Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  furazolidona forte 100mg x 20 comprimate arena

  Producator: Arena Group SA
  SKU: 2133871
  Disponibilitate: In stoc
  21,00 Lei
  i h

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Furazolidona Forte 100mg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Furazolidona Forte 100mg şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Furazolidona Forte 100mg

  3. Cum să luaţi Furazolidona Forte 100mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Furazolidona Forte 100mg

  6. Informaţii suplimentare

  1. Ce este Furazolidona Forte 100mg şi pentru ce se utilizează

  Furazolidona Forte 100mg este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile). Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază) şi al holerei. Furazolidona Forte 100mg este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.

  2. Înainte să luaţi Furazolidona Forte 100mg

  Nu luaţi Furazolidona Forte 100mg dacă:

  - sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidona Forte 100mg;

  - aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);

  - aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;

  - sunteţi gravidă în ultimul trimestru;

  - alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;

  - aveţi insuficienţă renală severă.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Furazolidona Forte 100mg:

  - dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;

  - dacă sunteţi trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe poate fi necesară asocierea unor alte terapii. Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

  Folosirea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu utilizaţi Furazolidona Forte 100mg concomitent cu:

  - unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO);

  - simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrină, fenilefrină);

  - antidepresive triciclice sau neuroleptice;

  - săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică.

  Folosirea Furazolidona Forte 100mg cu alimente şi băuturi: in timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să apară unele reacţii denumite reacţii de tip disulfiram care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei, dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice. Cereţi medicului dumneavoastră lista completă cu alimente care conţin tiamină.

  Sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se recomandă administrarea Furazolidona Forte 100mg. Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi Furazolidona Forte 100mg din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt. Nu se cunoaşte dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, se recomandă să nu alăptaţi dacă utilizaţi Furazolidona Forte 100mg. Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece, la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Furazolidona Forte 100mg nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Furazolidona Forte 100mg: Furazolidona Forte 100mg conţine un glucid denumit lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

  3. Cum să luaţi Furazolidona Forte 100mg

  Luaţi întotdeauna Furazolidona Forte 100mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Furazolidona Forte 100mg este indicat doar pentru tratamentul adulţilor. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

  • Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfecţii alimentare, dizenterii bacilare) sau al holerei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidona Forte 100mg (100mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

  • Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidona Forte 100mg (100mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

  Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidona Forte 100mg: dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidona Forte 100mg puteţi prezenta dureri de cap, greaţă, vărsături, febră, dureri la nivelul articulţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie accelerată. Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidona Forte 100mg, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să luaţi Furazolidona Forte 100mg: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Furazolidona Forte 100mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază). Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. Cum se păstrează Furazolidona Forte 100mg

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi Furazolidona Forte 100mg după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare

  Ce conţine Furazolidona Forte 100mg: substanţa activă este furazolidona. Fiecare comprimat conţine furazolidonă 100mg. Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, stearat de magneziu, talc.

  Cum arată Furazolidona Forte 100mg şi conţinutul ambalajului: Furazolidona Forte 100mg se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, în formă de discuri, de culoare galbenă.

  Prezentare: cutie x 20 comprimate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent