Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  ACC 600mg plicuri - 10 comprimate efervescente

  Producator: Sandoz
  SKU: 12758197
  Disponibilitate: In stoc
  37,50 Lei
  i h

  ACC 600mg plicuri

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 4-5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este ACC 600mg comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC 600mg comprimate efervescente

  3. Cum să luaţi ACC 600mg comprimate efervescente

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează ACC 600mg comprimate efervescente

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este ACC 600mg comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

  ACC 600mg comprimate efervescente conține substanța activă acetilcisteină și fluidifică mucusul vâscos de la nivelul căilor respiratorii. ACC 600mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la adolescenți cu vârsta peste 14 ani și adulți.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC 600mg comprimate efervescente 

  Nu luați ACC 600mg comprimate efervescente:

  - dacă sunteți alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  - dacă aveți un astm bronșic care se agravează.

  - dacă aveți ulcer de stomac sau de intestin de lungă durată. 

  - a nu se utiliza la copii și adolescenți cu vârsta sub 14 ani.

  Atenţionări şi precauţii: discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua ACC 600mg comprimate efervescente dacă aveți:

  - modificări ale pielii și mucoaselor: apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson și sindromul Lyell au fost rareori raportate ca fiind corelate cu utilizarea de acetilcisteină. Dacă modificările pielii și ale mucoaselor apar pentru prima oară, trebuie să consultați imediat medicul și să întrerupeți administrarea de acetilcisteină.

  - astm bronșic: vezi de asemenea pct. 2, paragraful 2 “Nu luați ACC 600mg comprimate efervescente”.

  - antecedente de ulcere stomacale sau intestinale sau aveți aceste ulcere în prezent: vezi de asemenea pct. 2, paragraful 2 “Nu luați ACC 600mg comprimate efervescente”. 

  - o hipersensibilitate la histamină: la acești pacienți trebuie evitat tratamentul pe termen lung, deoarece ACC 600mg comprimate efervescente influențează metabolismul histaminei și poate duce la simptome de intoleranță (de exemplu, durere de cap, secreții nazale, mâncărimi).

  - o incapacitate de a elimina mucusul prin tuse.

  Copii: având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC 600mg comprimate efervescente nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani. Alte medicamente, cu o cantitate mai mică de substanță activă, sunt disponibile pentru ei.

  ACC 600mg împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru se aplică în special pentru:

  • antitusive: administrarea concomitentă de ACC comprimate efervescente și antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei. Această terapie asociată trebuie să aibă o indicație terapeutică precisă. Este imperativ să consultați medicul înainte de a utiliza această combinație.

  • antibiotice: studiile experimentale au demonstrat o reducere a efectului antibioticelor (tetracicline, aminoglicozide, peniciline) cauzată de acetilcisteină. Din motive de siguranţă, antibioticele trebuie administrate separat şi la un interval de cel puţin 2 ore. Acest lucru nu se aplică medicamentelor conţinând substanţa activă cefiximă sau loracarbef. Acestea pot fi luate în același timp cu acetilcisteina.

  • cărbune activat

  • trinitrat de glicerină: un medicament cunoscut ca și nitroglicerină, folosit pentru vasodilatație. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza pentru tensiune arterială redusă, care poate deveni gravă și care poate fi indicată prin dureri de cap.

  Teste de laborator: spuneți medicului dumneavoastră că luați ACC 600mg comprimate efervescente în cazul în care este necesar să faceți următoarele teste, deoarece poate afecta determinarea:

  - salicilaților: medicamente pentru tratamentul durerii, inflamațiilor sau reumatismului,

  - corpilor cetonici din urină.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Deoarece nu există experiență suficientă referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide, ACC 600mg comprimate efervescente trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar. Nu sunt disponibile date referitoare la excreția acetilcisteinei în laptele matern. De aceea, trebuie să utilizați ACC 600mg comprimate efervescente în timpul alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: ACC 600mg comprimate efervescente nu are influenţă cunoscută asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  ACC 600mg comprimate efervescente conține urme de sorbitol, lactoză și sodiu. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Un comprimat conține sodiu 6,03mmol (138,8mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienții care urmează o dietă cu restrictive de sodium.

  3. Cum să luați ACC 600mg comprimate efervescente

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată, în cazul în care nu v-a fost altfel prescrisă de către medic, este:

   Adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani: 1 comprimat efervescent 2-3 ori pe zi ACC 600mg comprimate efervescente.

  Mod de administrare: dizolvaţi comprimatul efervescent într-un pahar cu apă şi beţi întregul conţinut al paharului după mese. Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

  Durata utilizării: dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

  Dacă luați mai mult ACC 600mg comprimate efervescente decât trebuie: in caz de supradozaj, pot să apară iritații la nivelul stomacului și tractului intestinal, cum ar fi durere abdominală, greață, vărsături, diaree. Până în prezent nu au fost observate reacții adverse severe sau simptome ale intoxicației, nici măcar în caz de supradozaj masiv. Totuși, dacă se suspectează un supradozaj cu ACC 600mg comprimate efervescente, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

  Dacă uitaţi să luaţi ACC 600mg comprimate efervescente: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi doar să luaţi următoarea doză conform programului obişnuit de administrare. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Încetați să luați ACC 600mg comprimate efervescente și contactați medicul dumneavoastră dacă apar semne ale unei reacții alergice sau a unei reacții ale pielii grave: reacții alergice severe, inclusiv şoc, reacții cutanate grave, cum sunt sindromul Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică. Alte reacții adverse posibile: durere de cap, febră, inflamație a mucoasei gurii, durere abdominală, greață, vărsături, diaree, zgomote sau țiuituri în urechi, bătăi accelerate ale inimii, tensiune arterială scăzută, mâncărimi, urticarie, erupții pe piele tranzitorii, erupții cutanate generalizate, umflare severă, cel mai adesea dureroasă, a straturilor profunde ale pielii, în principal pe față. Rare: dificultăți de respirație, bronhospasm – predominant la pacienții cu sistem bronșic hiperactiv în prezența astmului bronșic, indigestie. Foarte rare: sângerări, umflarea țesuturilor feței cauzată de excesul de lichid, agregare plachetară redusă

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează ACC 600mg comprimate efervescente

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub/plic, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate. Tuburi și plicuri: acest medicament nu necesită condiţii de temperatură speciale de păstrare. Perioada de valabilitate după prima deschidere - după prima deschidere: 2 ani. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine ACC 600mg comprimate efervescente: fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 600mg. Celelalte componente sunt: acid citric ahidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, ciclamat de sodiu, zaharină sodică dihidrat, citrat de sodiu dihidrat, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, manitol).

  Cum arată ACC 600mg comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului: ACC 600 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu linie mediană pe una din fețe, cu miros de aromă de mure.

  Prezentare: cutie x 10 comprimate efervescente.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent