Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Septolete Omni 3mg/1mg - 16 pastile KRKA

  Producator: KRKA
  SKU: 12760022
  Disponibilitate: In stoc
  13,89 Lei
  i h

  Septolete Omni 3mg/1mg pastile - Clorhidrat de benzidamină/Clorură de cetilpiridiniu

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. - Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Septolete Omni 3mg/1mg pastile şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile

  3. Cum să utilizaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Septolete Omni 3mg/1mg pastile

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Septolete Omni 3mg/1mg pastile şi pentru ce se utilizează

  Septolete Omni 3mg/1mg pastile este recomandat pentru tratament local antiinflamator, analgezic și antiseptic la nivelul cavității bucale. Septolete omni dezinfectează mucoasa bucală și faringiană și reduce semnele inflamației gâtului, cum sunt durerea, roșeața, umflăturile, creșterea temperaturii și pierderea funcției locale.

  Septolete Omni 3mg/1mg pastile este recomandat pentru tratamentul antiinflamator, analgezic și antiseptic:

  - al inflamațiilor gâtului, cavității bucale și gingiilor,

  - în gingivite, faringite și laringite. Dacă după 3 zile de tratament nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile

  Nu utilizaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile:

  - dacă sunteţi alergic la clorhidrat de benzidamină, clorură de cetilpiridiniu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

  - medicamentul nu trebuie utilizat la copiii cu vârsta sub 6 ani, deoarece nu este recomandat acestei grupe de vârstă.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu utilizați Septolete Omni 3mg/1mg pastile pentru o perioadă mai mare de 7 zile. Dacă simptomele se agravează sau nu se ameliorează după 3 zile, sau dacă apar alte simptome, de exemplu, febră, adresați-vă medicului. Utilizarea medicamentelor cu uz local, în special pentru o perioadă îndelungată de timp, poate duce la sensibilizare, caz în care tratamentul trebuie întrerupt. Septolete Omni 3mg/1mg pastile nu trebuie utilizat concomitent cu compuși anionici, cum sunt cei prezenți în pasta de dinți, de aceea nu se recomandă utilizarea medicamentului imediat înaintea sau după periajul dinților.

  Copii şi adolescenţi: Septolete Omni 3mg/1mg pastile nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani, deoarece acest medicament nu trebuie utilizat la această grupă de vârstă.

  Septolete Omni 3mg/1mg pastile împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Nu utilizați Septolete Omni 3mg/1mg pastile concomitent cu alte antiseptice.

  Septolete Omni 3mg/1mg pastile împreună cu alimente, băuturi și alcool: nu luați Septolete Omni 3mg/1mg pastile împreună cu lapte, deoarece acesta reduce eficacitatea medicamentului. Nu luați Septolete Omni 3mg/1mg pastile imediat înainte sau în timpul mesei. Nu mâncați și nu beți cel puțin o oră după ce luați Septolete Omni 3mg/1mg pastile.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În timpul sarcinii și alăptării, Septolete Omni 3mg/1mg pastile trebuie utilizat numai sub supraveghere medicală.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Septolete Omni 3mg/1mg pastile nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Septolete Omni 3mg/1mg pastile conține izomalt (E953). Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele glucide, întrebaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Adulți: doza recomandată este de 3-4 pastile pe zi. Pastila trebuie dizolvată încet în cavitatea bucală, la interval de 3-6 ore.

  Adulți și adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: doza recomandată este de 3-4 pastile pe zi. Pastila trebuie dizolvată încet în cavitatea bucală, la interval de 3-6 ore.

  Copii cu vârsta de 6 până la 12 ani: doza recomandată este de 3 pastile pe zi. Pastila trebuie dizolvată încet în cavitatea bucală, la interval 3 de 3-6 ore.

  Copii cu vârsta sub 6 ani: Septolete Omni 3mg/1mg pastile nu trebuie utilizat la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Nu depășiți doza recomandată. Nu luați Septolete Omni 3mg/1mg pastile imediat înaintea sau în timpul mesei. Nu mâncați și nu beți lichide cel puțin o oră după administrarea medicamentului. Pentru obținerea unui efect optim, nu se recomandă utilizarea medicamentului imediat înainte sau după periajul dentar.

  Durata tratamentului: nu utilizați acest medicament pentru o perioadă mai mare de 7 zile. Dacă simptomele se agravează sau nu se ameliorează după 3 zile, sau dacă apar alte simptome, de exemplu, febră, adresați-vă medicului. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă boala reapare sau dacă observați orice modificare a cursului bolii.

  Dacă luaţi mai mult Septolete Omni 3mg/1mg pastile decât trebuie: in cazul în care luați accidental o doză excesivă din acest medicament, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să luaţi Septolete Omni 3mg/1mg pastile: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele:

  - rare: reacție de hipersensiblitate, blânde (urticarie), sensibilitate crescută a pielii la razele solare (fotosensibilitate), îngustare bruscă, necontrolată a căilor respiratorii din plămâni (bronhospasm);

  - foarte rare: iritația locală a cavității bucale, senzație de arsură a mucoasei bucale;

  - cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): arsura mucoasei bucale, pierderea sensibilității mucoasei bucale (anestezie).

  De obicei, aceste reacții adverse sunt trecătoare. Totuși, la apariția acestora, se recomandă să vă adresați medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă urmați instrucțiunile din acest prospect, veți reduce riscul apariției reacțiilor adverse.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Septolete Omni 3mg/1mg pastile

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de lumină. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Septolete Omni 3mg/1mg pastile: substanţele active sunt clorhidratul de benzidamină și clorura de cetilpiridiniu. Fiecare pastilă conține clorhidrat de benzidamină 3mg și clorură de cetilpiridiniu 1mg. Celelalte componente sunt ulei de eucalipt, levomentol, acid citric anhidru, sucraloză, izomalt (E953), albastru strălucitor FCF (E133).

  Cum arată Septolete Omni 3mg/1mg pastile şi conţinutul ambalajului: pastile rotunde, de culoare alb-albastru până la albastru, cu margini teșite. Pot fi prezente unele neregularități ale suprafeței. Diametrul pastilei: 18,0mm – 19,0mm, grosimea: 7,0mm – 8,0mm.

  Prezentare: cutie x 16 pastile pentru supt.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent