Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Mig pediatric 20mg/ml - 100ml Berlin Chemie

  Producator: Berlin-Chemie
  SKU: 11699270
  Disponibilitate: In stoc
  17,99 Lei
  i h

  Mig pediatric 20mg/ml suspensie orală - Ibuprofen

  Pentru copii cu greutatea între 5kg (6 luni) şi 29kg (9 ani)

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Mig pediatric şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Mig pediatric

  3. Cum să luaţi Mig pediatric

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Mig pediatric

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Mig pediatric şi pentru ce se utilizează

  Mig pediatric este un medicament antiinflamator şi analgezic (calmant) (antiinflamator nesteroidian, AINS), cu efecte de scădere a febrei (antipiretic). Mig pediatric este utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al:

  - febrei;

  - durerii uşoare până la moderată.

  Mig pediatric se utilizează la copii cu greutatea cuprinsă între 5 kg (6 luni) şi 29 kg (9 ani).

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Mig pediatric

  Nu luaţi Mig pediatric:

  - dacă copilul dumneavoastră este alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - dacă au avut loc reacţii alergice după administrarea acidului acetilsalicilic (AAS) sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt: bronhospasm, crize de astm bronşic, edem al mucoasei nazale, reacţii la nivelul pielii (de exemplu, înroşire, umflare, urticarie sau reacţii asemănătoare);

  - in tulburări de formare a sângelui, de origine neclară;

  - in ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) active sau istoric de ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) recurente sau hemoragii (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite);

  - in caz de istoric de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală, legate de tratamentul anterior cu AINS;

  - in hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active;

  - in tulburări severe ale funcţiei ficatului sau rinichilor;

  - in insuficienţă cardiacă severă;

  - in caz de deshidratare severă (cauzată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide);

  - in ultimele 3 luni de sarcină.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Mig pediatric adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

  Siguranţă gastro-intestinală: trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp a Mig pediatric cu alte AINS, inclusiv cu aşa-numiţii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2).

  Vârstnici: pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiilor şi perforaţiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacienţii vârstnici necesită o monitorizare deosebit de atentă din partea medicului.

  Pentru toate AINS, în orice moment al tratamentului, au fost raportate hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi letale, cu sau fără simptome de alarmă sau istoric de evenimente gastrointestinale grave. Riscul de hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale este mai mare odată cu creşterea dozelor de AINS, la pacienţii cu istoric de ulcer, în special dacă ulcerul a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. 2: „Nu luaţi Mig pediatric”) şi la pacienţii vârstnici. La aceşti pacienţi, tratamentul trebuie început cu doza minimă posibilă. Tratamentul în asociere cu medicamente protectoare gastrice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompă de protoni) trebuie avut în vedere la aceşti pacienţi, precum şi la pacienţii la care este necesară administrarea concomitentă de doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau de alte medicamente care pot creşte riscul de apariţie al reacţiilor adverse gastro-intestinale. În cazul în care copilul dumneavoastră are istoric de reacţii adverse gastro-intestinale, trebuie să raportaţi apariţia oricăror simptome neobişnuite abdominale (în special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la începutul tratamentului. Se recomandă precauţie în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează în acelaşi timp medicamente care pot creşte riscul de ulceraţii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizi cu administrare orală, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, care sunt utilizaţi şi pentru tratamentul stărilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este AAS (vezi pct. 2: „Folosirea altor medicamente”). În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă hemoragii sau ulcere gastro-intestinale în timpul tratamentului, întrerupeţi administrarea Mig pediatric. Informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă orice simptome abdominale neobişnuite. AINS trebuie administrate cu prudenţă la pacienţii cu istoric de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn), deoarece pot determina agravarea acestor boli (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”).

  Efecte asupra sistemului cardiovascular şi cerebral: medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofen, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

  Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Mig pediatric în cazul în care:

  - aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv accident vascular cerebral minor sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

  - aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător.

  Reacţii cutanate: foarte rar, în asociere cu utilizarea AINS, au fost raportate reacţii cutanate grave, cu înroşire şi apariţie de băşici la nivelul pielii, unele reacţii adverse putând fi letale (dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică/sindromul Lyell) (vezi pct. 4 “Reacţii adverse posibile”). Se pare că pacienţii prezintă riscul cel mai mare de apariţie a acestor reacţii în faza iniţială a tratamentului: debutul reacţiei apare în majoritatea cazurilor în cursul primei luni de tratament. Administrarea Mig pediatric trebuie întreruptă la prima apariţie a unei erupţii trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau a oricărui semn de hipersensibilitate şi trebuie să vă adresaţi imediat unui medic. Se recomandă evitarea utilizării Mig pediatric în caz de vărsat de vânt (varicelă).

  Alte precauţii: Mig pediatric trebuie utilizat numai după o evaluare atentă a raportului beneficiu/risc în cazul în care copilul dumneavoastră are:

  - anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic şi colagenoza mixtă); există un risc crescut de a dezvolta simptome de inflamare non-infecţioasă la nivelul membranei care înveleşte creierul (meningită aseptică) (vezi pct. 4 “Reacţii adverse posibile”).

  - anumite boli ereditare de formare a sângelui (de exemplu, porfiria acută intermitentă);

  - in mod special, este necesară monitorizarea atentă de către medic: în afecţiuni ale funcţiei renale sau hepatice, imediat după intervenţii chirurgicale majore, în alergii (de exemplu, reacţii la nivelul pielii la alte medicamente, astm bronşic, febră a fânului), în inflamaţia cronică a mucoasei nasului sau în afecţiuni cronice ale căilor respiratorii, care determină îngustarea acestor căi, în deshidratare (există risc de afectare renală în cazul deshidratării la copii şi adolescenţi);

  - reacţiile de hipersensibilitate severe, acute (de exemplu şoc anafilactic) au fost observate foarte rar. La primul semn al unei reacţii de hipersensibilitate apărut după administrarea Mig pediatric, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să mergeţi la medic;

  - ibuprofen, substanţa activă din compoziţia Mig pediatric, poate inhiba temporar funcţia trombocitelor din sânge (agregarea trombocitară). De aceea, pacienţii cu tulburări de coagulare trebuie monitorizaţi cu atenţie.

  - in cazul administrării de lungă durată a Mig pediatric, este necesară verificarea periodică a funcţiei ficatului, a funcţiei rinichilor şi a numărului de celule din sânge;

  - inaintea procedurilor chirurgicale, medicul sau dentistul trebuie întrebaţi sau informaţi despre tratamentul cu Mig pediatric;

  - utilizarea îndelungată a oricărui analgezic pentru tratarea durerii de cap poate provoca agravarea acesteia. În cazul în care această situaţie se manifestă sau este suspectată în cazul dumneavoastră, trebuie să vă adresaţi medicului pentru recomandări şi tratamentul trebuie întrerupt. Diagnosticul de durere de cap cauzată de utilizarea abuzivă a medicamentelor (MOH) trebuie suspectat la pacienţii care prezintă dureri de cap frecvente sau zilnice chiar dacă (sau din cauză că) sunt utilizate periodic medicamente pentru tratamentul durerii de cap;

  - in general, obişnuinţa de a utiliza analgezice, în special a asocierii de mai multe substanţe active împotriva durerii, poate determina leziuni permanente la nivelul rinichilor, cu risc de insuficienţă renală (nefropatie analgezică);

  - AINS cum este ibuprofen, pot masca simptomele de infecţie şi febră.

  Mig pediatric împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Mig pediatric poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

  - medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina);

  - medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, betablocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul).

  Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu Mig pediatric. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Mig pediatric împreună cu alte medicamente. Efectul substanţelor active sau a grupelor de medicamente menţionate mai jos poate fi modificat în cazul administrării în acelaşi timp cu Mig pediatric. Creştere a efectului şi/sau a reacţiilor adverse:

  • Dacă se administrează în asociere următoarele medicamente, concentraţia în sânge a acestora poate să crească: digoxină (medicament pentru creşterea forţei de contracţie a muşchiului inimii); fenitoină (medicament pentru tratarea convulsiilor); litiu (medicament pentru tratarea afecţiunilor psihice). În cazul utilizării corecte (timp de maxim 3 zile) nu este necesară verificarea concentraţiilor plasmatice de litiu, digoxină şi fenitoină.

  - medicamente inhibitoare ale coagulării sângelui cum este warfarina.

  - metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau anumitor afecţiuni reumatice): nu luaţi Mig pediatric în decurs de 24 de ore înainte sau după administrarea de metotrexat. Acest lucru poate determina creşterea concentraţiilor de metotrexat din sânge şi accentuarea reacţiilor adverse ale acestuia.

  - acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare analgezice (medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene), precum şi glucocorticoizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe asemănătoare cortizonului): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie la nivelul tractului gastro-intestinal.

  - medicamente antiplachetare şi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul stărilor depresive): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie la nivelul tractului gastro-intestinal.

  - medicamente care conţin probenecid sau sulfinpirazonă (medicamente pentru tratarea gutei): acestea pot întârzia excreţia de ibuprofen. Astfel, este posibilă acumularea de ibuprofen în organism şi creşterea reacţiilor adverse ale acestuia.

  • Diminuare a efectului:

  - medicamente utilizate pentru creşterea eliminării de lichide (diuretice) şi medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale (antihipertensive); poate exista un risc posibil crescut pentru rinichi.

  - inhibitori ai ECA (medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace şi tensiunii arteriale mari); creşte riscul apariţiei unor tulburări ale funcţiei renale.

  - acid acetilsalicilic în doze mici: efectul unei doze mici de acid acetilsalicilic asupra plachetelor sanguine implicate în coagularea sângelui poate fi atenuat.

  • Alte interacţiuni posibile:

  - Zidovudină (medicament pentru tratamentul SIDA): există un risc crescut de hemoragii la nivelul articulaţiilor şi de vânătăi la pacienţii hemofilici cu infecţie HIV.

  - Ciclosporină (medicament utilizat pentru suprimarea răspunsului imunitar, de exemplu după efectuarea unui transplant, şi pentru tratamentul reumatismului): există riscul lezării rinichilor.

  - Tacrolimus: există riscul lezării rinichilor.

  - Medicamente care economisesc potasiu şi care elimină apa din organism (anumite diuretice): dacă le luaţi în acelaşi timp, poate creşte concentraţia de potasiu în sânge.

  - Derivaţi de sulfoniluree (medicamente pentru scăderea glicemiei): deşi până în prezent, spre deosebire de alte AINS, nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi derivaţii de sulfoniluree, în cazul administrării în asociere a acestor medicamente, trebuie verificate valorile glicemiei, ca măsură precauţie.

  - Antibiotice de tip chinolonă: poate exista un risc crescut de convulsii.

  - Administrarea concomitentă de ibuprofen cu inhibitori ai CYP2C9: poate creşte expunerea la ibuprofen (substrat CYP2C9). Într-un studiu efectuat cu voriconazol şi fluconazol (inhibitori ai CYP2C9), a fost evidenţiată o expunere crescută la S(+)-ibuprofen cu aproximativ 80 până la 100%. Trebuie luată în considerare reducerea dozei de ibuprofen în cazul administrării concomitente cu inhibitori puternici ai CYP2C9, în special atunci când ibuprofen este administrat în doze mari şi în acelaşi timp fie cu voriconazol, fie cu fluconazol.

  Mig pediatric împreună cu alcool: dacă este posibil, nu trebuie să consumaţi alcool în timpul tratamentului cu Mig pediatric, deoarece reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, pot fi accentuate.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Mig pediatric trebuie să anunţaţi medicul. Puteţi utiliza ibuprofen numai în primele 6 luni de sarcină, după ce aţi discutat cu medicul dumneavoastră. Din cauza unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil, Mig pediatric nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină. Mig pediatric aparţine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului. Substanţa activă, ibuprofen, şi metaboliţii săi trec în laptele matern în cantităţi mici. Deoarece până în prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesară întreruperea obligatorie a alăptării în cazul tratamentului de scurtă durată. Totuşi, dacă vi s-a recomandat un tratament mai îndelungat sau cu doze mai mari, trebuie să aveţi în vedere întreruperea din timp a alăptării.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: deoarece în cazul utilizării Mig pediatric în doze mari pot apărea reacţii adverse la nivelul sistemului nervos central, cum sunt oboseala şi ameţelile, pot fi modificate reflexele, precum şi capacitatea de a participa în mod activ la conducerea vehiculelor sau aceea de a folosi utilaje poate fi afectată, în cazuri izolate. Acest efect este potenţat în măsură mai mare în cazul asocierii cu alcool. În acest caz, nu mai sunteţi capabil să reacţionaţi rapid şi prompt la evenimente neaşteptate şi bruşte. Nu conduceţi maşini sau alte vehicule în acest caz! Nu folosiţi unelte sau utilaje! Nu lucraţi fără un sprijin sigur pentru picioare!

  Mig pediatric conţine maltitol lichid. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus despre copilul dumneavoastră că are o intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă medicului înaintea administrării acestui medicament. Mig pediatric conţine sodiu. Acest medicament conţine sodiu 3,7mg per ml. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienţii care urmează o dietă cu conţinut redus de sodiu.

  3. Cum să luaţi Mig pediatric

  Administraţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum va spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă nu a fost altfel recomandat de medic doza recomandată de Mig pediatric 20mg/ml este: 

  • sugari 6-8 luni (5-6 kg): doza unica - 50mg (echivalentul a 2,5ml suspensie orală) si doza maxima zilnica - 150mg (echivalentul a 7,5ml suspensie orală pe zi);

  • sugari 9-12 luni (7-9kg): doza unica - 50mg (echivalentul a 2,5ml suspensie orală) si doza maxima zilnica - 200mg (echivalentul a 10ml suspensie orală pe zi);

  • copii 1-3 ani (10-15kg): doza unica - 100mg (echivalentul a 5ml suspensie orală) si doza maxima zilnica - 300mg (echivalentul a 15ml suspensie orală pe zi);

  • copii 4-6 ani (16-20kg): doza unica - 150mg (echivalentul a 7,5ml suspensie orală) si doza maxima zilnica - 450mg (echivalentul a 22,5ml suspensie orală pe zi);

  • copii 7-9 ani (21-29kg): doza unica - 200mg (echivalentul a 10ml suspensie orală) si doza maxima zilnica - 600mg (echivalentul a 30ml suspensie orală pe zi).

  Intervalul între administrarea dozelor trebuie să fie de cel puţin 6 ore. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (maxim 3 zile).

  Insuficienţă renală sau hepatică: nu este necesară reducerea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică uşoară până la moderată. Mig pediatric nu este recomandat pentru utilizare la sugari cu vârsta mai mică de 6 luni sau cu greutatea mai mică de 5kg.

  Modul şi calea de administrare: pentru utilizare orală la copii. Pentru administrarea dozelor exacte, este inclusă în ambalaj o seringă pentru administrare orală (gradată la intervale de la jumătate de mililitru până la 5ml).

  1. Agitaţi flaconul înainte de utilizare.

  2. Pentru a deschide flaconul, apăsaţi pe capac şi rotiţi-l în direcţia indicată de săgeţi.

  3. Introduceţi seringa în gura flaconului.

  4. Întoarceţi flaconul cu gura în jos, menţinând seringa pe loc şi trageţi cu atenţie de piston, până la marcajul necesar.

  5. Repoziţionaţi flaconul în poziţia normală şi scoateţi seringa, rotind-o cu atenţie.

  6. Pentru a administra suspensia, introduceţi capătul seringii în gura copilului dumneavoastră şi împingeţi lent pistonul în cilindru.

  Vă rugăm să adaptaţi viteza de administrare a suspensiei la ritmul de înghiţire al copilului dumneavoastră. După utilizare, puneţi capacul înapoi. Înlăturaţi pistonul din cilindru, spălaţi-le pe amândouă cu apă caldă şi lăsaţi-le să se usuce. Nu păstraţi seringa la îndemâna copiilor. Un număr mic de pacienţi pot prezenta indigestie uşoară ca urmare a administrării Mig pediatric. Dacă aceasta se întâmplă copilului dumneavoastră, poate fi de ajutor administrarea medicamentului în timpul meselor. Vă rugăm să vorbiţi cu medicul dumneavoastră dacă credeţi că efectul Mig pediatric este prea puternic sau prea slab.

  Durata tratamentului: a se utiliza numai pe o perioadă scurtă de timp. Dacă acest medicament este administrat mai mult de 3 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc trebuie cerut sfatul medicului. Nu administraţi Mig pediatric mai mult de 3 zile, fără recomandarea medicului sau a dentistului.

  Dacă administrați mai mult Mig pediatric decât trebuie: administraţi Mig pediatric conform indicaţiilor medicului sau instrucţiunilor din acest prospect. Dacă aveţi senzaţia că ameliorarea durerii copilului dumneavoastră nu este adecvată, NU măriţi doza din proprie iniţiativă şi adresaţi-vă medicului. Dacă aţi administrat mai mult Mig pediatric decât trebuie sau dacă copiii au luat medicamentul în mod accidental, adresați-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru o evaluare a riscului existent şi pentru sfaturi privind măsurile care trebuie luate.

  Simptomele posibile ale supradozajului sunt: simptomele pot include greaţă, dureri abdominale, vărsături (pot conţine urme de sânge), dureri de cap, ţiuituri în urechi, dezorientare şi mişcări oscilatorii ale ochilor.

  În cazul intoxicaţiei grave s-au raportat următoarele simptome: somnolenţă, dureri în piept, palpitaţii, pierderea cunoştinţei, convulsii (în special la copii), slăbiciune şi ameţeală, sânge în urină, senzaţie de corp rece şi probleme respiratorii; tulburări la nivelul sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameţeli, starea de confuzie şi pierdere a conştienţei (şi convulsii la copii); tulburări gastro-intestinale, cum sunt durerile de stomac, greaţă şi vărsături, hemoragii gastrointestinale; tulburări ale funcţiei ficatului şi rinichilor; scădere a tensiunii arteriale; scurtare a respiraţiei (deprimare respiratorie); colorare în albăstrui-roşu a pielii şi mucoaselor (cianoză). Nu există un antidot specific. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi un supradozaj cu Mig pediatric. În funcţie de severitatea intoxicaţiei, acesta va decide măsurile terapeutice necesare.

  Dacă uitaţi să administrați Mig pediatric: nu administrați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă următoarele reacţii adverse, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră, care va decide cum trebuie să procedaţi în continuare. ÎNTRERUPEŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi cereţi ajutor medical imediat în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:

  - semne de hemoragie intestinală cum sunt: durere relativ severă la nivelul abdomenului, scaune negre ca smoala, vărsături cu sânge sau cu particule negre care arată ca zaţul de cafea;

  - semne de reacţii alergice rare, dar grave cum sunt agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare sau scurtare a respiraţiei fără explicaţie, umflare a feţei, a limbii sau a gâtului, dificultăţi la respiraţie, creştere a frecvenţei bătăilor inimii, scădere bruscă a tensiunii arteriale care duce la şoc. Aceste semne pot apărea chiar şi la prima utilizare a acestui medicament. Dacă se produc oricare dintre aceste simptome, contactaţi imediat un medic;

  - reacţii severe la nivelul pielii cum sunt erupţii care acoperă întregul corp, descuamări, vezicule sau cojire a pielii.

  Reacţii adverse posibile: ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice), perforaţii sau hemoragii gastro-intestinale, uneori letale, în special la vârstnici (vezi pct. 2: „Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Mig pediatric”). După administrare au fost raportate greaţă, vărsături, diaree, flatulenţă, constipaţie, tulburări digestive, dureri abdominale, scaune negre ca smoala, vărsături cu sânge, stomatită ulcerativă, (inflamare a mucoasei gurii cu ulceraţii), agravare a colitei şi a bolii Crohn (vezi pct. 2: „Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Mig pediatric”). Mai puţin frecvent a fost observată inflamarea mucoasei gastrice (gastrită). Riscul de apariţie a sângerărilor gastro-intestinale este dependent, în special, de dozele utilizate şi de durata administrării. Reacţiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă. Administrarea de medicamente cum este Mig pediatric poate fi asociată cu un risc uşor crescut de apariţie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Mig pediatric

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu administraţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Perioada de valabilitate după deschiderea flaconului: 6 luni, dacă se păstrează la temperaturi sub 25°C. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Mig pediatric: substanţa activă este ibuprofen. Fiecare ml de suspensie conţine ibuprofen 20mg. Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, acid citric anhidru, citrat de sodiu, zaharină sodică, clorură de sodiu, hipromeloză, gumă Xantan, maltitol lichid, glicerol, apă purificată, aromă de căpşuni (conţinând substanţe identice cu aromele naturale, arome naturale, propilenglicol).

  Cum arată Mig pediatric şi conţinutul ambalajului: Mig pediatric este o suspensie vâscoasă, de culoare albă sau aproape albă.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent