Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Strepsils Intensiv miere si lamaie - 16 pastile

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 5370566
  Disponibilitate: In stoc
  18,99 Lei
  i h

  Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie 8,75mg, pastile - Flurbiprofen

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a utiliza acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Strepsils Intensiv Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  3. Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum să păstrează Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie şi pentru ce se utilizează

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie conţine flurbiprofen care aparţine unui grup de substanţe numite antiiflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS ajută la reducerea inflamaţiei, durerii şi febrei. Strepsils Intensiv Miere și Lămâie ajută la calmarea durerii şi a inflamaţiei gâtului ce însoţesc răceala, laringita sau amigdalita. Efectul emolient se observă la 2 minute de la administrare. Strepsils Intensiv Miere și Lămâie începe să acționeze în 2 minute de la administrare datorită efectului demulcent (calmarea gâtului iritat). Reducerea durerii faringiene a fost observată după 15 minute. Calmarea durerii şi a inflamaţiei este de aşteptat să apară după 30 de minute de la administrarea unei pastile şi durează până la 4 ore.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie

  Nu luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la flurbiprofen la alte AINS sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului, enumerate la pct. 6;

  - dacă aveţi sau aţi avut două sau mai multe episoade de ulcer gastro-duodenal sau sângerare la stomac;

  - dacă aţi avut vreodată reacții alergice (astm, bronhospasm, umflare a feţei şi/ sau a mâinilor, rinoree însoţită de mâncărime la nivelul nărilor sau urticarie după administrarea de flurbiprofen sau alte AINS;

  - dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă;

  - dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină;

  - dacă aveți antecedente de sângerare sau perforaţie gastrointestinală, colită severă, tulburări de formare a celulelor din sânge determinate de tratamentul anterior cu AINS;

  - dacă aveți sub 12 ani.

  Atenționări și precauții: inainte să luați Strepsils Intensiv Miere și Lămâie adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

  - aveţi sau aţi avut astm bronşic sau vă cunoașteți cu alergii;

  - aveţi boli ale rinichiului, inimii sau ficatului;

  - aveţi risc de sângerare;

  - aveţi antecedente de afecţiuni digestive;

  - sunteţi în vârstă (s-ar putea să fiţi mai susceptibil la apariţia efectelor secundare);

  - luaţi deja orice alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau acid acetilsalicilic.

  - aveţi afecţiuni grave ale pielii (inclusiv sindromul Stevens-Johnson, lupus eritematos sistemic sau boală mixtă de ţesut conjunctiv);

  - aveţi sau credeţi că aţi putea avea o infecţie bacteriană la nivelul gâtului (deoarece aţi putea avea nevoie de antibiotice);

  - aveţi antecedente de boli intestinale (colită ulceroasă, boală Crohn).

  Aveţi grijă deosebită când luaţi Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie: la primul semn de orice reacţie la nivelul pielii (erupţii pe piele,descuamare, vezicule) sau orice alt semn al unei reacţii alergice, opriţi administrarea medicamentului şi adresați-vă imediat medicului. Dacă survine o sângerare sau o ulceraţie gastro-intestinală în timpul tratamentului cu flurbiprofen, administrarea medicamentului trebuie întreruptă. Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament. Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală în special:

  - alte AINS, inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenază-2, deoarece efectele acestora se pot cumula cu ale flurbiprofenului;

  - anticoagulante (medicamente care impiedică formarea cheagurilor de sânge), deoarece se poate prelungi timpul de sângerare;

  - acid acetilsalicilic și antiagregante plachetare (pentru subţierea sângelui);

  - litiu deoarece flurbiprofenul poate reduce rata de eliberare a acestuia;

  - antihipertensive (medicamente care scad tensiunea arterială în cazul în care aceasta a fost crescută) deoarece efectul acestora poate fi diminuat;

  - diuretice, inclusiv diuretice care economisesc potasiul;

  - inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) pentru depresie;

  - glicozide cardiace (pentru probleme cardiace), cum este digoxina;

  - ciclosporină (pentru a preveni respingerea organelor după transplant);

  - corticosteroizi (pentru reducerea inflamaţiilor);

  - metotrexat (pentru psoriazis, artrită şi cancer);

  - tacrolimus (imunosupresor utilizat după transplant);

  - zidovudină (pentru HIV);

  - mifepristonă (efectul acesteia poate fi redus de către AINS în intervalul de 8-12 zile după administrarea ei);

  - antibiotice chinolone (pentru tratamentul infecţiilor) deoarece AINS pot creşte riscul de apariţie a convulsiilor asociate cu administrarea acesteia.

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie împreună cu alimente, băuturi şi alcool: deoarece pastilele de Strepsils Intensiv Miere și Lămâie trebuie menţinute în cavitatea bucală până la dizolvare, acestea nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi. Evitaţi consumul de alcoolul etilic în timp ce utilizaţi acest medicament, deoarece poate creşte riscul de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În primele 5 luni de sarcină, AINS se pot utiliza pe o perioadă cât mai scurtă, la recomandarea medicului, dacă este absolut necesar. Utilizarea AINS în ultimele 4 luni de sarcină poate determina închidera prematură a canalului arterial la făt şi o creştere persistentă a tensiunii pulmonare la nou născut. Prin urmare administrarea Strepsils Intensiv Miere și Lămâie în ultimele 4 luni de sarcină este contraindicată. Flurbiprofenul se excretă în laptele matern în concentraţie foarte mică; ca măsură de precauţie se recomandă evitarea administrării în timpul alăptării. Există unele dovezi care arată că medicamentele care inhibă sinteza de ciclo-oxigenaze/prostaglandine pot afecta fertilitatea feminină printr-un efect asupra ovulaţiei. Acesta este reversibil la întreruperea tratamentului.

  Conducea vehiculelor şi folosirea utilajelor: uneori pot să apară ameţeli sau tulburari de vedere după administrarea Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie; în această situaţie nu este recomandat să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie conţine zahăr, glucoză şi miere. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi de a lua acest medicament.

  3. Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  Luaţi întotdeauna Strepsils Intensiv Miere și Lămâie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavaostră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavaostră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. Durata tratamentului nu trebuie să depasească 3 zile.

  • Adulţi şi copii peste 12 ani: doza recomandată este de o pastilă Strepsils Intensiv Miere și Lămâie (8,75mg flurbiprofen) la fiecare 3-6 ore (pastilele se ţin în cavitatea bucala pâna la dizolvare; nu se mesteca şi nici nu se înghit întregi); în funcţie de gravitatea simptomelor, doza maximă este de 5 pastile Strepsils Intensiv Miere și Lămâie (43,75mg flurbiprofen) în 24 de ore. Durata tratamentului nu trebuie să depasească 3 zile.

  • Copii cu vârsta sub 12 ani: Strepsils Intensiv Miere și Lămâie nu este indicat la copii cu vârsta sub 12 ani.

  Vârstnici: nu este necesară ajustarea dozei la acestă categorie de vârstă. Similar altor pastile, pentru a se evita apariţia iritaţiilor locale se va schimba în permanenţă poziţia Strepsils Intensiv Miere și Lămâie la nivelul cavităţii bucale. Dacă apar iritații, tratamentul trebuie întrerupt.

  Dacă aţi luat mai mult Strepsils Intensiv Miere și Lămâie decât trebuie: dacă în mod accidental luaţi mai multe pastile sau dacă un copil cu vârsta sub 12 ani ia pastilele, adresaţi-vă medicului sau celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul acestui medicament.

  Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie: intreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează. Strepsils Intensiv Miere și Lămâie se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Strepsils Intensiv Miere și Lămâie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: ameţeli, dureri de cap, rigiditate şi senzaţii de furnicături (parestezii), iritaţii ale gâtului, diaree, ulceraţii la nivelul gurii, greaţă ,durere la nivelul gurii, senzaţii anormale la nivelul gurii (parestezie orală), durere orofaringiană,disconfort (senzaţie de căldură sau de arsură, furnicături la nivelul gurii sau iritație tranzitorie a mucoasei bucale.) Mai puţin frecvente:  somnolenţă, apariţia de vezicule la nivelul gurii sau gâtului, balonare, dureri abdominale, vânturi, constipaţie, senzaţia de arsură sau durere apărută în partea superioară a abdomenului, vărsături, gură uscată, senzaţie de arsură şi amorţeală în gură, modificarea gustului, pierderea parţială a sensibilităţii la nivelul gurii şi gâtului mâncărimi ale pielii, febră, durere, dificultăţi în a adormi, agravare a astmului bronșic, bronhospasm, dificultăţi de respiraţie, erupţii trecătoare pe piele, de diferite tipuri. Rare: reacţii anafilactice. Foarte rare: ingălbenire a pielii, anemie aplastică, scădere a numărului de granulocite sau de trombocite din sânge (fără a se stabili însă o relaţie de cauzalitate cu administrarea flurbiprofenului). 

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  A se păstra în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Continutul ambalajului si alte informaţii

  Ce conţine Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie: substanţa activă este flurbiprofenul. Fiecare comprimat conţine flurbiprofen 8,75mg. Celelalte componente sunt: macrogol 300, hidroxid de potasiu, aromă de lămâie, levomentol, glucoză, zahăr şi miere.

  Cum arată Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie şi conţinutul ambalajului: Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie se prezintă sub formă de pastile rotunde, de culoare galben deschis până la maro, cu gust de lămâie şi miere, gravate pe ambele feţe.

  Prezentare: cutie x 16 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent