Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  clotrimazol crema 1% x 15 grame antibiotice iasi

  Producator: antibiotice
  SKU: 1058216
  Disponibilitate: In stoc
  10,00 Lei
  i h

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

  Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Clotrimazol crema cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 

  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Clotrimazol crema şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Clotrimazol crema

  3. Cum să utilizaţi Clotrimazol crema

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Clotrimazol crema

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE CLOTRIMAZOL CREMA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Clotrimazol crema este un medicament antifungic. Este util în tratamentul local al următoarelor afecţiuni, la adulţi, vârstnici, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 5 ani:

  - micoze ale pielii determinate de Candida albicans;

  - eritrasma;

  - dermatofiţii ale pielii şi rădăcinii firelor de păr (tinea corporis, tinea cruris, tinea pedis, tinea barbae, tinea capitis) determinate de Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophites, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis;

  - pitiriazis versicolor determinată de Malassezia furfur;

  - paronichie asociată onicomicozelor (infecţia fungică a ţesuturilor adiacente unghiei).

  2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CLOTRIMAZOL CREMA

  Nu utilizaţi Clotrimazol crema: dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului si dacă infecţia este situată la nivelul unghiilor sau scalpului.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clotrimazol crema: medicamentul este destinat tratamentului la nivelul pielii. Înainte de aplicare, spălaţi zona afectată (de preferinţă cu un săpun alcalin) şi uscaţi-o. Nu aplicaţi crema în zona ochilor, a nasului şi a gurii, pe mucoase sau pe leziuni deschise. Dacă accidental crema a ajuns în contact cu ochii, spalaţi zona afectată cu multă apă curată. Dacă apar reacţii adverse care persistă este necesar să vă adresaţi medicului.

  Pentru vindecarea micozelor interdigitale (“picior de atlet”) se recomandă pudrarea ciorapilor şi a interiorului pantofilor cu talc sau o altă pudră absorbantă. Picioarele se vor spăla şi se vor usca foarte bine, mai ales în zona afectată.

  Dacă în timpul tratamentului cu Clotrimazol crema apar fenomene de iritaţie la locul aplicării sau reacţii alergice, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Utilizarea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Clotrimazolul, cremă reduce eficacitatea amfotericinei şi a altor antibiotice polienice (nistatină, natamicină). Dacă se utilizează deodorante sau cosmetice pe suprafaţa de piele afectată, nu se poate exclude reducerea eficacităţii clotrimazolului

  Sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu există studii clinice controlate efectuate la gravide. Se recomandă evitarea utilizării clotrimazolului în primul trimestru de sarcină. În trimestrele II şi III de sarcină, clotrimazolul se va utiliza numai dacă este absolut necesar, după evaluarea atentă de către medic a raportului risc potenţial fetal/beneficiu terapeutic matern.

  Deoarece nu se ştie dacă clotrimazolul aplicat local se excretă în laptele uman, se va administra cu prudenţă la femeile care alăptează, numai la recomandarea medicului.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Clotrimazol crema nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Clotrimazol crema: acest medicament conţine alcool cetilic şi alcool cetostearilic care pot provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). Deoarece conţine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

  3. CUM SĂ UTILIZAŢI CLOTRIMAZOL CREMA

  • Adulţi, vârstnici, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 5 ani: Clotrimazol crema 10mg/g, cremă se aplică local de 2-3 ori pe zi, după spălarea şi uscarea zonei afectate. Durata tratamentului variază în general 3-4 săptămâni în cazul dermatomicozelor produse de dermatofiţi şi Candida si 2-4 săptămâni în cazul eritrasmei. 1-3 săptămâni în cazul pitiriazisului versicolor.

  Pentru a preveni reapariţia afecţiunii, tratamentul infecţiilor fungice va fi continuat aproximativ 2 săptămâni după dispariţia simptomelor. Eficacitatea şi siguranţa utilizării clotrimazolului la copii cu vârsta sub 5 ani nu au fost stabilite.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Clotrimazol crema: indepărtaţi medicamentul prin spălarea zonei respective. În cazul ingestiei orale accidentale sau în cazul unei doze mari, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de primire urgenţe al celui mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Clotrimazol crema: dacă aţi uitat să utilizaţi o doză, administraţi-o imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru administrarea următoarei doze, utilizaţi-o doar pe aceasta. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Clotrimazol crema: dacă încetaţi să utilizaţi Clotrimazol crema mai devreme decât este recomandat este posibil ca afecţiunea dumneavoastră să reapară sau să nu se amelioreze.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Clotrimazol crema poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

  • Tulburări ale sistemului imunitar: vezicule, înroşire a pielii, umflare, mâncărime, senzaţie de înţepătură, urticarie.

  • Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: senzaţie de arsură, fisuri la nivelul pielii, erupţie trecătoare pe piele.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. CUM SE PĂSTREAZĂ CLOTRIMAZOL CREMA

  Nu utilizaţi Clotrimazol crema după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

  Ce conţine Clotrimazol crema: substanţa activă este clotrimazolul. Un gram cremă conţine clotrimazol 10mg. Celelalte componente sunt: polisorbat 80, vaselină albă, glicerol, alcool cetilic, alcool cetostearilic şi ceteareth 30, p hidroxibenzoat de metil, apă purificată.

  Cum arată Clotrimazol crema şi conţinutul ambalajului: Clotrimazol crema se prezintă sub formă de cremă omogenă de culoare albă până la alb-gălbui.

  Prezentare: tub x 20g.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent