Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Strepsils Miere si Lamaie - 36 pastile

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 12758843
  Disponibilitate: In stoc
  31,11 Lei
  Prețul tău: 28,00 Lei
  i h

  Strepsils® Miere si Lamaie pastile - Amilmetacrezol/Alcool 2,4 diclorbenzilic

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau recomandări. farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Strepsils Miere si Lamaie şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Strepsils Miere si Lamaie

  3. Cum să luaţi Strepsils Miere si Lamaie

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Strepsils Miere si Lamaie

  6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

  1. Ce este Strepsils Miere si Lamaie şi pentru ce se utilizează

  Strepsils Miere si Lamaie aparţine unei grupe de medicamente denumite antiseptice Strepsils Miere si Lamaie se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecţiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea. Calmare rapidă (în 5 minute) şi de lungă durată (de până la 2 ore) a durerii în gât. Efect antibacterian, antifungic şi antiviral.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Strepsils Miere si Lamaie

  Nu luaţi Strepsils Miere si Lamaie dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amilmetacrezol şi alcool 2,4 diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

   Atenționări și precauții: dacă aveţi diabet zaharat - vezi pct. Informaţii importante privind unele componente ale Strepsils Miere si Lamaie.

  Strepsils Miere si Lamaie împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

  Utilizarea Strepsils Miere si Lamaie împreună cu alimente, bauturi şi alcool: Strepsils Miere si Lamaie nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi ci între mese.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Strepsils Miere si Lamaie nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Strepsils Miere si Lamaie conţine glucoză şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Strepsil Miere şi Lămâie conţine 1441mg zahăr şi 976,2mg glucoză/pastilă. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

  3. Cum să luaţi Strepsils Miere si Lamaie

  Luaţi întotdeauna Strepsils Miere si Lamaie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace necesare pentru a controla simptomele, pentru cea mai scurtă durată posibilă (vezi pct. 4.4). Durata tratamentului nu trebuie sa depaşeasca 5 zile deoarece pot apare dezechilibre ale florei microbiene de la nivelul cavităţii bucale cu risc de producere a unor infecţii bacteriene sau fungice.

  • Adulţi: doza recomandată este de o pastilă Strepsils Miere si Lamaie la 2-3 ore; a nu se depăși 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

  • Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este similară cu cea pentru adulți.

  • Copii cu vârsta sub 6 ani: nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

  Vâstnici: nu este necesara ajustarea dozei la aceasta categorie de pacienţi.

  Mod de administrare: pentru administrare bucofaringiană. Pastilele se ţin în cavitatea bucala pâna la dizolvare; nu se mesteca şi nici nu se înghit întregi; se administreaza între mese. La fel ca în cazul altor pastile, pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor locale, trebuie sa schimbaţi poziţia pastilei în gura pâna la dizolvare. Pentru a evita pericolul de sufocare, Strepsils Miere si Lamaie va fi administrat numai copiilor care pot păstra pastila în gură până când aceasta se dizolvă lent, fără a fi supravegheaţi.

  Dacă aţi luat mai mult Strepsils Miere si Lamaie decât trebuie: poate apare disconfort gastro-intestinal; se întrerupe tratamentul şi se iau masurile de tratament simptomatic, pentru aceasta adresaţi-va medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgenţe.

  Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Miere si Lamaie: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi sa luaţi Strepsils Miere si Lamaie: intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Strepsils Miere si Lamaie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: reacţii de hipersensibilitate, greață, senzaţie de disconfort la nivelul gurii, diaree, erupții pe piele.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Strepsils Miere si Lamaie

  A se pastra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Strepsils Miere si Lamaie după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

  Ce conţine Strepsils Miere si Lamaie: substanţele active sunt amilmetacrezol 0,6mg şi alcool 2,4 diclorbenzilic 1,2mg pentru o pastilă. Celelalte componente sunt: acid tartric, ulei de lămâie, ulei de mentă, galben de chinolină (E 104), miere, zahăr, glucoză.

  Cum arată Strepsils Miere si Lamaie şi conţinutul ambalajului: Strepsils Miere si Lamaie se prezintă sub formă rotundă, de pastile de culoare galbenă, cu miros predominant de miere şi lămâie şi logo "S" ştanţat.

  Prezentare: cutie x 36 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent