Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Clisma Lax 133ml - 20 flacoane Sofar Italia

  Producator: Sofar Italia
  Pagina actualizata la data de: 05.03.2024
  SKU: 12763227
  Disponibilitate: In stoc
  183,50 Lei
  Prețul tău: 165,15 Lei
  i h

  Clisma-Lax este un dispozitiv conceput pentru efectuarea de clistere de curățare a intestinului gros în mod ușor, rapid, sigur și igienic; este gata confecționat și aplicarea sa nu necesită nici un alt accesoriu și nici necesitatea de a pregăti completări secundare.

  Clisma-Lax conține o soluție apoasă salina și constă într-un flacon moale și ușor de manevrat din plastic, care are și funcția de dispozitiv de administrare, prevăzut cu canula rectală atraumatică prelubrifiată, dotată cu o valvă brevetată pentru reglarea vitezei de scurgere cu mecanism antiscurgere.
  Cu Clisma-Lax totul este deja gata: atât soluția salină activă conținută în flacon, cât și flaconul în sine, care este și instrument de administrare.

  Așadar, acest dispozitiv face astfel încât clisterul, care în trecut era o practică destul de neplăcută și laborioasa, să fie o intervenție foarte rapidă, ce poate fi practicată atât acasă cât și în altă parte, în condiții de siguranță și de igienă sporite, fără a mai prezenta disconfortul, riscurile și irosirea de timp care caracterizau metodele tradiționale.

  Compozitie: conține o soluție având următoarea compoziție pentru 100ml: fosfat sodic monobazic anhidru (NaH2PO4) 13,91g; fosfat sodic bibazic anhidru (Na2HPO4) 3,18g; hidroxid de sodiu; benzoat de sodiu; metilparahidroxibenzoat, apa distilată c.s. la 100ml.

  Mecanismul de acțiune: acțiunea evacuativă a Clisma-Lax este exercitată de 133ml de soluție salina hiperosmotică de fosfați de sodiu, stabilizată și tamponată la pH 5,5, experimentată și utilizată de decenii pe scară largă în Europa și Statele Unite. Această formulă de fosfați conținută de Clisma-Lax este confirmată de cele mai importante farmacopee, printre care USP și British Pharmacopoeia.
  În urma administrării rectale, soluția hiperosmotică atrage apă din țesuturile dimprejur, sporind astfel ulterior volumul conținutului rectal, care destinde pereții intestinului stimulează  nevoia de evacuare în mod delicat, fără efort, cu ajutorul unui mecanism aproape fiziologic.

  Excepție făcând situații foarte rare, clisterul de evacuare sevește unui scop simplu: acela de a curăța intestinul gros. Dar motivele pentru a dori un colon curat sunt mai multe.
  Un clister este esențial pentru pregătirea pentru examenele de diagnosticare, radiologice și colonscopice, în procedurile chirurgicale care implică intestinul și în obstetrică, înainte și după naștere.

  Întrucât clisterul are capacitatea de a elibera rapid intestinul, în momentul în care apare această necesitate, iar acțiunea să rămâne limitată numai la intestinul gros, utilitatea sa practică este considerată indispensabilă în cazul pacienților cu cardiopatie, care trebuie să evacueze fără efort, în cazul pacienților paraplegici, în cazul anumitor pacienți neurologici pentru care nu sunt recomandate sau sunt contraindicate laxativele orale.

  Mod de utilizare: Clisma-Lax este indicat în cazuri de constipație și pentru golirea rectului înainte de examenele de diagnosticare, radiografice, urologice, ginecologice și colonscopice.
  Dozajul pentru adulți și pentru copii de peste 12 ani este de un flacon sau conform prescripției medicului: în caz de nevoi speciale, se pot administra consecutiv două sau trei flacoane.

  Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, jumătate de flacon sau conform prescripției medicului.

  Nu trebuie utilizat pentru copii sub vârsta de 3 ani.

  Utilizarea Clisma-Lax poate contribui la corectarea dereglărilor provocate de constipație și la reglarea intestinului dar, exceptând cazurile în care este recoandat de medic, administrarea cotidiană de Clisma-Lax nu trebuie să depășească 7 zile.

  Clisma-Lax poate fi efectuat la temperatura mediului ambient. În cazul în care este preferat călduț, este de ajuns să fie pus în contact cu apă caldă (prin scufundare sub jetul de la robinet). Pentru un efect mai bun, este recomandată efectuarea Clisma-Lax în poziție culcat pe soldul stâng. Pentru o acțiune mai bună de curățare, deziderabilă înainte de examenele de diagnosticare, luați poziția genupectorală timp de câteva minute, imediat după administrare.

  Îndepărtați capacul de protecție de pe canula rectală. Luați flaconul și introduceți în mod delicat canula în rect, în direcția buricului, apoi apăsati flaconul total. Este prevăzută rămânerea în flacon a unui rest de soluție. La copii, canula nu trebuie să pătrundă cu mai mult de jumătate din lungimea sa. Odată terminată injectarea, extrageți canula și aruncați dispozitivul introdus. Rămâneți în poziție culcat până când simțiți nevoia urgenta de a evacua, care de obicei se manifestă în 5 minute.
  Nu este necesar să rețineți clisterul mai mult de 5 minute, pregătindu-vă în orice caz de evacuare, chiar și în lipsa stimulilor, deoaree soluția administrată trebuie eliminată în orice caz în cel mai scurt timp posibil.

  Contraindicații: la fel ca și alte produse analoage, Clisma-Lax este în general bine tolerat în orice etapă de vârstă și condiție. În orice caz, Clisma-Lax este contraindicat, ca și orice alte clistee evacuative, în cazul pacienților dializați, in cazul în care se suferă de tulburări ce ar putea prelungi rămânerea soluției în intestin, precum megacolon, obstrucție sau stenoza intestinală, fecalom.

  În plus, Clisma-Lax este contraindicat în caz de hemoroizi, în cazul bolilor inflamatorii acute și cronice ale intestinului și în caz de grețuri, vărsături și dureri abdominale.

  Atenționări: Clisma-Lax trebuie administrată numai ocazional, la nevoie și cât mai puțin frecvent posibil. Utilizarea sa pe perioade de timp îndelungate necesită prescripția medicului. Nu trebuie utilizat în caz de grețuri, vărsături, dureri abdominale, obstrucție sau stenoza intestinală, sângerare rectală. La copii cu vârsta sub 12 ani și la persoanele în vârstă care nu au o stare bună de sănătate, consultați medicul înainte de a utiliza Clisma-Lax. Utilizați produsul numai dacă soluția este clară și conținutul întreg. Păstrați întotdeauna la dispoziție prospectul.

  Prezentare: flacon 133ml x 20 bucati.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent