Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Paxeladine sirop 0,2% - 125ml Ipsen

  Producator: Ipsen
  SKU: 1054540
  Disponibilitate: In stoc
  22,49 Lei
  i h

  Paxeladine® 2mg/ml sirop - Citrat de oxeladină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după câteva zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Paxeladine 2mg/ml şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Paxeladine 2mg/ml

  3. Cum să utilizaţi Paxeladine 2mg/ml

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Paxeladine 2mg/ml

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Paxeladine 2mg/ml şi pentru ce se utilizează

  Paxeladine 2mg/ml este indicat pentru tratamentul simptomatic al tusei uscate şi iritative la adulţi şi copii cu vârsta peste 30 luni şi cu greutatea peste 15kg. Dacă după câteva zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (câteva zile) şi limitată la perioada de tuse.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Paxeladine 2mg/ml

  Nu utilizaţi Paxeladine 2mg/ml dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Paxeladine 2mg/ml, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

  - nu utilizaţi acest medicament pentru a trata tusea productivă. În acest caz, tusea este un mijloc de apărare naturală, esenţial pentru a elimina secreţia bronşică;

  - intrebaţi medicul dumneavoastră dacă tusea devine productivă şi este însoţită de congestie, spută şi febră;

  - trebuie întrebat medicul în cazul bronşitei cronice sau bolii de plămâni insoţite de tuse cu spută;

  - pacienţii cu diabet zaharat sau cu o dietă cu conţinut scăzut de zahăr trebuie să ia în considerare zahărul conţinut de o linguriţă dozatoare: 4,25g zahăr/linguriţa dozatoare cu capacitatea de 5ml, respectiv 2,125g zahăr/linguriţa dozatoare cu capacitatea de 2,5ml;

  - evitaţi administrarea concomitentă a medicamentelor care determină fluidifierea secreţiilor bronşice (expectorante, agenți mucolitici).

  Paxeladine 2mg/ml împreună cu medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest medicament nu trebuie administrat în timpul sarcinii. Daca descoperiţi ca sunteţi gravidă în timpul tratamentului, spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Doar medicul dumneavoastră poate decide necesitatea de a continua tratamentul. Acest medicament trebuie evitat în timpul alăptării.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Paxeladine 2mg/ml nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Paxeladine 2mg/ml conţine zahăr. Paxeladine 2mg/ml conține zahăr (4,25g zahăr/linguriţa dozatoare cu capacitatea de 5ml, respectiv 2,125g zahăr/ linguriţa dozatoare cu capacitatea de 2,5ml).

  3. Cum să utilizaţi Paxeladine 2mg/ml

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Linguriţa dozatoare cu capacitatea de 2,5ml conţine 5mg citrat de oxeladină şi cea cu capacitatea de 5ml conţine 10mg citrat de oxeladină. Paxeladine 2mg/ml este recomandat pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 30 luni şi cu o greutatea peste 15kg. Utilizaţi linguriţa dozatoare dublă cu capacitatea de 2,5ml, respectiv 5ml. Doza recomandată este după cum urmează:

  • Copii cu greutatea între 15-20kg (aproximativ între 30 luni-6 ani): o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 2,5ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 3-4 linguriţe dozatoare pe zi, în funcţie de greutate.

  • Copii cu greutatea între 20-30kg (aproximativ între 6-10 ani): o linguriţă dozatoare cu capacitatea 5ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 2-3 linguriţe dozatoare pe zi, în funcţie de greutate.

  • Copii cu greutatea între 30-50kg (aproximativ între 10-15 ani): o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 5ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 3-5 linguriţe dozatoare pe zi, în funcţie de greutate.

  • Adulţi: o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 5ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 5 linguriţe pe zi.

  Dacă acest medicament se dovedeşte ineficient, nu creşteţi doza peste cea prescrisă şi nu administraţi în asociere cu alt antitusiv; întrebaţi medicul dumneavoastră.

  Dacă luaţi mai mult Paxeladine 2mg/ml decât trebuie: nu s-au raportat cazuri de supradozaj. În caz de supradozaj, se recomandă internarea pacientului şi supravegherea cu atenţie a funcţiei respiratorii şi cardiocirculatorii. Nu există antidot cunoscut.

  Dacă uitaţi să luaţi Paxeladine 2mg/ml: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să luaţi Paxeladine 2mg/ml: durata tratamentului trebuie să fie scurtă (câteva zile) şi limitată la perioada de tuse. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Nu s-au observat reacţii adverse după administrarea Paxeladine 2mg/ml.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Paxeladine 2mg/ml

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilormenajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Paxeladine 2mg/ml: substanţa activă este citrat de oxeladină. Flaconul cu 125ml sirop conține 0,25g citrat de oxeladină. Celelalte componente sunt: soluţie de sucroză (zahăr), aromă de cacao (amestec de arome naturale şi sintetice, apă şi etanol), sorbat de potasiu, apă purificată.

  Cum arată Paxeladine 2mg/ml şi conţinutul ambalajului: se prezintă sub formă de sirop limpede, de culoare slab galbenă, cu aromă de ciocolată şi vişine.

  Prezentare: flacon x 125ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent