Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  olynth ha 1mg/ml spray nazal x 10ml

  Producator: McNeil
  SKU: 5367819
  Disponibilitate: In stoc
  18,00 Lei
  i h

  Olynth HA 1mg/ml spray nazal soluţie - clorhidrat de xilometazolină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a utiliza acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Dacă aveţi orice reacţie adversă, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul. Aceasta include orice reacţie adversă posibilă chiar dacă nu este menţionată în acest prospect. Trebuie să vă adresaţi unui medic dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 7 zile.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Olynth HA 1mg/ml şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Olynth HA 1mg/ml

  3. Cum să utilizaţi Olynth HA 1mg/ml

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Olynth HA 1mg/ml

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Olynth HA 1mg/ml şi pentru ce se utilizează

  Olynth HA 1mg/ml conţine xilometazolină, care ajută la îngustarea vaselor de sânge din nasul dumneavoastră, reducând inflamaţia membranei mucoase. Olynth HA 1mg/ml conţine de asemenea şi acid hialuronic (sub formă de hialuronat de sodiu), care protejează şi hidratează mucoasa din interiorul nasului. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale însoţit de secreţii nazale, asociate cu răceala sau sinuzita.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Olynth HA 1mg/ml

  Nu utilizaţi Olynth HA 1mg/ml dacă:

  - sunteţi alergic la xilometazolină sau la oricare din celelalte componente ale Olynth HA 1mg/ml (enumerate la punctul 6);

  - aveţi tensiune mare în interiorul ochiului, în special dacă aveţi glaucom cu unghi închis;

  - aveţi rinită cronică (inflamaţia nasului pe termen lung) cu puţine secreţii sau fără secreţii (rinita sica);

  - sunteţi sub tratament cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau dacă aţi utilizat IMAO în ultimele 2 săptămâni;

  - sunteţi sub tratament cu alte medicamente ce pot duce la creşterea tensiunii arteriale;

  - aveţi inflamaţie cauzată de sensibilitatea crescută a vaselor de sânge din nasul dumneavoastră;

  - aveţi inflamaţie asociată cu subţierea membranelor din interiorul nasului însoţită sau nu de secreţii;

  - vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului prin nas sau gură.

  Acest medicament NU se utilizează la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 12 ani.

  Atenţionări şi precauţii: adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament dacă:

  - aveţi reacţii puternice la medicamentele simpatomimetice (medicamente de tipul adrenalinei) deoarece utilizarea Olynth HA 1mg/ml poate provoca insomnie, vertij, tremurături necontrolate sau mișcări tremurânde, bătăi neregulate ale inimii sau bătăi anormale ale inimii sau o creştere a tensiunii arteriale;

  - aveţi probleme ale inimii, suferiţi de o boală a inimii (de exemplu sindromul QT prelungit), boli vasculare sau tensiune arterială mare;

  - aveţi o activitate crescută a glandei tiroide, diabet zaharat sau alte afecţiuni metabolice;

  - aveţi o afecţiune a glandelor suprarenale;

  - aveţi o creştere în dimensiune a prostatei (hipertrofie de prostată).

  Utilizarea continuă a medicamentului pe perioade lungi de timp poate duce la agravarea simptomelor de nas înfundat.

  Alte medicamente şi Olynth HA 1mg/ml: discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Olynth HA 1mg/ml. NU utilizaţi acest medicament dacă luaţi concomitent:

  - anumite antidepresive, cum sunt antidepresive triciclice sau tetraciclice sau inhibitori ai MAO (inhibitori ai monoamino oxidazei) sau aţi luat în ultimele două săptămâni inhibitori ai MAO (vezi punctul ’Nu utilizaţi Olynth HA 1mg/ml’ de la începutul acestui prospect);

  - alte medicamente care vă pot creşte tensiunea arterială. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi însărcinată sau credeţi că ați putea fi însărcinată sau planificaţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Olynth HA 1mg/ml nu trebuie utilizat în timpul sarcinii deoarece nu se cunoaşte cum acţionează asupra copilului nenăscut. Dacă alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Nu se ştie dacă substanţa activă trece în laptele matern.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Olynth HA 1mg/ml nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  3. Cum să utilizaţi Olynth HA 1mg/ml

  • Adulţi, copii şi adolescenţi cu vârsta de şi peste 12 ani: dacă medicul sau farmacistul nu vă recomandă altfel, utilizaţi un puf de Olynth HA 1mg/ml în fiecare nară de până la 3 ori pe zi, timp de maxim 7 zile.

  1. Scoateţi capacul protector. Amorsaţi flaconul înainte de utilizare apăsând de mai multe ori până când spray-ul iese cu un jet constant (vezi Figura 1 din prospect). Spray-ul este acum gata de utilizare.

  2. Ţineţi flaconul în sus. Introduceţi duza în nară – nu pulverizaţi sub nară (vezi Figura 2 din prospect).

  3. Apăsaţi pompa o dată. În momentul pulverizării inspiraţi pe nas. Repetaţi şi pentru cealaltă nară.

  4. După utilizare, acoperiţi cu capacul de protecţie.

  Pentru a reduce riscul de transmitere a infecţiilor, fiecare flacon de Olynth HA 1mg/ml trebuie utilizat de o singură persoană, iar duza trebuie clătită după fiecare utilizare.

  NU utilizaţi acest medicament la copii și adolescenți cu vârsta sub 12 ani.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Olynth HA 1mg/ml: adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau secţiei de urgenţă a celui mai apropiat spital şi luaţi medicamentul sau acest prospect cu dumneavoastră.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Olynth HA 1mg/ml: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă aduceţi aminte, dar în cazul în care este aproape timpul pentru următoarea doză, săriţi doza uitată şi continuaţi ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată. Dacă aveţi orice întrebare referitoare la utilizarea acestui medicament întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  4. Reactii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Olynth HA 1mg/ml poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. OPRIŢI utilizarea spray-ului şi cereţi ajutor medical imediat dacă prezentaţi oricare din următoarele, care pot fi semne ale unei reacţii alergice: dificultăţi de respiraţie sau înghiţire, umflare a feţei, buzelor, a limbii sau a gâtului, mâncărimi severe pe piele, cu o erupţie trecătoare de culoare roşie sau umflături. Alte reacţii pot include: senzaţii de înţepătură sau de arsură la nivelul nasului şi gâtului şi uscăciune a mucoasei din interiorul nasului, dureri de cap, tensiune arterială crescută, nervozitate, greaţă, ameţeli, insomnie şi palpitaţii, tulburări de vedere temporare şi reacţii alergice sistemice, agravare a inflamaţiei sinusurilor sau a mucoasei din interiorul nasului după oprirea utilizării acestui medicament, sângerări de la nivelul nasului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Olynth HA 1mg/ml

  A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC. După deschidere, NU utilizaţi Olynth HA 1mg/ml mai mult de 1 an. Nu utilizaţi Olynth HA 1mg/ml după data de expirare înscrisă pe cutie. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Olynth HA 1mg/ml: substanţa activă este clorhidratul de xilometazolină, 1mg per mililitru de soluţie. Fiecare pulverizare de Olynth HA 1mg/ml (= 140μl) conţine clorhidrat de xilometazolină 140μg. Celelalte componente sunt: hialuronat de sodiu, sorbitol (E 420), glicerol, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, fosfat disodic dihidrat, clorură de sodiu şi apă pentru preparate injectabile.

  Cum arată Olynth HA şi conţinutul ambalajului: soluţie limpede până la ușor opalescentă, incoloră până la uşor gălbuie, într-un flacon de 10ml din plastic alb, cu pompă de dozare.

  Prezentare: flacon x 10ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent