Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Strepsils Intensiv 8.75mg spray - 15ml

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 19950422
  Disponibilitate: In stoc
  22,00 Lei
  i h

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie 8,75mg/doză spray bucofaringian, soluție - Flurbiprofen

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Strepsils Intensiv Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  3. Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Strepsils Intensiv Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează

  Substanţa activă este flurbiprofen. Flurbiprofen aparţine unei clase de medicamente numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS), care acţionează prin schimbarea modului în care organismul răspunde la durere, inflamaţie şi febră. Strepsils Intensiv Miere și Lămâie este folosit pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor determinate de durerile de gât, cum sunt gât roșu, durere, dificultate la înghiţire şi umflare la adulți cu vârsta de 18 ani și peste.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  Nu luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie dacă:

  - sunteţi alergic la flurbiprofen, la alte AINS, acid acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - după ce ați luat medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) sau acid acetilsalicilic, aţi avut vreo reacţie alergică cum sunt: astm bronşic, respiraţie şuierătoare, mâncărime, nas care curge, erupţii pe piele, inflamaţie;

  - aveţi sau aţi avut două sau mai multe episoade de ulcer gastric sau sângerare sau ulcer duodenal;

  - aţi avut colită severă (inflamaţie a intestinului);

  - aţi avut vreodată probleme de coagulare a sângelui sau probleme de sângerare după administrarea de AINS;

  - sunteţi în ultimele trei luni de sarcină;

  - aveţi insuficienţă cardiacă severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă;

  - sunteți copil sau adolescent cu vârsta mai mică de 18 ani.

  Atenționări și precauții: inainte să luați Strepsils Intensiv Miere și Lămâie, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

  - luaţi deja orice alte medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) sau acid acetilsalicilic;

  - aveţi amigdalită (amigdale inflamate), sau credeţi că aţi putea avea o infecţie bacteriană la nivelul gâtului (deoarece aţi putea avea nevoie de antibiotice);

  - sunteţi în vârstă (s-ar putea să fiţi mai susceptibil la apariţia reacțiilor adverse);

  - aveţi sau aţi avut vreodată astm bronșic sau vă cunoașteți cu alergii;

  - aveți o afecţiune a pielii numită lupus eritematos sistemic sau boală mixtă de ţesut conjunctiv;

  - aveţi tensiune arterială mare;

  - aveţi antecedente de boli intestinale (colită ulceroasă, boală Crohn);

  - aveţi probleme cu inima, rinichii sau ficatul;

  - aţi avut un accident vascular cerebral;

  - sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau alăptaţi.

  Aveţi grijă deosebită când luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie:

  - La primul semn de orice reacţie la nivelul pielii (erupţie trecătoare pe piele, descuamare, vezicule) sau orice alt semn al unei reacţii alergice, opriţi utilizarea spray-ului şi adresați-vă imediat medicului.

  - Raportaţi orice simptome abdominale neobişnuite (în special sângerare) medicului dumneavoastră.

  - Dacă nu vă simţiţi mai bine, sau vă simţiţi mai rău, sau dezvoltaţi noi simptome, discutaţi cu medicul.

  - Medicamente cum este şi flurbiprofenul pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Orice risc este mult mai probabil la doze mai mari sau la tratament prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului de 3 zile recomandate pentru tratament (vezi pct. 3).

  Copii și adolescenți: acest medicament nu trebuie utilizat de către copii sau adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală în special:

  - alte medicamente AINS, inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenază-2 pentru durere sau inflamaţie, deoarece acestea pot creşte riscul de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului;

  - warfarină, acid acetilsalicilic şi alte medicamente pentru subţierea sângelui sau medicamente anticoagulante;

  - inhibitori ai enzimei de conversie, antagonişti ai angiotensinei-II (medicamente care scad tensiunea arterială);

  - diuretice, inclusiv diuretice care economisesc potasiul;

  - inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) pentru depresie;

  - glicozide cardiace (pentru probleme cardiace), cum este digoxina;

  - ciclosporina (pentru a preveni respingerea organelor după transplant);

  - corticosteroizi (pentru reducerea inflamaţiilor);

  - litiu (pentru tulburări de dispoziţie);

  - metotrexat (pentru psoriazis, artrită şi cancerul);

  - mifepristona (folosită pentru întreruperea sarcinii). AINS nu trebuie utilizate timp de 8-12 zile după administrarea de mifepristonă, deoarece acestea îi pot reduce efectul;

  - medicamente antidiabetice orale;

  - fenitoină (pentru epilepsie);

  - probenecid, sulfinpirazonă (pentru gută şi artrită);

  - antibiotice chinolone (pentru infecţii bacteriene), cum sunt ciprofloxacina, levofloxacina;

  - tacrolimus (imunosupresor utilizat după transplant);

  - zidovudină (pentru HIV).

  Utilizarea Strepsils Intensiv Miere și Lămâie cu alcool: a se evita alcoolul etilic în timp ce utilizaţi acest medicament, deoarece poate creşte riscul de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeţi că ați putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a lua acest medicament. Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină. Dacă vă aflaţi în primele 6 luni de sarcină sau alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Medicamentul aparţine unei clase de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil atunci când medicamentul este întrerupt.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: acest medicament nu ar trebui să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, ameţelile şi tulburările de vedere sunt reacții adverse posibile după administrarea AINS. În cazul în care sunteţi afectat, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie conţine parahidroxibenzoat de metil (E218) și parahidroxibenzoat de propil (E216) Poate provoca reacţii alergice (posibil întârziate).

  3. Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a recomandat medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

  • Adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste: o doză de 3 pufuri în partea din spate a gâtului la fiecare 3-6 ore la nevoie, până la un maxim de 5 doze într-un interval de 24 de ore. O doză (3 pufuri) conţine flurbiprofen 8,75mg.

  Nu utilizaţi acest medicament la copii sau adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Numai pentru administrare bucofaringiană. Pulverizaţi doar în partea din spate a gâtului. Nu inhalaţi în timp ce pulverizaţi. Nu administraţi mai mult de 5 doze (15 pufuri) în 24 de ore.

  Strepsils Intensiv Miere și Lămâie este doar pentru utilizare de scurtă durată. Trebuie să folosiţi cât mai puţine doze, atât cât este necesar pentru a ameliora simptomele, pentru cea mai scurtă perioadă. În caz de iritare la nivelul gurii, tratamentul cu flurbiprofen trebuie întrerupt. Nu utilizaţi acest medicament pentru mai mult de 3 zile, decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru. Dacă nu vă simţiţi mai bine, sau vă simţiţi mai rău, sau dezvoltaţi noi simptome, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Dacă aţi utilizat mai mult Strepsils Intensiv Miere și Lămâie decât trebuie: discutaţi cu un medic sau un farmacist sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Simptomele supradozajului pot include: greață sau vărsături, dureri de stomac sau, mai rar, diaree. De asemenea, pot apărea zgomote în urechi, dureri de cap şi sângerare gastro-intestinală. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Opriti administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă prezentaţi:

  - forme severe de reacție pe piele, cum ar fi reacții buloase, inclusiv sindromul Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică (sunt afecțiuni rare manifestate ca urmare a reacțiilor adverse severe la 5 medicamente sau infecții în care pielea și mucoasa reacționează sever). Frecvență: necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile).

  - semne de șoc anafilactic caracterizat prin umflare a feţei, limbii sau gâtului determinând dificultăţi în respiraţie, palpitaţii, scădere a tensiunii arteriale care duce la şoc (acestea pot apărea chiar şi la prima utilizare a medicamentului). Frecvență: rară (poate afecta până la 1 din 1000 persoane).

  - semne de hipersensibilitate şi reacții ale pielii, cum sunt roşeaţă, umflături, descuamare, vezicule, exfoliere sau ulceraţii ale pielii şi mucoaselor. Frecvență: mai puțin frecventă (poate afecta până la 1 din 100 persoane).

  - semne ale unei reacţii alergice cum sunt astmul bronșic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultate în respiraţie, mâncărime, nas care curge sau erupţii trecătoare pe piele. Frecvență: mai puțin frecventă (poate afecta până la 1 din 100 persoane).

  Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse sau orice alte reacţii care nu sunt menţionate: ameţeli, dureri de cap, iritaţii ale gâtului, ulcere la nivelul gurii, durere sau amorţeală în gură, durere în gât, disconfort (senzaţie de căldură sau arsură sau furnicături) în gură, greaţă şi diaree, senzaţie de înţepături şi mâncărime la nivelul pielii, somnolenţă, apariţia de vezicule la nivelul gurii sau gâtului, senzaţie de amorţeală în gât, balonare, dureri abdominale, vânturi, constipaţie, indigestie, stare de rău, gură uscată, senzaţie de arsură în gură, modificarea gustului, erupţii pe piele, mâncărimi ale pielii, febră, durere, senzaţie de somnolenţă sau dificultăţi în a adormi, agravare a astmului bronșic, respiraţie şuierătoare, dificultăţi de respiraţie, sensibilitate scăzută la nivelul gâtului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Strepsils Intensiv Miere și Lămâie

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare care este înscrisă pe flacon şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se ține în frigider și a nu se congela. Nu utilizaţi acest medicament pentru mai mult de 6 luni de la prima utilizare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Strepsils Intensiv Miere și Lămâie: substanţa activă este flurbiprofen. O doză (3 puf-uri) conţine flurbiprofen 8,75mg, corespunzând la flurbiprofen 16,2mg/ml. Celelalte componente sunt: betadex, fosfat disodic dodecahidrat, acid citric monohidrat, parahidroxibenzoat de metil (E218), parahidroxibenzoat de propil (E216), hidroxid de sodiu, aromă de miere (conține substanțe aromatizante, preparate aromatizante, propilenglicol (E1520)), aromă de lămâie (conține substanțe aromatizante, preparate aromatizante, propilenglicol (E1520)), N-2,3- trimetil-2-izopropilbutanamidă, zaharină sodică, hidroxipropilbetadex şi apă purificată.

  Cum arată Strepsils Intensiv Miere și Lămâie şi conţinutul ambalajului: spray-ul bucofaringian conține o soluţie clară, incoloră până la uşor gălbui, cu gust de miere și lămâie.

  Prezentare: flacon x 15ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent