei:

  - paracetamolul este un calmant al durerii (analgezic) şi reduce febra (reduce temperatura corpului dumneavoastră atunci când aveţi febră);

  - clorhidratul de fenilefrină este un decongestionant nazal şi un decongestionant al sinusurilor. Ajută la decongestia nazală şi la diminuarea presiunii de la nivelul sinusurilor.

  - maleatul de feniramină este un antialergic. Ajută la oprirea simptomelor de tip alergic.

  Theraflu Extra răceală şi gripă acţionează pentru reducerea simptomelor majore asociate răcelii şi gripei, inclusiv:

  - scăderea temporară a febrei şi a frisoanelor,

  - dureri musculare şi articulare, dureri de cap,

  - congestie nazală şi sinusală,

  - strănut şi curgerea nasului.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă

  Nu luați Theraflu Extra răceală şi gripă:

  - dacă sunteţi alergic la paracetamol, fenilefrină și feniramină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă aţi luat, pe bază de prescripţie, un inhibitor de monoaminooxidază (IMAO) în ultimele două săptămâni; (IMAO includ anumite medicamente folosite pentru tratarea depresiilor sau a bolii Parkinson). Dacă nu sunteţi sigur că medicamentul care vă este prescris conţine un IMAO, întrebaţi medicul sau farmacistul înainte de a utiliza acest medicament;

  - dacă suferiți de boli de inimă severe sau tensiune arterială mare (hipertensiune arterială);

  - dacă suferiți de activitate crescută a glandei tiroide (hipertiroidism);

  - dacă suferiţi de glaucom (tensiune intraoculară crescută);

  - dacă suferiţi de feocromocitom (un tip de tumoră a glandelor suprarenale situate în imediata apropiere a rinichilor, care este responsabilă pentru creşterea tensiunii arteriale);

  - dacă luaţi antidepresive triciclice;

  - dacă luaţi beta-blocante (medicamente utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale şi a bolilor de inimă);

  - dacă luaţi alte medicamente simpatomimetice orale, cum ar fi decongestionante nazale, medicamente care reduc pofta de mâncare etc.

  Atenționări și precauții: inainte să utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

  - suferiţi de boli hepatice sau renale;

  - suferiți de anemie hemolitică;

  - suferiți de o afecțiune ereditară numită deficiență de glucozo-6-fosfat dehidrogenază;

  - suferiți de deshidratare sau malnutriție cronică;

  - aveți boli de inimă;

  - aveți diabet;

  - suferiți de creșterea în dimensiune a prostatei sau este posibil să aveți retenție urinară;

  - aveți obstrucție la nivelul tractului digestiv;

  - aveți ulcer gastric;

  - aveți epilepsie.

  Conţine paracetamol. NU luați împreună cu alte medicamente care conțin paracetamol. Dacă se depășește doza maximă de paracetamol pe zi, pot să apară leziuni severe la nivelul ficatului. Adresaţi-vă medicului dacă:

  - aveţi probleme respiratorii, cum ar fi astm, emfizem sau bronşită cronică;

  - febra se agravează sau persistă mai mult de 3 zile;

  - durerea sau congestia nazală se agravează sau persistă mai mult de 5 zile şi sunt însoţite de febră mare, urticarie sau durere de cap persistentă.

  Theraflu Extra răceală şi gripă împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală, în mod special: 

  - inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO), utilizaţi în tratamentul depresiei şi al bolii Parkinson: NU utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă dacă luaţi sau aţi luat IMAO în ultimele 14 zile;

  - medicamente antidepresive utilizate în tratarea depresiei, cum ar fi antidepresivele triciclice;

  - medicamente utilizate în tratarea hipertensiunii arteriale, cum ar fi beta-blocantele;

  - medicamente utilizate în tratarea insuficienţei cardiace sau ritmului cardiac anormal (digoxin sau alte glicozide cardiace);

  - medicamente pentru fluidizarea sângelui (anticoagulante), cum ar fi warfarina sau alte cumarine;

  - medicamente care conţin paracetamol sau decongestionante pentru răceală şi gripă;

  - medicamente pentru greaţă şi vărsături, cum ar fi metoclopramid sau domperidonă;

  - medicamente pentru tuberculoză (rifampicină sau isoniazidă), pentru infecţii bacteriene (cloramfenicol);

  - medicamente utilizate în tratamentul convulsiilor, cum ar fi fenitoina, fenobarbital, carbamazepină şi lamotrigină;

  - colestiramină utilizată pentru scăderea valorilor colesterolului din sânge;

  - zidovudină utilizată în tratamentul infecției cu HIV;

  - probenecid utilizat în tratamentul gutei;

  - ergotamină şi metisergidă, utilizate pentru migrene;

  - deprimante ale sistemului nervos central (de exemplu alcool etilic şi tranchilizante), medicamente utilizate în tratamentul depresiei sau al bolii Parkinson, antidepresive triciclice, barbiturice şi narcotice;

  - medicamente utilizate pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.

  Interacţiunea cu testele de laborator: acest medicament poate interfera cu rezultatele testului numit „testul acidului uric fosfowolframat” realizat pentru determinarea nivelului de acid uric din sânge, în special la pacienţii care suferă de gută sau sunt diagnosticaţi cu gută.

  Theraflu Extra răceală şi gripă împreună cu alimente şi băuturi: nu consumaţi alcool în timp ce luaţi Theraflu Extra răceală şi gripă.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă. Nu utilizaţi acest medicament dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări, înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Theraflu Extra răceală şi gripă poate determina somnolenţă. Nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje și nu desfășurați activități ce necesită atenție deosebită în timp ce utilizaţi acest medicament.

  Theraflu Extra răceală şi gripă conține:

  - zahăr 12,6g pe plic. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienții care au diabet zaharat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveţi intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament. 

  - sunset yellow FCF (E 110), poate determina reacţii alergice.

  - sodiu 42,2mg pe plic. Acest lucru trebuie luat în considerare pentru pacienţii cu o dietă controlată de sodiu.

  3. Cum să utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Adulţii şi copii cu vârsta peste 12 ani: luați un plic la fiecare 4-6 ore, după necesităţi, până la 3-4 plicuri în 24 ore. Nu utilizaţi mai mult de 5 zile. Dacă simptomele persistă mai mult de 5 zile sau se agravează sau dacă febra persistă mai mult de 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Nu depăşiţi doza recomandată. A nu se administra copiilor sub 12 ani.

  Cum să luaţi Theraflu Extra răceală şi gripă: conţinutul unui plic se dizolvă în aproximativ 250ml de apă fierbinte, dar nu clocotită. Băutura obținută se bea caldă.

  Dacă utilizaţi mai mult Theraflu Extra răceală şi gripă decât trebuie: in caz de supradozaj sau ingestie accidentală, contactaţi imediat medicul. Trebuie să primiți îngrijiri medicale imediate chiar dacă vă simțiți bine, din cauza riscului de apariție întârziată a leziunilor de la nivelul ficatului.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare şi pentru stabilirea duratei tratamentului se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. OPRIŢI administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre simptomele de mai jos:

  - reacţii alergice, inclusiv respiraţie şuierătoare, dificultăţi în respiraţie, umflarea feţei, umflarea buzelor, limbii sau a gâtului;

  - erupţii cutanate (inclusiv urticarie, prurit), înroşirea pielii;

  - descuamarea pielii, vezicule, răni, ulcere la nivelul gurii;

  - sângerări neaşteptate sau vânătăi (probleme ale sângelui). Reacţiile adverse menţionate mai sus sunt rare sau foarte rare sau frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile. De exemplu au fost raportate cazuri foarte rare de reacții adverse la nivelul pielii. Reacţii adverse frecvente: greaţă, senzaţia de vomă, somnolenţă. Reacţii adverse rare: nervozitate, insomnie, ameţeală, cefalee, tahicardie, palpitaţii, hipertensiune arterială, constipaţie, diaree, disconfort abdominal, uscăciunea gurii, senzaţie de disconfort general sau nelinişte (stare de rău) Rezultatele (sau valorile) testelor funcţiei hepatice pot fi anormale în cazuri rare.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Theraflu Extra răceală şi gripă

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Nu utilizaţi Theraflu Extra răceală şi gripă după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Theraflu Extra răceală şi gripă: substanţele active sunt: paracetamol 650mg, maleat de feniramină 20mg şi clorhidrat de fenilefrină 10mg. Celelalte componente sunt: zahăr, acesulfam de potasiu, galben de chinolină (E 104), Sunset yellow FCF (E 110), maltodextrină M 100, dioxid de siliciu coloidal hidratat, aromă de lămâie sortul ,,Natural Lemon WONF Durarome 860.098/TD 10.91’’, aromă de lămâie sortul ,,Natural Lemon Durarome 860.202/TD 09.91’’, acid citric anhidru, citrat de sodiu, fosfat de calciu.

  Cum arată Theraflu Extra răceală şi gripă şi conţinutul ambalajului: Theraflu Extra răceală şi gripă se prezintă sub formă de granule de culoare alb-galbenă.

  Prezentare: cutie x 10 plicuri.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent