Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Rennie Peppermint 680mg/80mg - 24 comprimate masticabile [IP]

  Producatori: Pharmnet Plus , Bayer
  SKU: 17837573
  Disponibilitate: In stoc
  17,78 Lei
  Prețul tău: 16,00 Lei
  i h

  Rennie Peppermint 680mg/80mg comprimate masticabile - carbonat de calciu/carbonat de magneziu

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Rennie Peppermint şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Rennie Peppermint

  3. Cum să utilizaţi Rennie Peppermint

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Rennie Peppermint

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Rennie Peppermint şi pentru ce se utilizează

  Rennie Peppermint este un antiacid, substanţele active din componenţa sa neutralizând secreţia acidă gastrică. Rennie Peppermint ameliorează rapid afecţiunile şi simptomele asociate hiperacidităţii gastrice, cum ar fi pirozisul, refluxul gastro-esofagian, indigestia, indigestia din perioada de sarcină, episoadele de gastralgie, senzaţie de plenitudine gastrică, balonare.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Rennie Peppermint

  Nu utilizaţi Rennie Peppermint:

  - dacă sunteţi alergic la carbonat de calciu/carbonat de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă suferiţi de tulburări renale grave;

  - în caz de hipercalcemie;

  - în caz de litiază renală cu calculi ce conţin depozite de calciu;

  - în caz de hipofosfatemie.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Rennie Peppermint, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă acuzaţi frecvent gastralgii trebuie să cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza Rennie Peppermint. Rennie Peppermint conţine zahăr. Acest lucru ar trebui avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

  Rennie Peppermint împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Acţiunea antibioticelor din grupa tetraciclinelor, chinolonelor şi a altor medicamente (digoxin, bifosfonați, dolutegravir) poate fi afectată atunci când sunt administrate concomitent cu Rennie Peppermint. Trebuie păstrat un interval de timp de 2 ore între administrarea Rennie Peppermint şi a celorlalte medicamente. Diureticele tiazidice reduc excreţia urinara a calciului. Datorită riscului crescut de hipercalcemie calciul seric ar trebui monitorizat în cursul tratamentului cu diuretice tiazidice.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Rennie Peppermint poate fi utilizat în perioada de sarcină şi alăptare, dacă este administrat conform recomandărilor. Femeile gravide trebuie sa limiteze consumul la doza maximă zilnică recomandată, pentru o durată neîntreruptă de cel mult 10 zile. Pentru a preveni excesul de calciu, femeile însărcinate ar trebui să evite consumul concomitent excesiv de produse lactate.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Rennie Peppermint nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  3. Cum să utilizaţi Rennie Peppermint

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată este de:

  • Adulţi şi copii peste 12 ani: 1-2 comprimate masticabile Rennie Peppermint, ce pot fi supte sau mestecate, doza maximă zilnică ce poate fi administrată fiind de 11 comprimate masticabile.

  Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 10 zile. Nu utilizaţi doze mai mari decât cele indicate în prospect sau cele prescrise de către medicul dumneavoastră. În cazul în care consideraţi că efectul comprimatelor masticabile este prea slab sau prea puternic, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu utilizaţi Rennie Peppermint o perioadă îndelungată decât în cazul în care aceasta vă este indicată de către medicul dumneavoastră.

  Dacă utilizaţi mai mult Rennie Peppermint decât trebuie: in special la pacienţii cu funcţie renală afectată, administrarea pe o perioadă îndelungată de doze mari poate avea drept consecinţă hipercalcemie sau hipermagneziemie şi alcaloză, ce se pot asocia cu simptome gastrice (greată şi vărsături) şi slăbiciune musculară neobişnuită. În astfel de cazuri trebuie să întrerupeţi administrarea produsului şi să vă adresaţi imediat unui medic. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Foarte rar au fost raportate fenomene de hipersensibilitate. Simptomele includ erupții cutanate, prurit, angioedem (ce se manifestă prin umflarea buzelor, limbii şi a epiglotei), dispnee şi şocul anafilactic (respiraţie dificilă, puls accelerat, ameţeli, pierderea conştienţei). În special la pacienţii cu tulburări renale, consumul prelungit de doze crescute poate provoca creșterea concentrațiilor de magneziu și calciu din sânge. De asemenea, mai pot apărea: greaţă, vărsături, disconfort gastric, constipație, diaree sau slăbiciune musculară.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Rennie Peppermint

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Rennie Peppermint: substanţele active sunt carbonat de calciu 680mg (echivalent a 272mg calciu elementar) şi carbonat de magneziu greu 80mg (echivalent a 20mg magneziu elementar). Celelalte componente sunt: zahăr, amidon de porumb pregelatinizat, amidon de cartofi, talc, stearat de magneziu, parafină lichidă uşoară, aromă Peppermint, aromă de lămâie.

  Cum arată Rennie Peppermint şi conţinutul ambalajului: se prezintă sub formă de comprimate masticabile de culoare albă, cu formă de pătrat, având inscripţionate pe o parte denumirea ,,RENNIE”.

  Prezentare: cutie x 24 comprimate masticabile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent