Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Blu gel A 0.3% Free solutie oftalmica - 8ml

  Pagina actualizata la data de: 08.12.2023
  SKU: 18394351
  Disponibilitate: In stoc
  44,48 Lei
  Prețul tău: 40,03 Lei
  i h

  Blu gel A este un substituent lacrimal compus dintr-o soluţie oftalmică izotonică sterilă ce conţine hialuronat de sodiu şi aminoacizi, pentru o secreţie lacrimală scăzută şi pentru refacerea condiţiilor fiziologice ale filmului lacrimal.

  Acidul hialuronic este un mucopolizaharid ce face parte din compoziţia a numeroase ţesuturi din organism. Are proprietatea de a adera la suprafaţa oculară pe care o protejează, umidifică şi lubrifiază. Prin caracteristicile sale mucoadezive are o remanenţa crescută la nivelul suprafeţei oculare, stabilizând filmul lacrimal.

  Hidroximetil glicinatul de sodiu (N-IG), este un derivat de aminoacid de nouă generaţie care, datorită activităţii sale antimicrobiene exercită o acţiune conservantă eficace fără efecte negative asupra suprafeţei oculare.

  Aminoacizii L-prolina, L-glicina, L-lizina clorhidrat şi L-leucina, conţinuti cresc lubrifierea suprafeţei oculare şi pot contribui la îmbunătăţirea protecţiei epiteliilor supuse stresului de diferite feluri.

  Indicatii: substituent lacrimal transparent, steril, vâscoelastic pentru protecţia corneei. Protejează, umidifică şi lubrifiază suprafaţa ochiului, ameliorează discomfortul asociat cu stresul mecanic, după folosirea lentilelor de contact, în timpul operaţiilor chirurgicale şi de diagnosticare oftalmologică. Absenţa lubrifierii corneei.

  Compozitie: hialuronat de sodiu 0,300g, N-hidroximetil glicinat 0,002g, Na-EDTA 0,100g, L-prolina 0,0752g, L-glicina 0,100g, L-lizina clorhidrat 0,014g, L-leucina 0,0108g, Soluţie izotonică pH 7,2 până la 100ml.

  Mod de administrare: 1-2 picături instilate în sacul conjunctival, de 2-3 ori pe zi, sau conform indicaţiei medicului oftalmolog. Produsul poate fi instilat şi atunci când există lentila de contact fără a necesita indepărtarea acesteia.

  Contraindicati: hipersensibilitate la oricare din componentele produsului sau la alte substanţe asemănătoare.

  Precautii: produsul este steril până la deschiderea flaconului. Inchideţi adecvat flaconul după utilizare şi evitaţi contactul între picurător şi ochi sau orice alt obiect pentru a preveni contaminarea soluţiei. Nu utilizaţi produsul după 90 de zile de la prima deschidere a flaconului. Nu utilizaţi produsul după data de expirare indicată pe flacon. Nu stocaţi la temperaturi mai mari de 25ºC. Nu inghiţiţi produsul. Produsul este numai de uz oftalmic extern. In caz de administrare concomitenta de soluţii oftalmice cu scop curativ, consultaţi medicul oftalmolog. A nu se lăsa la indemâna copiilor.

  Prezentare: flacon x 8ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent