Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Nurofen Junior 7 ani+ portocale 100mg - 12 capsule moi

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 12762679
  Disponibilitate: In stoc
  19,89 Lei
  i h

  Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100mg capsule moi masticabile - Ibuprofen

  Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă copilul dumneavoastră manifestă orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

  3. Cum să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale şi pentru ce se utilizează

  Substanţa activă (care determină acţiunea acestui medicament) este ibuprofen, un medicament antiinflamator nesterodian (AINS) care calmează durerea. Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este utilizat la copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, pentru ameliorarea durerii de intensitate uşoară până la moderată, cum este durerea de gât, durerea de dinţi, durerea de ureche, durerea de cap, dureri minore şi luxaţii şi simptome de răceală şi gripă. De asemenea, Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale determină scăderea temperaturii crescute (sau a febrei). Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

  Vă rugăm să citiţi următoarele informaţii. Nu daţi acest medicament copilului dumneavoastră dacă: 

  - este alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - a avut vreodată o reacţie (de exemplu astm bronşic, secreţie nazală, erupţie tranzitorie pe piele, umflare a feţei, limbii, buzelor sau gâtului) după ce i s-a administrat ibuprofen, acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (vezi pct. 6 şi pct. 2: Informaţii importante privind unele componente);

  - are vârsta sub 7 ani;

  - are (sau a avut două sau mai multe episoade de) ulcer, perforaţie sau sângerare la nivelul stomacului;

  - are insuficienţă renală, cardiacă sau hepatică severă.

  Atenţionări şi precauţii: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

  - copilul dumneavoastră are sau a avut tensiune arterială mare, probleme cu inima sau un accident vascular cerebral, deoarece există un risc uşor crescut de probleme cu inima în cazul administrării ibuprofenului;

  - copilul dumneavoastră prezintă o afecţiune care determină riscul apariţiei de probleme cu inima, cum este diabetul zaharat sau concentraţiile crescute ale colesterolului în sânge;

  - copilul dumneavoastră prezintă astm bronşic sau orice boală alergică a plămânilor;

  - copilul dumneavoastră are sau a avut probleme cu ficatul, rinichii sau intestinul;

  - copilul dumneavoastră are LES (lupus eritematos sistemic, o afecţiune a sistemului imunitar care afectează ţesutul conjunctiv şi determină durere la nivelul articulaţiilor, modificări la nivelul pielii şi tulburări la nivelul altor organe) sau o boală mixtă a ţesutului conjunctiv;

  - copilul dumneavoastră are o tulburare ereditară de formare a sângelui (porfirie intermitentă acută);

  - copilul dumneavoastră este deshidratat deoarece există un risc de insuficiență renală;

  - copilul dumneavoastră prezintă reacţii grave la nivelul pielii, cum sunt dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică. Administrarea Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale trebuie oprită imediat după prima apariţie a erupţiilor pe piele, leziunilor mucoase sau altor semne de reacţii alergice;

  - copilul dumneavoastră prezintă o boală inflamatorie cronică a intestinului, cum este boala Crohn sau colita ulcerativă;

  - dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aţi/a avut recent o intervenţie chirurgicală majoră;

  - se recomandă să se evite administrarea Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale în timpul vărsatului de vânt (varicelei).

  Dacă sunteţi o persoană adultă care ia acest medicament. Sunt valabile atenţionările şi informaţiile prezentate la acest punct, şi în plus, următoarele:

  - ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil după oprirea medicamentului. Este puţin probabil ca acest medicament, atunci când este utilizat ocazional, să afecteze posibilităţile de a rămâne gravidă, totuşi spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

  - în timpul primelor 6 luni de sarcină trebuie să luaţi acest medicament doar la recomandarea medicului;

  - NU luaţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină;

  - medicamentele cum sunt Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale pot fi asociate cu o creştere uşoară a riscului de atac de cord („infarct miocardic“) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari sau al tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

  - dacă aveţi probleme cu inima, antecedente de accident vascular cerebral sau dacă credeţi că aţi putea prezenta un risc cu privire la aceste afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau concentraţii crescute ale colesterolului în sânge, sau dacă sunteţi fumător) trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre acest tratament  dacă aveţi o tulburare de coagulare a sângelui sau dacă aveţi o altă tulburare de sângerare, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre tratament;

  - în cadrul unui număr limitat de studii, se pare că ibuprofenul trece în laptele matern în concentraţii foarte scăzute şi este puţin probabil să provoace reacţii adverse la sugar.

  Pacienţi vârstnici: dacă sunteţi vârstnic, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi acest medicament, deoarece este mai probabil să prezentaţi reacţii adverse.

  Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În mod special, dacă acest lucru se referă la următoarele medicamente:

  - alte medicamente care conţin ibuprofen sau alte AINS;

  - acid acetilsalicilic în doză scăzută (până la 75mg pe zi);

  - diuretice (care vă ajută să eliminaţi urina);

  - anticoagulante (medicamente care „subţiază” sângele, de exemplu warfarina);

  - medicamente pentru tensiune arterială crescută (de exemplu captopril, atenolol, losartan);

  - litiu (pentru tulburări de dispoziţie);

  - fenitoină (antiepileptic);

  - metotrexat (pentru psoriazis, artrită şi unele tipuri de cancer);

  - zidovudină (pentru HIV);

  - corticosteroizi (medicamente antiinflamatorii, cum este prednisonul);

  - glicozizi cardiaci (pentru probleme cu inima);

  - ciclosporină sau tacrolimus (pentru prevenirea rejetului de organ după transplant);

  - mifepristonă (pentru oprirea evoluţiei sarcinii);

  - antibiotice chinolonice (pentru infecţii);

  - probenecid şi sulfinpirazonă (utilizate pentru tratamentul gutei);

  - medicamente antidepresive ISRS;

  - medicamente antiplachetare (medicamente care „subţiază” sângele), de exemplu dipiridamol, clopidogrel;

  - medicamente de tipul sulfonilureei (pentru scăderea concentraţiei de glucoză în sânge).

  Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări în cazul în care oricare dintre situaţiile de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur ce tipuri de medicamente ia copilul dumneavoastră, arătaţi medicamentul medicului sau farmacistului.

  Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale împreună cu alimente, băuturi şi alcool: poate fi luat pe stomacul gol, fără apă. Totuşi, un număr mic de persoane ar putea prezenta indigestie uşoară atunci când utilizează acest medicament. Dacă copilul dumneavoastră prezintă indigestie uşoară, se recomandă să ia acest medicament cu alimente sau cu lapte, pentru a evita problemele gastro-intestinale.

  Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale conţine glucoză şi zahăr. Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, luaţi legătura cu medicul înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este pentru administrare orală. Capsulele trebuie mestecate şi apoi înghiţite. Capsulele pot fi luate cu sau fără alimente. Acest medicament este doar pentru administrare de scurtă durată. Trebuie utilizată doza minimă eficace pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele. Nu administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale la copii cu vârsta sub 7 ani. Doza recomandată este:

  • Copii intre 7 ani-9 ani: două capsule de 3 ori în interval de 24 ore.

  • Copii intre 10 ani-12 ani: trei capsule de 3 ori în interval de 24 ore. Dozele trebuie administrate aproximativ la fiecare 6 până la 8 ore (sau cu o perioadă minimă de 6 ore între doze, dacă este necesar).

  ATENŢIONARE: a nu se depăşi dozele indicate. Dacă la copii acest medicament este necesar pentru mai mult de trei zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat un medic.

  Dacă administraţi mai mult Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale decât trebuie: dacă administraţi din greşeală o doză de medicament mai mare decât cea recomandată, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  Dacă uitaţi să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale: dacă uitaţi să administraţi o doză, administraţi doza următoare atunci când este necesar, cu condiţia ca ultima doză să fi fost administrată cu cel puţin 4 ore în urmă. Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Totuşi, pot să apară următoarele reacţii adverse: durere sau disconfort gastric, greaţă, ulcer gastric sau intestinal, scaun colorat în negru, diaree, constipaţie, vărsături, erupţii cutanate, mâncărime, înrăutăţirea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultăţi în respiraţie, tulburări hepatice şi renale, dureri de cap, somnolenţă, ameţeli şi tulburări ale auzului, şi, rareori, scăderea numărului de celule albe, celule roşii şi trombocite din sângele circulant, anemie, meningită aseptică, insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, tahicardie, descuamarea pielii, umflarea feţei. Medicamente precum Nurofen se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (« infarct miocardic ») sau a accidentului vascular cerebral. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum utilizând cea mai mică doză eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

  A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi medicamentele pe calea apei sau reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale: substanţa activă este ibuprofen. Fiecare capsulă masticabilă conţine ibuprofen 100mg. Celelalte componente sunt: gelatină, apă purificată, glucoză lichidă, zahăr, acid fumaric, zaharoză, acid citric, acesulfam potasic, edetat disodic, glicerină, aromă naturală de portocale, oxid roşu de fer (E172), oxid galben de fer (E172) şi Opacode alb NS-78-18011. Aroma conţine: (R)-p-menta-1,8-diene (d-limonene), etil acetat şi alfa-pinen. Cerneala conţine: apă purificată, dioxid de titan (E171), propilenglicol, alcool isopropilic, hipromeloză 3cP.

  Cum arată Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale şi conţinutul ambalajului: Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale se prezintă sub formă de capsulă moale masticabilă gelatinoasă, de formă pătrată, de culoare portocalie, imprimată cu “N100” cu cerneală albă.

  Prezentare: cutie x 12 capsule moi masticabile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent