Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  septolete omni 3gm/1mg lamaie si soc x 16 pastile de supt krka

  Producator: KRKA
  SKU: 16275511
  Disponibilitate: In stoc
  17,33 Lei
  i h

  Indicații

  Septolete omni lămâie şi soc este recomandat la adulți, adolescenți și copii cu vârsta de peste 6 ani, pentru tratamentul antiinflamator, analgezic și antiseptic al inflamațiilor faringiene, bucale și gingivale din gingivite și faringite.

  Dozaj

  Doze

  Adulţi: doza recomandată este de 3-4 pastile pe zi. Pastila trebuie dizolvată lent în cavitatea bucală, la interval de 3 până la 6 ore.

  Vârstnici: se recomandă aceleași doze ca la adulți.Copii și adolescenți

  Adolescenți cu vârsta de peste 12 ani: doza recomandată este de 3-4 pastile pe zi. Pastila trebuie dizolvată lent în cavitatea bucală, la interval de 3 până la 6 ore.

  Copii cu vârsta cuprinsă între 6 si 12 ani: doza recomandată este de 3 pastile pe zi. Pastila trebuie dizolvată lent în cavitatea bucală, la interval de 3 până la 6 ore.

  Copii cu vârsta sub 6 ani: Septolete omni lămâie şi soc pastile este contraindicat la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Nu se recomandă utilizarea produsului imediat după sau înainte de periajul dentar. Doza indicată nu trebuie depășită.

  Septolete omni lămâie și soc poate fi utilizat timp de până la 7 zile. Mod de administrare

  Pastila trebuie dizolvată lent în cavitatea bucală la interval de 3 până la 6 ore.

  Contraindicații

  Hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1. Copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Atenționări

  Septolete omni lămâie şi soc nu trebuie utilizat mai mult de 7 zile consecutive. Dacă nu se observă niciun efect după 3 zile de tratament, se recomandă consult medical.

  Utilizarea medicamentelor topice pentru o perioadă îndelungată poate duce la sensibilizare, caz în care tratamentul trebuie întrerupt și trebuie instituită o terapie adecvată.

  Septolete omni lămâie şi soc nu trebuie utilizat în asociere cu compuși anionici, cum sunt cei prezenți în pastele de dinți, prin urmare nu se recomandă utilizarea medicamentului imediat înainte sau după periajul dentar.

  Nu este recomandată utilizarea benzidaminei la pacienții cu hipersensibilitate la salicilați (de exemplu acid acetilsalicilic și acid salicilic) sau alte AINS.

  La pacienții care prezintă de astm bronșic sau antecedente de astm bronșic poate fi precipitat bronhospasmul. Se recomandă prudență la acești pacienți.

  Septolete omni lămâie şi soc conține izomalt (E953). Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

  Septolete omni lămâie și soc conține hidroxianisol butilat (E320). Acesta poate determina reacții cutanate (de exemplu, dermatită de contact), sau iritaDii ale ochilor Di mucoaselor.

  Septolete omni lămâie și soc conține benzoat de sodiu (E211). Acesta este ușor iritant pentru piele, ochi și mucoase.

  Septolete omni lămâie și soc conține propilenglicol (E1520). Acesta poate determina iritaDii

  cutanate.

  Interacțiuni

  Septolete omni lămâie şi soc nu trebuie utilizat concomitent cu alte medicamente antiseptice.

  Pastilele nu trebuie administrate împreună cu lapte, deoarece acesta reduce eficacitatea antimicrobiană a clorurii de cetilpiridiniu.

  Sarcina

  Sarcina

  Datele sunt limitate sau inexistente privitor la utilizarea la femeile gravide a clorhidratului de benzidamină şi clorurii de cetilpiridiniu. Septolete omni lămâie şi soc nu este recomandat în timpul sarcinii.Alăptarea

  Nu se cunoaşte dacă clorhidratul de benzidamină/metaboliţii săi se excretă în laptele uman.

  Nu poate fi exclusă existenţa unui risc pentru nou-născuţi/sugari. După evaluarea beneficiului alăptării pentru copil şi al tratamentului pentru mamă, trebuie luată decizia de a întrerupe alăptarea sau de a întrerupe/abţinere de la tratamentul cu Septolete omni lămâie şi soc.

  Condus auto

  Septolete omni lămâie şi soc nu prezintă influență sau nu afectează în mod semnificativ capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent