Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  ACC 200mg lamaie si miere - 20 plicuri Sandoz

  Producator: Sandoz
  SKU: 12758207
  Disponibilitate: In stoc
  32,99 Lei
  Prețul tău: 29,69 Lei
  i h

  ACC® 200mg lamaie si miere

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 4-5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este ACC lămăie și miere 200mg şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg

  3. Cum să utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează ACC lămăie și miere 200mg

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este ACC lămăie și miere 200mg şi pentru ce se utilizează

  Acetilcisteina aparţine unei clase de medicamente denumite mucolitice şi are proprietăţi mucolitice. Substanţa este utilizată pentru fluidizarea secreţiilor bronşice excesive sau vâscoase, în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronştă cronică şi reacutizările acesteia, bronşiectazii şi mucoviscidoză).

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg

  Nu utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Datorită cantităţii mari de substanţă activă ACC lămăie și miere 200mg nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 2 ani.

  Atenţionări şi precauţii:

  - dacă suferiţi de astm bronşic trebuie să vă anunţaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. În cazul declanşării reacţiilor de hipersensibilitate sau bronhospasm trebuie întreruptă imediat administrarea de ACC lămăie și miere 20mg şi să se aplice imediat măsurile terapeutice corespunzătoare; (poate produce bronhospasm, pentru evitarea acestuia trebuie să luaţi înainte bronhodilatoare);

  - dacă aţi avut o boală ulceroasă;

  - dacă aveţi dureri de stomac după ce luaţi acest medicament, trebuie să întrerupeţi utilizarea lui şi să vă anunţaţi medicul;

  - apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell s-au raportate foarte rar în asociere cu acetilcisteina. Dacă apar modificări cutanate sau mucoase noi, trebuie să vă adresaţi fără întârziere unui medic şi administrarea acetilcisteinei trebuie întreruptă.

  Deoarece creşte volumul secreţiilor bronşice, acetilcisteina poate creşte reflexul de tuse. Nu luaţi medicamente care împiedică tusea, deoarece nu veţi mai putea elimina sputa.

  ACC lămăie și miere 200mg împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, în special următoarele:

  - unele antibiotice trebuie să le luaţi la un interval de cel puţin 2 ore faţă de acetilcisteină;

  - medicamente împotriva tusei, pe care nu trebuie să le luaţi împreună cu acetilcisteină;

  - nitroglicerina şi derivaţii săi; acetilcisteina poate potenţa efectele acestora de vasodilatare şi de agregare a trombocitelor Trebuie evitată utilizarea concomitentă de ACC lămăie și miere 200mg cu un antitusiv, având în vedere că aceasta determină depresarea reflexului de tuse şi a mecanismului fiziologic de autocurăţire a căilor respiratorii, producând astfel o stază a mucusului cu posibil risc de bronhospasm şi infecţii ale căilor respiratorii.

  ACC lămăie și miere 200mg împreună cu alimente, băuturi şi alcool: ACC lămăie și miere 200mg se poate utiliza împreună cu alimente şi băuturi.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă sunteţi gravidă puteţi utiliza ACC lămăie și miere 200mg numai dacă medicul vă recomandă acest lucru. Puteţi să alăptaţi dacă utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: ACC lămăie și miere 200mg nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  ACC lămăie și miere 200mg conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. 

  Atenţionare pentru diabetici: 1 plic cu 3 pulbere conţine 0,21 unităţi de carbohidraţi.

  3. Cum să utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Copii cu vârsta sub 2 ani: datorită cantităţii mari de substanţă activă ACC lămâie și miere nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 2 ani.

  • Copii cu vârsta între 2-5 ani: ½ plic de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 200-300mg acetilcisteină/zi).

  • Copii cu vârsta între 6-14 ani: 1 plic de 2 ori pe zi (echivalent cu 400mg acetilcisteină/zi).

  • Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani: 1 plic de trei ori pe zi (echivalent cu 600mg acetilcisteină).

  Modul de administrare şi durata tratamentului: luaţi ACC lămăie și miere 200mg după mese. Dizolvaţi pulberea într-un pahar cu apă fierbinte şi beţi întregul conţinut al paharului, cât de fierbinte puteţi. Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. În cazul bronşitei cronice şi al mucoviscidozei tratamentul trebuie continuat pe o perioadă mai lungă de timp pentru a realiza profilaxia infecţiei.

  Utilizare la copii: acest produs nu este pentru utilizare la copii cu vârsta sub 2 ani. Sunt disponibile alte forme farmaceutice pentru acești pacienţi.

  Dacă utilizaţi mai mult ACC lămăie și miere 200mg decât trebuie: dacă aţi utilizat o doză mai mare de medicament trebuie imediat să îl contactaţi pe medicul dumnevoastră sau pe farmacist. În cazul în care aţi utilizat mai mult decât trebuie din ACC lămăie și miere 200mg puteţi prezenta greaţă, vărsături, diaree. Mai ales la copii se poate produce secreţie bronşică excesivă. În acest caz anunţaţi imediat medicul sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să utilizaţi ACC lămăie și miere 200mg: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: durere de cap, febră, reacţii alergice (mâncărime, urticarie, erupţie tranzitorie la nivelul pielii, respiraţie dificilă, ritm rapid al inimii, scădere a tensiunii arteriale), inflamaţie a gurii, durere abdominală, diaree, vărsături, arsuri în capul pieptului şi greaţă, zgomote în urechi. Rare: îngustare a bronhiilor (în special la pacienţii cu hiperreactivitate bronşică, în astm bronşic). Foarte rare: reacţii anafilactice până la şoc anafilactic. S-a observat foarte rar prezenţa sângerării în cazul administrării de acetilcisteină, parţial în asociere cu reacţiile de hipersensibilitate. La primele semne ale unei reacţii de hipersensibilitate ACC lămăie și miere 200mg nu mai trebuie folosit. Vă rugăm să vă adresaţi medicului în acest caz.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează ACC lămăie și miere 200mg

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare. Soluţia reconstituită: nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Soluţia este stabilă timp de 3 ore după reconstituirea în apă fierbinte. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine ACC lămăie și miere 200mg: substanţa activă este acetilcisteina. Fiecare plic cu 3g pulbere conţine acetilcisteină 200mg. Celelalte componente sunt: zahăr, acid ascorbic, zaharină sodică dihidrat, aromă de lămâie conține arome identic naturale (citral, lemon oil); amidon modificat din porumb, zahăr, maltodextrina, acid ascorbic, aromă de miere conține-arome (acetoina, butirat de amil, trans-anetol, Angelica oil root, citral, citronelol, butirat de etil, decanoat de etil, hexanoat de etil, laurat de etil, nonanoat de etil, fenilacetat de etil, geraniol, triacetat de etil, antranilat de metil, cinamat de metil, Nutmeg oil, Petitgrain oil, vanilina, maltodextrina, amidon de porumb modificat.

  Cum arată ACC lămăie și miere 200mg şi conţinutul ambalajului: pulbere de culoare albă până la gălbuie, cu aglomerări parţiale, cu miros de lămâie/miere.

  Prezentare: cutie x 20 plicuri.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent