Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Panadol Baby suspensie orala 24mg/ml - 100ml GSK

  Producator: GlaxoSmithKline
  SKU: 2154539
  Disponibilitate: In stoc
  21,00 Lei
  Prețul tău: 18,50 Lei
  i h

  Panadol Baby 24mg/ml suspensie orală - Paracetamol

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Panadol Baby şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Panadol Baby

  3. Cum să utilizaţi Panadol Baby

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Panadol Baby

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Panadol Baby şi pentru ce se utilizează

  Panadol Baby este o suspensie orală cu gust plăcut de căpşuni, fără zahăr sau alcool, ce conţine paracetamol. Acesta este un analgezic (combate durerea) şi antipiretic (reduce febra). Panadol Baby este recomandat pentru tratamentul simptomatic eficace al durerilor din perioada erupţiei dentare şi a altor dureri dentare, al durerilor în gât, al durerilor de cap, migrenelor, durerilor musculare, dismenoreei, durerilor musculo-scheletice, pentru tratamentul simptomatic al febrei asociate răcelii şi stărilor gripale, bolilor infecţioase ale copilăriei, de exemplu pojar, tusea convulsivă, oreion şi vărsat de vânt şi al febrei post-vaccinare. Panadol Baby nu irită stomacul şi este uşor de administrat.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Panadol Baby

  Panadol Baby suspensie orală conţine paracetamol. Dacă luaţi o cantitate prea mare de paracetamol vă puteţi afecta grav ficatul. Nu utilizaţi Panadol Baby dacă:

  - copilul dumneavoastră este alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

  - luaţi orice alte medicamente pe bază de prescripţie medicală sau disponibile fără prescripţie medicală care conţin paracetamol pentru a trata durerea, febra, simptomele de răceală şi gripă, sau medicamente pentru a vă ajuta să dormiţi.

  Citiţi întotdeauna şi urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj şi din acest prospect.

  Atenţionări şi precauţii: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

  - copilul suferă de afecţiune hepatică sau renală;

  - copilul este subponderal sau subnutrit;

  - există un consum regulat de alcool etilic;

  - copilul are intoleranţă la unele categorii de glucide, deoarece conţine maltitol şi sorbitol;

  - i se administrează copilului şi alte medicamente;

  - copilul are o infecţie gravă, aceasta mărind riscul apariţiei acidozei metabolice. Simptomele acidozei metabolice includ: respiraţie adâncă, rapidă, dificilă, greaţă, vomă, pierderea poftei de mâncare. Contactaţi medicul imediat dacă se constată o combinaţie a acestor simptome.

  Este posibil să fie necesar să nu mai folosiţi deloc acest medicament sau să limitaţi cantitatea de paracetamol pe care o ia copilul dumneavoastră. Panadol Baby nu trebuie administrat copilului mai mult de 3 zile fără recomandarea medicului. În cazul copiilor născuţi prematur şi în particular al celor mai mici de 3 luni, produsul se administrează numai la recomandarea medicului. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă medicului. Nu lăsaţi medicamentul la vederea sau îndemâna copiilor.

  Panadol Baby împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Efectele altor medicamente pot fi modificate sau aceste medicamente pot modifica efectele Panadol Baby, dacă acestea sunt administrate concomitent. În acest caz, medicul dumneavoastră poate schimba tratamentul dumneavoastră sau instrucţiunile de dozare. Nu utilizaţi Panadol Baby împreună cu alte medicamente care conţin paracetamol. Informaţi medicul dumneavoastră dacă copilul a luat sau ia unul din următoarele medicamente:

  - warfarină sau alte cumarinice (folosite pentru subţierea sângelui);

  - metoclopramid sau domperidon utilizate pentru tratamentul senzaţiei de greaţă sau vărsătură;

  - colestiramină (pentru tratamentul hipercolesterolemiei);

  - barbiturice (somnifere);

  - antidepresive triciclice;

  - anticonvulsivante.

  Sarcina şi alăptarea: nu este cazul, deoarece medicamentul este destinat uzului pediatric, la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 luni-12 ani.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Panadol Baby conţine maltitol (E965) şi sorbitol lichid (E420). Dacă medicul v-a atenţionat că aveţi afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, nu trebuie să utilizaţi acest medicament. Fiecare 5ml de suspensie Panadol Baby conţine 666,5mg sorbitol. Panadol Baby conţine metilparahidroxibenzoatul de sodiu (E219), etilparahidroxibenzoatul de sodiu (E215) şi propilparahidroxibenzoatul de sodiu (E217) care pot cauza reacţii alergice (posibil întârziate). Consultaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Panadol Baby

  Pentru administrare orală. A se agita flaconul înainte de utilizare. Mod de administrare (per doza):

  • copii cu 6-8kg (3-6 luni): 4,0ml;

  • copii cu 8-10kg (6-12 luni): 5,0ml;

  • copii cu 10-13kg (1-2 ani): 7,0ml;

  • copii cu 13-15kg (2-3 ani): 9,0ml;

  • copii cu 15-21kg (3-6 ani): 10,0ml;

  • copii cu 21-29kg (6-9 ani): 14,0ml;

  • copii cu 29-42kg (9-12 ani): 20,0ml.

  Alternativ, dacă nu ştiţi cu siguranţă greutatea copilului, vă puteţi orienta după vârstă. Folosiţi seringa dozatoare, introduceţi-o în sticlă şi trageţi suspensia până la nivelul liniei indicatoare corespunzătoare. Dacă este necesară o doză mai mare de 8ml, repetaţi procedura. După utilizare, seringa trebuie spălată în apă caldă şi uscată. Doza poate fi repetată la fiecare 4 ore, la nevoie. Nu se administrează la un interval de timp mai mic de 4 ore. Nu se administrează mai mult de 4 doze în decurs de 24 de ore. Panadol Baby nu se administrează mai mult de 3 zile fără recomandarea medicului. Nu depăşiţi dozele recomandate. Trebuie să utilizaţi întotdeauna cea mai mică doză eficientă necesară pentru a ameliora simptomele. Dacă simptomele persistă, solicitaţi consult medical. Nu se administrează copiilor sub 2 luni. Nu se administrează copiilor sub 3 luni și peste, mai mult de 3 zile fără recomandarea medicului. Dacă sugarul s-a născut prematur sau dacă este mai mic de 3 luni, solicitaţi consult medical înainte de administrare.

  Dacă utilizaţi mai mult Panadol Baby decât trebuie: dacă dumneavoastră credeţi că copilul a luat mai mult decât doza recomandată, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului, chiar dacă copilul se simte bine. Supradozajul de paracetamol poate determina insuficienţă hepatică.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Panadol Baby: dacă aţi uitat să administraţi o doză la timpul potrivit nu vă îngrijoraţi. Administraţi următoarea doză imediat, iar după 4-6 ore reluaţi tratamentul obişnuit. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Încetaţi să mai utilizaţi Panadol Baby şi consultaţi imediat medicul dacă observaţi următoarele reacţii adverse ale paracetamolului care sunt rare, dar pot apărea: reacţii alergice cum ar fi erupţii sau iritaţii cutanate, uneori cu probleme respiratorii sau tumefacţie la nivelul buzelor, a limbii, a gâtului sau a feţei; iritaţie a pielii, descuamare sau ulcere bucale; vânătaie inexplicabilă sau sângerare neaşteptată; dacă anterior aţi avut dificultăţi de respiraţie când aţi luat acid acetilsalicilic (aspirină) sau alte antiinflamatoare nesteroidiene şi acum aveţi aceeaşi reacţie la acest medicament. Au fost raportate cazuri foarte rare de reacţii cutanate grave.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Panadol Baby

  A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. După prima deschidere a flaconului nu utilizaţi acest medicament mai mult de 1 lună. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Panadol Baby: substanţa activă este paracetamolul. Fiecare 1ml de suspensie orală conţin 24mg paracetamol. Celelalte componente sunt: acid malic, azorubină (carmoisină) (E122), gumă xantan, maltitol lichid, aromă de căpşuni, sorbitol lichid (cristalizabil) (E420), metilparahidroxibenzoat de sodiu (E219), etilparahidroxibenzoat de sodiu (E215), propilparahidroxibenzoat de sodiu (E217), sorbitol (E420) acid citric anhidru, apă purificată.

  Cum arată Panadol Baby şi conţinutul ambalajului: suspensie vâscoasă de culoare roz, cu aromă de căpşuni, prezentând cristale mici de culoare albă în suspensie.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent