Cautati
Cautati

Faringo Intensiv spray 8.75mg - 15ml Terapia

Producator: Terapia
SKU: 18395395
Disponibilitate: In stoc
25,00 Lei
Prețul tău: 22,50 Lei
i h

Faringo Intensiv 8,75mg/doză spray bucofaringian, soluție flurbiprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă farmacistului. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Faringo Intensiv și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Faringo Intensiv

3. Cum să utilizați Faringo Intensiv

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Faringo Intensiv

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Faringo Intensiv şi pentru ce se utilizează

Substanța activă este flurbiprofen. Flurbiprofenul aparține unui grup de medicamente numit medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care acționează prin modificarea modului în care organismul răspunde la durere, inflamație și temperatură crescută. Faringo Intensiv este utilizat pentru ameliorarea de scurtă durată a simptomelor de la nivelul gâtului, cum sunt senzaţie de iritație în gât, durere, dificultate la înghițire și inflamație, la adulți cu vârsta de 18 ani și peste.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Faringo Intensiv

Nu luaţi Faringo Intensiv dacă:

- sunteți alergic la flurbiprofen, alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), acid acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- ați avut o reacție alergică după ce ați luat medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau acid acetilsalicilic; de exemplu, astm bronșic, respirație șuierătoare, mâncărimi, secreții nazale, erupții trecătoare pe piele, umflare;

- aveți în prezent sau ați avut vreodată două sau mai multe episoade de ulcere sau sângerare la nivelul stomacului sau ulcere intestinale;

- ați avut vreodată colită severă (inflamație a intestinului);

- ați avut vreodată tulburări de coagulare a sângelui sau probleme hemoragice după ce ați luat AINS;

- sunteți în ultimele trei luni de sarcină;

- aveți insuficiență cardiacă severă, insuficiență renală severă sau insuficiență hepatică severă.

Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Faringo Intensiv discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă:

- sunteți deja în tratament cu un alt medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) sau cu acid acetilsalicilic;

- aveți amigdalită (amigdale inflamate) sau credeți că puteți avea o infecție bacteriană în gât (deoarece s-ar putea să aveți nevoie de antibiotice);

- sunteți vârstnic (deoarece este mai probabil să prezentați reacții adverse);

- aveți sau ați avut vreodată astm bronșic sau suferiți de alergii;

- aveți o afecțiune a pielii numită lupus eritematos sau boală mixtă de țesut conjunctiv;

- aveți hipertensiune arterială (tensiune arterială mare);

- aveți antecedente de boală intestinală (colită ulcerativă, boală Crohn);

- aveți probleme ale inimii, rinichilor sau ficatului;

- ați avut un accident vascular cerebral;

- sunteți în primele 6 luni de sarcină sau alăptați.

Copii şi adolescenţi: acest medicament nu trebuie utilizat la copii și adolescenții cu vârsta mai mică de 18 ani.

Faringo Intensiv împreună cu alte medicamente: spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusiv medicamente obținute fără prescripție medicală, in special:

- alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2 pentru durere sau inflamație, întrucât pot crește riscul de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului;

- warfarină, acid acetilsalicilic și alte medicamente anticoagulante sau antiagregante plachetare;

- inhibitori ai ECA, antagoniști ai angiotensinei II (medicamente care scad tensiunea arterială);

- diuretice (comprimate pentru eliminarea apei), inclusiv diureticele care economisesc potasiul;

- ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) pentru depresie;

- glicozide cardiace (pentru probleme cu inima) cum este digoxina;

- ciclosporină (pentru a prevenirea respingerii organului după transplant);

- corticosteroizi (pentru reducerea inflamației);

- litiu (pentru tulburări ale dispoziției);

- metotrexat (pentru psoriazis, artrită și cancer);

- mifepristonă (utilizată pentru întreruperea de sarcină): AINS nu trebuie utilizate timp de 8-12 zile după administrarea mifepristonei, întrucât pot reduce efectul mifepristonei;

- medicamente antidiabetice orale;

- fenitoină (pentru epilepsie);

- probenecid, sulfinpirazonă (pentru gută și artrită);

- antibiotice chinolone (pentru infecții bacteriene) cum sunt ciprofloxacina, levofloxacina;

- tacrolimus (imunosupresor utilizat după transplantul de organe);

- zidovudină (pentru HIV).

Faringo Intensiv împreună cu alimente și băuturi: evitați consumul de alcool în timp ce utilizați acest medicament, întrucât poate crește riscul de sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu luați acest medicament dacă sunteți în ultimele 3 luni de sarcină. Dacă sunteți în primele 6 luni de sarcină, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Nu utilizați acest medicament dacă alăptați. Flurbiprofen aparține unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil odată cu oprirea utilizării medicamentului. Este puțin probabil ca utilizarea ocazională a acestui medicament să vă afecteze posibilitatea de a rămâne gravidă; cu toate acestea, spuneți medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă aveți dificultăți în a rămâne gravidă.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: acest medicament nu ar trebui să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, amețeala și tulburările de vedere sunt reacții adverse posibile după administrarea AINS. Dacă vă afectează, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje.

Faringo Intensiv conține ciclodextrine (betadex și hidroxipropilbetadex). Acest medicament conține ciclodextrine 9,91mg (betadex 9,58mg și hidroxipropilbetadex 0,33mg) per fiecare doză (3 pulverizări), echivalent cu ciclodextrine 19,15mg/ml (betadex 18,50mg și hidroxipropilbetadex 0,33mg) per fiecare doză (3 pulverizări).

3. Cum să luaţi Faringo Intensiv

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată este:

Adulți cu vârsta de 18 ani și peste: o doză de 3 pulverizări în zona din spate a gâtului, la interval de 3-6 ore, după cum este necesar, până la maximum 5 doze într-o perioadă de 24 ore. O doză (3 pulverizări) conține flurbiprofen 8,75mg.

Utilizarea la copii și adolescenți: nu utilizați acest medicament la copii sau adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Numai pentru administrare bucofaringiană. Pulverizați doar în zona din spate a gâtului. Nu inhalați în timp ce pulverizați. Nu utilizați mai mult de 5 doze (15 pulverizări) în decurs de 24 ore. Faringo Intensiv este destinat utilizării numai pe termen scurt. Trebuie să utilizați cât de puține doze aveți nevoie, pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a vă ameliora simptomele. Dacă apare iritație a cavității bucale, tratamentul cu flurbiprofen trebuie întrerupt. Nu utilizați acest medicament timp de mai mult de 3 zile, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru. Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează, se agravează sau dacă apar noi simptome, discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult Faringo Intensiv decât trebuie: adresați-vă imediat unui medic sau unui farmacist sau mergeți imediat la cel mai apropiat spital. Simptomele supradozajului pot include: greață sau vărsături, durere de stomac sau, mai rar, diaree. Sunt posibile de asemenea țiuitul în urechi, durerea de cap și sângerarea gastrointestinală. Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Nu mai utilizati acest medicament și adresați-vă imediat unui medic dacă aveți: semne ale unei reacții alergice cum sunt astm bronșic, respirație șuierătoare sau scurtare a respirației inexplicabile, mâncărimi, secreții nazale sau erupții trecătoare pe piele, umflare a feței, limbii sau gâtului, cauzând dificultăți la respirație, bătăi rapide ale inimii, scădere a tensiunii arteriale ce duce la șoc (acestea pot apărea chiar și la prima utilizare a medicamentului). Semne de hipersensibilitate și reacții la nivelul pielii, cum sunt roșeață, umflare, descuamare, apariție a veziculelor, exfoliere sau ulcerație la nivelul pielii și mucoaselor. Pot să apară și alte reacții adverse: amețeli, durere de cap, iritație la nivelul gâtului, ulcerații, durere sau amorțeală la nivelul gurii, durere în gât, disconfort (senzație de căldură, arsură sau furnicături) la nivelul gurii, greață și diaree, senzație de ace și mâncărimi la nivelul pielii, somnolență, formare de vezicule la nivelul gurii sau gâtului, insensibilitate la nivelul gâtului, balonare a stomacului, durere abdominală, vânturi, constipație, indigestie, vărsături, gură uscată, senzație de arsură în gură, afectare a gustului, erupții trecătoare pe piele, mâncărimi ale pielii, febră, durere, senzație de somnolență sau dificultăți de a adormi, agravare a astmului bronșic, respirație șuierătoare, scurtare a respirației, scădere a sensibilității la nivelul gâtului. Rare: reacție anafilactică. 

Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1, Bucuresti, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Faringo Intensiv

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe flacon și pe cutie. Data de expirare (EXP) se referă la ultima zi a lunii respective. Nu utilizați acest medicament pe o perioadă mai mare de 1 lună după prima utilizare. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Faringo Intensiv: substanța activă este flurbiprofen. O doză (3 pulverizări) conține flurbiprofen 8,75mg. O pulverizare conține flurbiprofen 2,92mg. Un mililitru de spray bucofaringian soluție conține flurbiprofen 17,16mg. Celelalte componente sunt: betadex (E459), hidroxipropilbetadex, fosfat disodic dodecahidrat, acid citric, hidroxid de sodiu, aromă de cireșe, zaharină sodică (E954). Compoziția calitativă a aromei de cireșe: substanța(e) aromatizantă(e), preparat(e) aromatizant(e), alcool etilic, triacetat de gliceril (E1518), propilenglicol (E1520), acid ascorbic (E300), Di-alfa-tocoferol (E307), apă.

Cum arată Faringo Intensiv şi conţinutul ambalajului: spray-ul bucofaringian se prezintă sub formă de soluție limpede și incoloră, cu gust și miros de cireșe. Faringo Intensiv este compus dintr-un flacon din plastic cu soluție, ținut într-un dozator, prevăzut cu o pompă mecanică de pulverizare.

Prezentare: flacon x 15ml.

0.0 0
Scrie propria ta recenzie Inchide
*
*
  • Rău
  • Excelent