Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  dipiridamol 25mg x 30 comprimate filmate

  Producator: Zentiva
  SKU: 5368276
  Disponibilitate: In stoc
  9,59 Lei
  i h

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Dipiridamol Zentiva şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dipiridamol Zentiva

  3. Cum să utilizaţi Dipiridamol Zentiva

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Dipiridamol Zentiva

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Dipiridamol Zentiva şi pentru ce se utilizează

  Dipiridamol Zentiva este un medicament ce aparţine unui grup numit antiagregante plachetare şi este utilizat:

  - ca vasodilatator în managementul pe termen lung al cardiopatiei ischemice cronice;

  - ca adjuvant la tratamentul anticoagulant oral pentru prevenirea complicaţiilor tromboembolice la purtătorii de proteze valvulare;

  - ca antiagregant, asociat cu acid acetilsalicilic, în tratamentul diverselor afecţiuni cu risc tromboembolic (afecţiuni cardiace, by-pass aorto-coronarian, trombocitemii, afecţiuni vasculare periferice, boala Kawasaki etc);

  - în testul de stres pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, alternativ la administrarea intravenoasă; produce vasodilataţie coronariană importantă;

  - la copii pentru profilaxia trombozelor arteriale în cazul poliglobuliilor secundare cardiopatiilor congenitale cianogene şi pentru prevenţia accidentelor tromboembolice la copii purtători de proteze valvulare mecanice.

  Acest medicament este un medicament destinat îndeosebi adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 5 ani. Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dipiridamol Zentiva

  Nu utilizaţi Dipiridamol Zentiva dacă sunteţi alergic la dipiridamol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Dipiridamol Zentiva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

  - dacă suferiţi de tulburări cardiovasculare precum angina pectorală. Datorită acţiunii vasodilatatoare, dipiridamolul trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu angină instabilă, cu obstrucţie la nivelul tractului de ejecţie al ventricului stâng, hipotensiune arterială sau instabilitate hemodinamică (de exemplu asociată cu un infarct miocardic recent). S-au semnalat apariţia de dureri anginoase, modificări ale electrocardiogramei de tip ischemie şi tulburări de conducere. Administrarea concomitentă de vasodilatatoare poate determina hipotensiune arterială severă.

  - dacă suferiţi de tulburări de coagulare a sângelui, deoarece dipiridamolul trebuie utilizat cu precauţie. 

  - dacă suferiţi de miastenia gravis, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei de dipiridamol.

  - dacă urmează să vi se administreze dipiridamol injectabil. Nu se recomandă administrarea adiţională de dipiridamol injectabil la pacienţii care primesc dipiridamol oral în doze uzuale. Dacă este necesară administrarea de dipiridamol injectabil pentru diagnostic scintigrafic sau echocardiografic se recomandă întreruperea administrării orale cu 24 ore înaintea testului. La pacienţii vârstnici, la care se administrează tratament îndelungat cu dipiridamol, pot apare manifestări ale unei suferinţe biliare; este necesară supravegherea în vederea depistării unei simptomatologii biliare şi întreruperea tratamentului în caz de litiază biliară.

  Dipiridamol Zentiva împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Înainte să luaţi Dipiridamol Zentiva, menţionaţi medicului dacă sunteţi în tratament cu unul din medicamentele de mai jos:

  - adenozină, deoarece dipiridamolul creşte concentraţia plasmatică şi efectele cardiovasculare ale adenozinei. Trebuie luată în consideraţie ajustarea dozei de adenozină în administrarea concomitentă cu dipiridamolul.

  - anticoagulante orale precum warfarina, deoarece în cazul tratamentului asociat de dipiridamol cu anticoagulante orale creşte riscul de hemoragii. În cazul în care dipiridamolul a fost administrat concomitent cu warfarina, sângerările nu au fost mai mari ca frecvenţă sau severitate decât când au fost observate în cazul administrării warfarinei în monoterapie. Dipiridamolul poate creşte efectul anticoagulantelor orale prin efectul antiagregant plachetar.

  - antiacide, deoarece administrarea de antiacide poate reduce eficacitatea dipiridamolului.

  - inhibitori de colinesteraze, deoarece dipiridamolul poate contracara efectul anticolinesterazic al inhibitorilor de colinesteraze putând agrava miastenia gravis.

  - hipotensive, deoarece dipiridamolul poate creşte efectul acestora privind scăderea tensiunii arteriale sanguine.

  Dipiridamol Zentiva împreună cu alimente şi băuturi: nu există restricţii legate de administrarea împreună cu alimente şi băuturi.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dipiridamol Zentiva se administrează în timpul sarcinii numai după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal. Nu se recomandă administrarea în timpul alăptării, deoarece dipiridamolul se excretă în laptele matern.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: prin reacţiile adverse pe care le produce medicamentul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Dipiridamol Zentiva conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Dipiridamol Zentiva conţine colorantul Galben amurg (E110), care poate provoca reacţii alergice. Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă vă îngrijorează vreunul din componentele acestui medicament.

  3. Cum să utilizaţi Dipiridamol Zentiva

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dipiridamol Zentiva se administrează oral cu aproximativ o oră înaintea mesei.

  • Adulţi şi adolescenţi: doza recomandată ca antiagregant şi adjuvant la tratamentul anticoagulant oral este de 75-100mg dipiridamol (3-4 comprimate filmate) de patru ori pe zi. Se poate creşte până la maxim 600mg dipiridamol pe zi.

  doza recomandată ca vasodilatator este de 50mg dipiridamol (2 comprimate filmate) de trei ori pe zi.

  în testul de stres pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, se pot administra 300mg dipiridamol oral (12 comprimate filmate), alternativ la administrarea intravenoasă sub formă de soluţie injectabilă.

  • Copii cu vârsta peste 5 ani: - doza recomandată este de 2-4 mg dipiridamol pe kg şi zi.

  Dacă utilizaţi mai mult Dipiridamol Zentiva decât trebuie: dacă aţi luat mai mult decât trebuie din Dipiridamol Zentiva adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi întotdeauna cu dumneavoastră cutia medicamentului, astfel ca personalul specializat să ştie ce aţi luat. Simptomele ce pot apărea în cazul supradozajului sunt: agitaţie, ameţeli, slăbiciune, senzaţie de căldură, înroşire a feţei, transpiraţie, scăderea tensiunii arteriale şi tahicardie.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Dipiridamol Zentiva: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Dipiridamol Zentiva: luaţi Dipiridamol Zentiva întreaga perioadă a tratamentului stabilită de medicul dumneavoastră, chiar şi atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Rare: dureri la nivelul muşchilor. Foarte rare: cazuri de accidente hemoragice, cazuri izolate de trombocitopenie (număr scăzut de plachete în sânge). Cu frecvenţă necunoscută: greaţă, vărsături, diaree, poate fi încorporat în calculii biliari (poate accelera formarea acestora), durere de cap, ameţeli, vertij (iluzia mişcării), scăderea tensiunii arteriale, apariţia durerilor în piept (anginoase); dereglarea ritmului normal al inimii (aritmii, tahicardie), senzaţie de căldură, înroşirea feţei, erupţii pe piele, urticarie, angioedem (reacţie alergică gravă), bronhospasm (îngustarea temporară a bronhiilor care reduce debitul de aer care le traversează provocând o şuierătură la expiraţie sau tuse).

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Dipiridamol Zentiva

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie/blister, după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Dipiridamol Zentiva: substanţa activă este dipiridamol. Fiecare comprimat filmat conţine dipiridamol 25mg. Celelalte componente sunt: nucleu - amidon de porumb, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă K 30, talc, stearat de magneziu; film - hipromeloză, polisorbat 80, dioxid de titan (E171), talc, macrogol 6000, galben amurg (E110).

  Cum arată Dipiridamol Zentiva şi conţinutul ambalajului: Dipiridamol Zentiva se prezintă sub formă de comprimate filmate, de formă rotundă, suprafaţă lenticulară, de culoare galben-portocalie.

  Prezentare: cutie x 30 comprimate filmate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent