Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Bronchostop sirop - 120ml

  Producator: Kwizda Pharma Gmbh
  SKU: 18400155
  Disponibilitate: In stoc
  26,99 Lei
  i h

  Bronchostop sirop - Extract uscat din iarbă de cimbru/extract lichid din rădăcină de nalbă mare

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Bronchostop sirop și pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Bronchostop sirop

  3. Cum să luați Bronchostop sirop

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Bronchostop sirop

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Bronchostop sirop și pentru ce se utilizează

  Bronchostop sirop este un medicament din plante medicinale cu utilizare tradiţională utilizat pentru a ameliora iritația gâtului și tusea uscată asociată și pentru a favoriza expectorația mucusului persistent, vâscos în tusea asociată cu răceala. Acest medicament din plante medicinale cu utilizare tradiţională se foloseşte pentru indicaţia specificată exclusiv pe baza utilizării îndelungate. Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. Bronchostop sirop este indicat pentru utilizare la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 2 ani. Copiii cu vârsta între 2 și 4 ani trebuie să utilizeze acest produs doar la recomandarea medicului.

  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Bronchostop sirop

  Nu luați Bronchostop sirop dacă sunteți alergic la rădăcina de nalbă mare, cimbru sau la alte plante din familia Lamiaceae (de ex. busuioc, rozmarin, salvie) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

  Atenționări și precauții: inainte să luați Bronchostop sirop, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă apar febră, dificultăţi la respiraţie sau expectoraţie cu puroi trebuie să consultaţi fără întârziere un medic.

  Copii: nu este recomandată utilizarea la copii cu vârsta sub 2 ani deoarece nu sunt suficiente date disponibile şi trebuie să solicitaţi sfatul medicului.

  Bronchostop sirop împreună cu alte medicamente: spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați/utilizați, ați luat/utilizat recent sau s-ar putea să luați/utilizați orice alte medicamente. Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

  Sarcina și alăptarea: deoarece nu sunt suficiente date disponibile, nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii și alăptării. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu există date disponibile privind influenţa asupra fertilității la om.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Bronchostop sirop conține conservanții parahidroxibenzoat de metil şi parahidroxibenzoat de propil. Aceştia pot să provoace reacţii alergice (chiar întârziate). Bronchostop sirop conține suc concentrat de zmeură care conține sucroză, glucoză și fructoză. Acest medicament conține aproximativ 60mg fructoză la fiecare 15ml. Dacă medicul v-a spus că dumneavoastră (sau copilul dumneavoastră) aveți o intoleranță la unele zaharuri sau dacă ați fost diagnosticat cu intoleranță ereditară la fructoză (HFI), o afecțiune genetică rară în care o persoană nu poate descompune fructoza, discutați cu medicul înainte ca dumneavoastră (sau copilul dumneavoastră) să luați sau să primiți acest medicament. Bronchostop sirop conține xilitol (xilitol 4,61g/15ml). Xilitolul poate avea efect laxativ uşor. Conținutul caloric este de 2,4 kcal/g xilitol. Bronchostop sirop conține propilenglicol. Acest medicament conține propilenglicol 33,3mg la fiecare 15ml.

  3. Cum să luați Bronchostop sirop

  Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

  • Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: 15ml la fiecare 3 până la 4 ore (4 până la 6 ori pe zi; doza zilnică maximă până la 90ml).

  • Copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani: 7,5ml la fiecare 3 până la 4 ore (4 până la 6 ori pe zi; doza zilnică maximă până la 45ml).

  • Copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani: după consultarea unui medic, se poate administra 7,5ml la fiecare 3 până la 4 ore (4 până la 6 ori pe zi; doza zilnică maximă până la 45ml).

  • Copii cu vârsta mai mică de 2 ani: nu este indicată utilizarea la copii cu vârsta sub 2 ani deoarece nu sunt suficiente date disponibile şi trebuie să solicitaţi sfatul medicului.

  Mod de administrare: pentru administrare orală. Luaţi Bronchostop sirop nediluat, prin introducerea dozei menționată mai sus în măsura dozatoare atașată, care are gradaţii de la 2,5ml la 20ml. Dacă este necesar, puteți să luați Bronchostop sirop diluat cu apă sau ceai cald.

  Durata de utilizare: auto-medicația cu Bronchostop sirop trebuie să fie limitată 5 zile. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

  Dacă luați mai mult Bronchostop sirop decât trebuie: dacă ați luat o doză considerabil mai mare din acest medicament, simptomele reacțiilor adverse cunoscute pot să apară mai intens. În acest caz, vă rugăm să vă adresaţi medicului. Dacă este necesar, el/ea poate decide în privinţa măsurilor necesare.

  Dacă uitați să luați Bronchostop sirop: nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Au fost observate reacţii de hipersensibilitate precum și tulburări gastro-intestinale în cazul medicamentelor care conțin cimbru. Frecvența de apariție nu este cunoscută.

  Raportarea reacțiilor adverse: dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare: Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Bronchostop sirop

  Medicamentul nedeschis nu necesită condiții speciale de temperatură pentru păstrare. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C, după prima deschidere. Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Închideţi bine flaconul după utilizare. Utilizați conținutul flaconului în decurs de 4 săptămâni după deschidere. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Bronchostop sirop: substanțele active sunt - 1ml conţine extract 7,8mg (sub formă de extract uscat) din părţile aeriene de Thymus vulgaris L. şi Thymus zygis L., (iarba de cimbru) (7-13:1). Solvent de extracţie: apa; extract 55,3mg (sub formă de extract lichid) din rădăcina de Althaea officinalis L., (rădăcina de nalbă) (1:12-14). Solvent de extracţie: apa. Celelalte componente sunt: xilitol (E967), parahidroxibenzoat de metil (E218), parahidroxibenzoat de propil (E216), suc concentrat de zmeură (conținând sucroză, glucoză și fructoză), aromă de zmeură (arome sintetice și naturale, propilenglicol (E1520)), gumă xantan, acid citric monohidrat (E330), maltodextrină, gumă arabică, apă purificată.

  Cum arată Bronchostop sirop și conținutul ambalajului: Bronchostop sirop este un lichid vâscos, brun-roșcat, cu miros și gust de cimbru și zmeură.

  Prezentare: flacon x 120ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent